Resultat

Lina Länsberg förlorar mot Karol Rosa på UFC 280

Lina Länsberg

Det blev en förlust för Sveriges Lina Länsberg (10-7) mot Karol Rosa (16-4) på UFC 280.

Lina Länsberg förlorar genom domslut på UFC 280

Svenskan öppnade kvällens kort tillsammans med Brasiliens Karol Rosa. Lina inledde bra genom att sänka sin motståndare inom en minut men sen blev det uppförsbacke. Läs referat från matchen nedan.

Rond 1

Lina träffar med en fin höger i början på ronden och sätter Karol på backen snabbt. Brassen är den större av de två och det blir intressant att se ifall det kommer att påverka matchbilden. Rosa får in ett fint höftkast efter en stund i clinchen, Rosa kontrollerar men får inte iväg särskilt mycket offensiva attacker innan ronden tar slut.

Rond 2

Rosa dyker på benen ett par sekunder in i ronden och etablerar topposition i halvguard. Karol ställer sig upp och Lina är på väg upp när Karol skickar iväg ett knä som träffar huvudet. Domaren går in, bryter och kallar in läkaren. Lina ser inte så påverkad ut och vill fortsätta. Domaren tar en poäng från Karol. Lina försöker komma igång på fötterna men Karol tajmar nedtagningen igen och vi är tillbaka på backen. Karol ställer sig upp och slänger sig på ett rullande fotlås men tiden går ut.

Rond 3

Karol håller den här ronden stående och den första halvan av ronden spenderas i clinch med Lina mot burväggen. Linas hörna ropar efter armbågar men Lina lyckas inte hitta en ren träff. Karol skruvar upp tempot mot slutet av ronden med tunga slag och armbågar, som till stor del hittar målet.

Karol Rosa besegrar Lina Länsberg via majoritetsdomslut (29-27, 29-27 och 28-28)

Föregående artikel

UFC 280 – Fullständiga resultat från en av årets största galor

Nästa artikel

ONE on Prime Video 3: Fullständiga resultat – Huvudmatchen slutar som no-contest

Skriven av

Daniel Schälander

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök