Josefine Lindgren Knutsson

Majdi Shammas berättar om hur UFC fick upp ögonen för Josefine Lindgren Knutsson

Alexander Clausson

Under gårdagen stod det klart att Josefine ”Thunder” Lindgren Knutsson kommer gå match i samband med Road to UFC. Nu har hennes manager berättat mer om den kommande fighten.

Majdi Shammas: Josefine Lindgren Knutsson kommer möta Ye Dam Seo

Road to UFC består av fyra turneringar som kommer inledas i samband med organisationens besök till Singapore i juni. Fighters som tävlar i flugvikt, bantamvikt, fjädervikt och lättvikt kommer göra upp inne i buren. Åtta utövare från varje kategori tävlar mot varandra och vinnaren i respektive viktklass kommer erbjudas ett kontrakt med UFC. Utöver turneringarna kommer även en extra match äga rum i anknytning till varje event. Det är under en sådan fight som ”Thunder” kommer kliva in i buren.

Kimuras Daniel Schälander intervjuade Lindgren Knutssons manager – Majdi Shammas – inför drabbningen.

Road to UFC är som en asiatisk version av Dana White Contender Series. Jag tror att dom ska köra i samma bur och arena som UFC ska vara i.

Nu står det klart att Ye Dam Seo kommer stå för motståndet. Den 30-åriga Sydkoreanskan har tävlat professionellt sedan 2016 och står med ett totalt matchfacit som lyder 6-2-0. En av förlusterna kom via delat domslut och den andra förlusten kom mot den tidigare UFC-mästarinnan Weili Zhang. Shammas delade med sig av sina tankar kring sydkoreanskan.

Det är grappling-baserad tjej. Hon har vunnit fyra raka matcher. Hon är okej stående också men jag tror inte att hennes striking är på Josses nivå.

Lindgren Knutsson gick tre matcher under 2021 och 26-åringen tog hem lika många dominanta vinster.

”Khamzat Chimaev har gett sin input om Josse”

”Thunder” kommer senast från en vinst över den tidigare The Ultimate Fighter-deltagaren Lanchana Green. Den var under ett samtal om den sistnämnda som Shammas kunde berätta om den svenska supertalangen inför två av UFCs matchmakers.

Jag pratade med Sean (Shelby) och Mick (Maynard). Vi pratade lite. Jag gled in på hon Lanchana Green. Då sa en matchmaker ’Jag älskar den tjejen, hon är grym! Vad hände med henne?’. Jag svarade att min fighter mötte henne i sin tredje proffsmatch och demolerade henne. Sen så är det flera andra som också har berättat om Josse för UFC. Khamzat (Chimaev) har gett sin input och Putte (Selman Berisha) har gett sin input. Dom har hört lite från olika håll nu. Jag sade att hon är en stor prospect och jag tror hon kan möta topptjejerna i UFC redan idag. Vi skulle ändå vara rätt självsäkra om så vore fallet. Bara att dom har fått upp ögonen för henne är egentligen bra. Nu har dom fått upp henne på deras radar.

Avslutningsvis berättade Shammas att han förväntar sig ännu en spektakulär insats från ”Thunder” i juni.

Nu möter hon en tjej som garanterat inte kommer vilja stå upp mot henne. Vi vill ändå att Josse ska vinna spektakulärt, som alltid. Man har höga krav på Josse. Det är inte bara att gå dit och vinna matchen utan man ska även skina. Josse har en stil som dom kommer älska. Det går inte att inte älska hennes stil.

Lindgren Knutsson står med ett totalt matchfacit som lyder 3-0-0.

+5
Dana Sad
Dana Happy
Junior Dos Santos firar efter seger
Junior Dos Santos ger uppdatering om sin skada – ”I’m not feeling any pain”
kimura
Hett
Badou Jack
Badou Jack vinner via knockout i första ronden – Se avslutet här
kimura
Hett
Conor McGregor och Tony Ferguson
Conor McGregor känner ånger över hur han behandlat Tony Ferguson
kimura
Hett
Khabib och Cain
Khabib försvarar Velasquez – ”Anybody with self-respect would do the same”
kimura
Hett
Juliana Peña och Amanda Nunes
Juliana Peña vs. Amanda Nunes 2 officiell inför UFC 277
kimura
Hett