Mackenzie Dern och Amanda Nunes

Mackenzie Dern om hur hon tror att Peña vs. Nunes 2 slutar

Elin Sundqvist

UFC:s stråviktare Mackenzie Dern (12-2) siar om den kommande returen med Peña mot Nunes inför helgens UFC 277.

Dern tror hon vet vem som vinner det stundande bantamviktsmötet mellan Julianna Peña och Amanda Nunes

Det kommande returmötet och mellan den regerande mästarinnan Peña och den tidigare mästarinnan i damernas bantamvikt, Amanda Nunes, har blivit en snackis. I deras första mötet kom Peña in som en rejäl underdog, och hennes vinst chockade många. Den här gången är det förmodligen fler som håller Peña som vinnare efter vad som hände i december.

Intresset för den här bantamviktsmatchen  märks av i flera divisioner i UFC, och en stråviktare som slagit sig upp i rankingen kastar ljus på varför hon tror att mästarinnan kommer att falla på UFC 277.

I think it’s going to be “And New,” sade Dern till The Schmo. I thought that Amanda was going to win the first one, I was surprised. I know that Julianna, she’s a dog, man. She can hang in there, she stays in her face, but I defiantly think Amanda’s going to come with a different motivation now and she’s going to fix any mistakes she felt from that last fight.

Dern har själv en vinst över Nunes

Dern har själv en vinst över Nunes, men inte Amanda. Hon besegrade Nina Nunes 2021 under sin jakt på stråviktstiteln. Dern har sin nästa match bokad och är klar för att ta sig ann Yan Xiaonan (14-3) i huvudmatchen 1 oktober.

Dern är för tillfället rankad fyra i stråviktsklassen och håller ett vakande öga på damerna ovanför henne. Med en vinst i oktober kommer hon ett steg närmare en egen titelmatch. Vad tror ni, har Dern rätt?

-1
Dana Sad
Dana Happy
dominick cruz
UFC on ESPN 41: Fullständiga resultat från nattens gala
kimura
Hett
Marlon Vera
Marlon Vera ett steg närmare en titelmatch
kimura
Hett
Rory MacDonald
PFL 8 – resultat: Rory MacDonald avslutad i matchens första rond
kimura
Hett
Sadibou Sy vinner
PFL 8 – Sadibou Sy är en seger ifrån turneringsvinsten och 1 miljon dollar
kimura
Hett
Christian Stigenberg
PFL 8 – Christian Stigenbergs match går till domslut
kimura
Hett