20 June, 2024
Nyheter

Liam Pitts inför Fight Club Rush 16 i Västerås

Av

Alexander Clausson

02/06/2023
Liam Pitts landar slag mot Noah Hedenberg Persson

På lördag återvänder Liam Pitts till buren för sin andra match i karriären. Pitts ställs mot en svensk mästare från Göteborg

Liam Pitts – ”Jag är också svensk mästare”

Fight Club Rush 16 äger rum i Västerås på lördag och Pitts ställs mot Enes Ahmulic.

Amatörkampen mellan Pitts och Ahmemulic hade planerats in redan i samband med organisationens senaste gala. Dock drog Pitts sig tillbaka från matchen på grund av sjukdom. Både deltagarna är ganska nya inom scenen, och Pitts har bara gått en amatörmatch tidigare. Den vann han via enhälligt domslut. Tidigare i år vann Ahmemulic en guldmedalj i B-klassen under mästerskapet i Skövde.

I ett marknadsföringsmaterial från Fight Club Rush berättade Pitts om hur han känner att många människor underskattar honom.

Människor underskattar mina förmågor för dom tror att dom vet vem jag är. Snart kommer dom veta. Kanske inte nästa match, eller matchen därefter. Men snart kommer människor veta vilken nivå jag ligger på.

Vidare berättade Pitts om sina tankar angående den kommande motståndaren.

Jag tror att min motståndare är svensk mästare inom MMA. Bra för honom, men jag bryr mig inte om svenska mästerskap i amatör-MMA. Jag är också svensk mästare inom brottning så. Mitt budskap till fansen är att ni en grym match. Jag hoppas att han kommer stå och utbyta slag med mig, så att vi kan ge fansen en underhållande match. Ni kommer också få se en mycket bättre version av mig. Jag är inte samma fighter som ni såg senast, det är en sak som är säker.

Fight Club Rush 16 toppas av en welterviktsdrabbning mellan Sveriges Andreas ”Bane” Gustafsson och Finlands Toni Lampinen. Här kan läsaren ta del av ytterligare information om galan och en genomgång av matchkortet.

Tider, sändning och biljetter

Huvudkortet sänds som vanligt exklusivt på UFC Fight Pass och sändningen kommer dra igång 18:00. Underkortet sänds via organisationens hemsida med start 15:50.

MMA upplevs som bäst live och Fight Club Rush 16 äger rum på Västerås Arena den 3 juni. Insläpp är 15:00 och den första fighten förväntas dra igång 15:50. Här kan läsaren köpa biljetter till eventet.

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök