UFC

Liveresultat från UFC 295 med Alex Pereira i New York

UFC 295 Alex Pereira

Natten till söndag smäller det på Madison Square Garden, New York, när UFC 295 äger rum. Kortet toppas av två titelmatcher.

UFC 295 toppas av två titelmatcher

Den ursprungliga tanken var att tungviktsmästaren Jon Jones skulle ställas mot organisationens tidigare bälteshållare, Stipe Miocic, i samband med galans huvudmatch. Den förstnämnda drog sig ur på grund av en skada och UFC bokade in en match för interim bältet istället. Hajpade tungviktarna Sergei Pavlovich  och Tom Aspinall möts i den delade huvudmatchen.

Aspinall har gått 6-1 i UFC, där den enda förlusten kom efter en olycklig knäskada efter endast 15 sekunder in i matchens mot Curtis Blaydes. Engelsmannen står med ett totalt matchfacit som lyder 13-3-0. Motståndaren Pavlovich har också gått 6-1 i UFC. Han förlorade sin debut 2018 mot Alistair Overeem. Han står  med ett totalt matchfacit som lyder 18-1-0. 15 av vinsterna har kommit via KO/TKO.

Den tidigare delade huvudmatchen mellan Jiri Prochazka och Alex Pereira har nu flyttats upp till huvudmatch för eventet. Bältet i lätt tungvikt står på spel.

Prochazka ställs mot den tidigare mellanviktsmästaren  och meriterade kickboxaren Pereira. Den förstnämnda har varit professionell MMA-fighter sedan 2012, men är relativt ny i UFC. Debuten ägde rum 2020 och redan efter två matcher och vinster fick han chans på UFC-titeln i lätt tungvikt. Då besegrades Glover Teixeira via en rear-naked choke i drabbningens femte rond. Fajten ägde rum i juli, 2022, och Prochazka har varit frånvarande på grund av en axelskada sedan dess. Han står med ett totalt matchfacit som lyder 29-3-1.

Pereira har gått några MMA-matcher under årens lopp, men har endast varit MMA-fajter på heltid sedan 2021. Han har gått 5-1-0 i UFC och den enstaka förlusten kom i en returmatch mot Israel Adesanya. Brasilianaren har endast gått en match i lätt tungvikt och då besegrade han Jan Błachowicz via delat domslut. Pereiras totala MMA-facit lyder 8-2-0.

Eftersom Danmarks Mark Madsen går match på underkortet kommer hela galan sändas på Viaplay. Sändningen drar igång 00:00, natten till söndag. Här kan läsaren ta del av odds och speltips inför nattens drabbningar.

Fullständiga resultat:

Huvudkort

 • Alex Pereira besegrade Jiri Prochazka via TKO i rond 2
 • Tom Aspinall besegrar Sergei Pavlovich via TKO (slag) i rond 1
 • Jessica Andrade besegrar Mackenzie Dern via TKO (slag) i rond 2
 • Benoit Saint Denis besegrar Matt Frevola via knockout (huvud spark) i rond 1
 • Diego Lopes besegrar Pat Sabatini via knockout i rond 1

Underkort

 • Stephen Erceg besegrar Alessandro Costa via enhälligt domslut (29-28 x3)
 • Loopy Godinez besegrar Tabatha Ricci via delat domslut (27-30, 29-28, 29-28)
 • Mateusz Rebecki besegrar Roosevelt Roberts via verbal submission (armlås)
 • Nazim Sadykhov vs. Viacheslav Borshchev slutar oavgjort (majoritetsdomslut)

Tidigt underkort

 • Jared Gordon besegrar Mark Madsen via TKO i rond 1
 • John Castaneda besegrar Kyung Ho Kang via enhälligt domslut
 • Joshua Van besegrar Kevin Borjas via enhälligt domslut
 • Jamall Emmers besegrar Dennis Buzukja via TKO i rond 1
Föregående artikel

Sean Strickland får mothugg efter kommentaren om Paige VanZant

Nästa artikel

Gamebred Bareknuckle 6 med Roy Nelson: Fullständiga resultat

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök