15 June, 2024
Nyheter

Liam Pitts VM-resa är över – ”Ett skämt”

Av

Alexander Clausson

21/11/2023
Liam Pitts FCR debut

Sveriges framtidshopp Liam Pitts får återvända från årets mästerskap utan medalj. Nu riktar han skarp kritik mot arrangören.

Liam Pitts riktar stark kritik mot IMMAF

Årets upplaga av VM är i full gång och tio svenska utövare representerar de blågula färgerna på plats. Under gårdagen kvalificerade sig fyra av dessa vidare till turneringens åttondelsfinal. Sahand ShokohiViktor MangsSebastian Palacio Gomez  och den ovannämnda Pitts. Under morgonen visar det sig däremot att en av dessa fyra inte kommer tävla vidare i årets världsmästerskap.

Den obesegrade Pitts inledde årets VM i Albanien med en seger via TKO och tog sig därmed vidare till åttondelsfinal. Någon åttondelsfinal blev det dock inte för svensken, som misslyckades med dagens invägning.

Via sina sociala medier berättar Pitts att arrangören stängde av evenemangets bastu, vilket påverkade hela det svenska landslagets viktnedgång.

Är ledsen att meddela att min resa i VM är över. Tråkigt att en organisation ska skötas så här oprofessionellt. De stängde av bastun, så ingen i svenska landslaget hade tillgång till bastu, vilket är ett måste när man cuttar vikt. Vissa klarade vikten på håret, men jag var tyvärr en av dem som inte klarade vikten.

Vidare menar Pitts att han endast stöttades av sin tränare och att guldet hade kommit med hem till Sverige om han hade fått fortsätta turneringen. Den svenska junioren kallade även mästerskapet för ”ett skämt”.

Pitts tävlade i mästerskapets juniorklass för utövare från 18 till och med 20 år. Stockholmaren kommer återvända till buren innan årets slut. Under Allstars Fight Night 4, på Allstars Training Center i Solna, ställs han mot Finlands Rasmus Vauhkonen. Även han landslagsman. Den galan äger rum den sista lördagen i december. Det återstår att se om Pitts kommer fortsätta tävla som amatör och i landslaget under 2024.

Relaterade Artiklar

Här kan du söka!

Sök