Nyheter

Logan Paul – Allt du behöver veta om “The Maverick”

Av

Ralph Nordahl

14/08/2021
Logan Paul

Logan Paul växte upp i Westlake, Ohio och är en Youtuber/influencer som stigit in i kampsportsvärlden och redan i sin andra proffsmatch fått möta boxningens största legendar, Floyd Mayweather (50-0).

Logan Paul – Allt du behöver veta om “The Maverick”

Nedan ser ni fakta om boxaren:

  • Födelsedatum: 1 april 1995
  • Nationalitet: Amerikan
  • Längd: 188 cm
  • Räckvidd: 193 cm
  • Boxningsrecord: 1-1

Logan Paul gjorde sig känd år 2013 via den numera nedlagda appen Vine och fortsatte sedan att dela videos på Youtube där han har en av de 140 mest följda kanalerna. Han har även skådespelat en del och dykt upp i serier som Law & Order: Special Victims Unit och Bizaardvark och filmer som The Thinning och The Thinning: New World Order. Han har även medverkat i The Masked Singer. Paul har även en stor podcast kallad Impaulsive.

Han har även släppt flera låtar den första singeln, ”Help Me Help You” var den mest framgångsrika och nådde plats 90 på hitlistan i Australien.

Paul har likt hans bror Jake också omgärdats av skandaler och kontroverser under de senaste åren. Han har dessutom hävdat att han har en hjärnskada efter att ha spelat amerikansk fotboll under college vilket gjort att hans förmåga att känna empati har försvagats, vilket kan förklara alla hans okänsliga kommentarer genom åren.

Inleder boxningskarriären

Paul gick sin första stora boxningsmatch, dock på amatörnivå, mot den brittiske Youtubern och rapparen KSI den 3 februari där Logans yngre bror Jake Paul även fightades mot KSI:s yngre bror.

Matchen mellan Logan Paul och KSI pågick under 6 ronder och slutade till slut med oavgjort (majoritet) där två domare gav poängen 57-57 och en tredje gav segern till KSI med 58-57.

Trots den låga nivån på kamsportsmatchen lyckades eventet sälja mer PPV:s än nästan alla UFC-event under 2018 med 1,3 miljoner sålda världen över. Matchen sades inbringa 150 miljoner pund, cirka 1,8 miljarder kronor. Paul skall ha fått 35 procent av intäkterna vilka han delade med sin bror.

Första proffsmatchen

Logan Paul och KSI kom att gå en rematch och denna gång på professionell nivå den 9 november år 2019 i Staples Center i Los Angeles. Matchen pågick i 6 stycken ronder på 3 minuter.

KSI kontrollerade de tre första ronderna och avlossade fler slag och var den mer aggressive med Paul intog en mer avvaktande approach och endast avlossade trevande jabbar. KSI lyckades sedan pricka Paul med en överhandshöger i den tredje ronden vilket gjorde att denne föll till marken. Domaren ansåg dock inte att det var en knockdown. Den fjärde ronden blev mer kaotisk där Paul fick in en ren uppercut men sedan tog till otillåtna metoder vid den andra uppercutten och fortsatte med otillåtna slag när KSI föll till marken. Detta gjorde att poäng plockades bort från Paul av domarna. De sista ronderna var mer jämna där ingen dock lyckades få in ett avgörande slag.

KSI gick till slut gick segrande ut mötet via delat domslut med poängen 57-54, 56-55 och 55-56.

Eventet sålde 1,21 miljoner PPV:s bara i Storbritannien.

Båda herrarna fick hela 900 000 dollar vardera, cirka 7,8 miljoner kronor i grundlön men fick även mer baserat på eventets kommersiella utfall.

Uppvisningsmatch mot Floyd Mayweather

I december år 2020 meddelades det att Logan Paul skulle möta den obesegrade boxningslegendaren Floyd Mayweather, som under sin karriär blivit mästare i fem divisioner och vunnit 50 raka matcher. Matchen skulle dock bli en uppvisningsmatch och inte en officiell sådan och skulle inte ha några poängdomare vilket gjorde att segraren var tvungen att knocka förloraren om det inte skulle sluta oavgjort. Matchen skulle endast vara i 8 ronder och den 18-år yngre Paul skulle komma att få tillåtelse att väga in sig 16 kilo tyngre än veteranen.

Upptakten till matchen innehöll en presskonferens i maj där Logans bror Jake skapade rubriker när han hamnade i bråk med Mayweather efter att ha tagit dennes keps vilket gjorde legendaren rasande.

Matchen ägde, efter en uppskjutning, till slut rum den 6 juni år 2021 i Hard Rock Stadium i Miami, Florida. Mayweather inledde matchen avvaktade och Paul stod upp bra under de första ronderna där hans slag dock blockerades av veteranen. Snart valde dock legendaren att dra upp tempot och tog över helt. Paul försökte neutralisera Mayweather genom att dra ner tempot och clincha mot den gamle mästaren vilket ledde till burop från publiken.

Trots dominansen lyckades veteranen inte få in en avgörande träff och Paul överlevde mötet då matchen gick tiden ut vilket gjorde att det slutade oavgjort.

Efter matchen sade Mayweather att Paul var bättre än han trodde och var en tuff motståndare. Paul var dock osäker på hur seriöst Mayweather tagit matchen och undrade om han låtit ”honom överleva”.

Eventet sålde över 1 miljon PPV:s. Paul sade att han trodde sig kunna tjäna 20 miljoner dollar, cirka 173 miljoner kronor, från eventet.

Ni kan se höjdpunkter från matchen nedan:

Eventuell framtid inom MMA

Efter matchen mot Mayweather sade Paul också att han såg sig som en bra grappler och att han övervägde en karriär inom MMA i framtiden. Bellators president Scott Coker sade sig också vara intresserad av att kontraktera Paul. Coker sade att Paul visat på atletisk begåvning som lyckades överleva matchen mot Mayweather. Bellatorbossen sade att Paul dock skulle behandlas som vilken fighter som helst och då stegvis svårare motståndare.

Logan Paul har tidigare även vågat sparras med då obesegrade mellanviktaren Paulo Costa där han dock blev knockad av den kraftfulle brassens våldsamma höger.

Han har också utmanats av Bellatorfightern Dillon Danis i en brottningsmatch men Paul har sagt att han vill möta denne i boxning.

Dessutom har han ryktats möta den 29 år äldre boxningslegendaren Mike Tyson (50-6, 44 KOs) men matchen blev aldrig verklighet.

UFC:s VD Dana White har sågat Paul och sagt att han skulle mördas i UFC. Han har dock försvarats av Joe Rogan som anser att Paul är mycket bättre än Pro-wrestlern CM Punk som fick gå två matcher i UFC.

Kontroverser

Pauls kanske största kontovers ägde rum i december 2017 under en resa till Japan när han besökte Aokigahara-skogen, även känd som självmordsskogen där så många som 105 kroppar hittats år 2003. Paul valde vid besöket att filma ett av självmordsoffren och lägga upp klippet på sin Youtubekanal. I klippet var han och hans vänner chockade över situationen men valde även att skämta om det. Detta ledde till en storm av kritik mot Paul vilket han har kallat för sin ”största fight”. Många krävde att han borde bli utsparkad från Youtube för tilltaget. Paul har sagt att han ångrar att han inte stoppade vloginlägget och att han borde känt empati och det var bara efter att hans mobil exploderade av sms som han insåg att han begått ett stort misstag.

Han blev efter detta stämd av ett produktionsbolag som hade tänkt att producera en film med Paul men som istället förlorade en deal värd flera miljoner dollar med Google. Youtube valde även att säga upp flera handelsavtal med Paul som sparkades ut från de förmåner som ges till hemsidans allra största kanaler.

Inför returmatchen mot KSI år 2019 skapade även Paul rubriker efter att ha häcklat sin motståndares aborter där han menade att KSI mördat fem bäbisar. Detta ledde till stor kritik från aborträttsaktivister medan de som är emot abort kom till Pauls försvar. Paul uttalade sig till slut med att han sagt något ”smaklöst och okänsligt”.

Möter Dillon Danis

I juli 2023 annonserades det att Logan Paul skulle möta Dillon Danis i oktober samma på samma gala som sin nya affärspartner KSI boxades. Danis delade inför matchen sedan sexuellt explicita bilder på Pauls trolovade Nina Agdal. Detta ledde till att Danis stämdes och ålades kontaktförbud.

Det fruktades att Danis inte skulle dyka upp för ännu en match men BJJ-esset riskerade via en klausul få böta multum om han inte dök upp. Väl i matchen stod denne för en bisarr insats och försökte knappt allas attackera Paul. I den sjätte och sista ronden blev Danis sedan diskvalificerad efter att försökt submitta Paul som därmed vann sin första professionella boxningsmatch.

Relaterade Artiklar

Lerone Murphy fortsatt obesegrad – imponerade mot Edson Barboza

Hugo Lindström
19/05/2024
0 kommentarer

Oleksandr Usyk chockar världen – besegrar Tyson Fury!

Hugo Lindström
19/05/2024
2 Svar

Sveriges Samuel Bark MÄSTARE! Tar bältet i UAE Warriors

Alexander Clausson
18/05/2024
3 Svar

Svensk triumf på storgalan – Robin Safar besegrar forne mästaren

Hugo Lindström
18/05/2024
3 Svar

Sveriges Elin Öberg avslutad under UAE Warriors 50

Alexander Clausson
18/05/2024
1 Svar

Kändisarna tippar Tyson Fury vs Oleksandr Usyk – vem har DU som vinnare?

Alexander Clausson
18/05/2024
1 Svar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök