24 juni, 2024
Nyheter

Exklusivt: Liam Pitts efter sitt första titelförsvar – ’And still!’

Av

Alexander Clausson

10/03/2024
Liam Pitts Allstars Fight Night

Under gårdagens Allstars Fight Night 5 klev organisationens bantamviktsmästare inom A-klass, Liam Pitts, in i buren. Ta del av Kimuras intervju med talangen i artikeln nedan.

Liam Pitts – ’Jag ville visa att jag är bättre överallt’

Landslagsmannen Pitts fortsätter imponera på amatörscenen. Han är fortsatt obesegrad så väl på den regionala scenen som i internationella sammanhang och har nu plockat hem sex raka vinster, varav hälften har kommit via avslut.

I samband med gårdagens gala stod Finlands Tufan Ahmadi för motståndet. Pitts hade kontroll över matchen och varje gång sekonderna Andreas Michael och Mohammad Babadivand bad om en nedtagning dröjde det inte många sekunder innan Ahmadi befann sig med ryggen mot kanvasen. Pitts gick segrande ur drabbningen via ett enhälligt domslut. Under ett samtal med Kimuras Simon Tingberg delar Pitts med sig av sina tankar om matchen och vinsten.


And still! Jag tror att vinna bältet kändes bäst, men det känns bra att försvara det också. Jag blev chockad att han inte dök mer, för han är en meriterad brottare. Min brottning var bättre, så om jag hade brottat direkt hade det varit enklare. Jag ville visa att jag är en komplett MMA-fajter och inte bara en brottare. Jag ville visa att jag är bättre överallt och att jag inte bara är en bättre botare. Jag är glad och nöjd med min prestation, jag kunde göra vad jag ville där inne.

Vidare medger dock Pitts att han underskattade sin motståndare något.

Han slog hårdare än vad jag trodde och han tog bra stryk också. Jag underskattade honom lite kanske. Han var tuffare än jag trodde. Han började snacka svenska med mig i buren. Det chockade mig lite.

I galans huvudmatch stod organisationens vakanta bantamviktsbälte för proffs på spel. Mark Vologdin erhöll titeln genom att besegra Ricardo Monteiro via slag i matchens första rond.


Har inte behov av ett nytt mästerskap

Nu frågar sig många om det är dags för den obesegrade amatören att ta steget över till den professionella scenen.

Jag vet inte om hur många (matcher) jag har kvar inom amatör. Det beror lite på vad coacherna säger. Hursomhelst är det snart, jag är inne på kursen.

Under 2023 deltog Pitts i IMMAF:s världsmästerskap för amatörer. Stockholmsfajtern gick segrande ur den första matchen, men tvingades sedan lämna återbud efter en avstängd bastu ställde till problem med viktnedgången inför match nummer två. För egen del känner Pitts att han inte behöver delta i något nytt mästerskap innan proffskarriären.


Jag känner inte att jag har ett behov av det, men jag gör som mina coacher säger. Om dom vill att jag ska göra det, så gör jag det. Jag gör precis som mina coacher säger.

Avslutningsvis känner sig Pitts mycket nöjd över insatsen med tanke på att han klev in i buren med ett kort camp bakom sig.

Vi får se (hur jag ska fira det här). Bara chilla och ta det lugnt. Äta lite mat. Det här träningslägret. var bara fyra veckor för mig. Jag kom tillbaka från USA skitfet, jag var helt ur form. Så att gå tiden ut och dominera varje rond på fyra veckor. Det var bra. Det känns bra.

Det återstår att se vad som väntar härnäst för den svenska talangen.


Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök