Nyheter

Luke Rockhold har officiellt meddelat UFC om att han går i pension

Luke Rockhold

Det var en emotionell Luke Rockhold (16-6) vi fick se i oktagonen efter mötet med Paulo Costa (14-2). Luke hintade om pension och berättade att han var för gammal för sporten. Han har nu officiellt meddelat UFC om att han hänger upp sina MMA-handskar.

Luke Rockhold gör sin pension officiell för UFC

Den före detta UFC-mästaren Luke Rockhold hade en hård match mot Paulo Costa i Salt Lake City i helgen. Luke såg trött ut redan i första ronden, men kunde ändå bita ihop och hålla sig i matchen i tre ronder. Det slutade dock med en enhällig domslutsförlust för den före detta mästaren, men han har blir blivit prisad efteråt av fansen för sin uthålligheten och stryktåligheten. Efter matchen hade Rockhold tagit av sig handskarna och när Joe Rogan intervjuade honom var det mer eller mindre ett avskedstal där han förkunnade att han blivit för gammal för sporten. Trots att de flesta nog redan nu antagit att matchen mot Costa var det sista vi får se av Rockhold i så lämnade han inte handskarna i oktagonen. I tisdags meddelade dock Rockhold officiellt till UFC att han har gått i pension. Det algoritmbaserade twitterkonto UFC Roster watch kunde också bekräfta pensionen.

Det var Rockholds första match på tre år

Rockhold har inte gått match på tre år och innan mötet med Costa var det lite oklart om han fortfarande var aktiv. Mötet med brasilianaren blev dock något av en hatmatch då båda fighterna har pratat tonvis med skit om varandra innan matchen, vilket också tyckas ha motiverat Rockhold. Men nu verkar det alltså som om den före detta mästaren har gått i pension. Gissningsvis kommer det nog också snart ett officiellt meddelande från Rockhold själv om pensionen.

Föregående artikel

Colby Covington ryktas vara skadad – Dana White förnekar ryktet

Nästa artikel

Kamaru Usman fortsatt över Leon Edwards på UFCs P4P-lista

Skriven av

Johan Lorentzon

Relaterade Artiklar

Sök