Liama Pitts sparras på Allstars

Liam Pitts klar för match på Fight Club Rush 11!

Hugo Lindström

Liam Pitts skulle debutera redan förra året men stoppades då av en skada. Nu är han tillbaka och bokad till FCR 11 för en A-klass match i MMA.

Liam Pitts: ”Målet har alltid varit att bli den bäste i min viktklass.”

Liam har länge haft en fot i kampsportsvärlden. Som barn tränade han både Judo och BJJ men började som 14-åring med MMA. Han skulle gått sin debut förra året men den blev inställd då han bröt armen. Nu är han hel och ska den 26 februari gå match på FCR 11 i bantamvikt (61,2 kg), berättar källor för Kimura. I nuläget är det inte bestämt vem som ska stå på andra sidan buren mot Liam. Som son till Laila Bagge är Liam redan något vad vid att stå i rampljuset, bland annat från sin medverkan i realityserien Lailaland.

Matchen är i A-klass vilket betyder att det är mer eller mindre samma regler som i proffs med skillnaden att det är lite tjockare handskar, benskydd och kortare ronder. Pitts tränar på Allstars Training Center där han fått hjälp av stjärnor som Khamzat Chimaev (10-0) och Alexander Gustafsson (18-7). För ungefär ett år sedan så var Kimura på plats och intervjuade honom, då berättade han bland annat om sina förebilder inom sporten och hur det hjälpt honom att få träna med så duktiga fighters.

Att komma från samma klubb som producerar stjärnor som Gustafsson och Khamzat innebär ett enormt stöd. Framförallt har jag fått stöd utav Khamzat som tränat mig i brottning sen 14-16 års ålder.

Så länge man får hjälp av så många olika stilar som möjligt så är det perfekt för min utveckling.

Vann Junior-SM i brottning

18 maj 2019 vann Liam Junior-SM i brottning. Han valde att ägna ett särskilt tack till bland annat Chimaev i ett inlägg på Instagram där han även skrev att hans mål är att kunna tävla i alla delarna som uppgör MMA.

Jag ser mig varken som en boxare eller grappler utan som en komplett MMA fighter

+13
Dana Sad
Dana Happy
Christian Stigenberg
PFL 8 – Christian Stigenbergs match går till domslut
kimura
Hett
Jack Hermansson ler mot kameran
Jack Hermansson förväntas återvända i december – möter topprankad amerikan
kimura
Hett
Bellator 284: Fullständiga resultat från nattens gala
kimura
Hett
Dana White
Dana White ger sällsynt intervju om allt möjligt
kimura
Hett
Luke Rockhold
Luke Rockhold sågar UFC:s bonussystem inför återkomsten
kimura
Hett