Nyheter

Mark O. Madsen ser ut att möta Clay Guida den 21a augusti

Av

Jonathan Damm

24/05/2021

Den danska lättviktaren Mark O. Madsens återkomst till oktagonen ser ut att bli av mot UFC-veteranen Clay Guida.

Mark O. Madsen möter Clay Guida

Den obesegrade danska lättviktaren Mark O. Madsen ser ut att stå klar för ännu en match i UFC och det ser ut att bli av mot ingen mindre än veteranen Clay Guida. Mötet ser ut att bli av i slutet av sommaren under UFCs planerade gala den 21:a augusti, där mellanviktarna Paulo Costa (13-1) och Jared Cannonier (13-5) kommer att ställas mot varandra i huvudmatchen. Först ut med mötet mellan Madsen och Guida var danska Via Ritzau, mötet har även bekräftats av en anonym källa till MMA Junkie.

Mark O. Madsens återkomst

Mötet med Guida blir Madsens första match sedan han meddelade att han tar en paus från MMA. Detta skedde efter han besegrade Austin Hubbard (13-5) via ett enhälligt domslut under UFC 248 det förra året. Den obesegrade dansken har genom sin karriär hittills samlat på sig ett matchfacit på 10-0 där 4 av vinsterna skett genom domslut, 3 via submission och 3 via knockout.

Clay Guidas andra för året

Veteranen Guida kunde vi senast se i början av året då han besegrade Michael Johnson (19-17) via ett enhälligt domslut. Vinsten bröt en förlustsvit på två raka förluster för Guida, som innan dess tagit hem en seger över B.J. Penn (16-14-2) under 2019. Sammanlagt genom karriären har Guida samlat på sig ett matchfacit på 36-20 där 15 av vinsterna skett via domslut, 13 via submission, 7 via knockout och 1 av vinsterna ska ha skett på okänt vis.

Mötet mellan Madsen och Guida planeras bli av den 21:a augusti på en gala som med största sannolikhet blir av på UFC APEX i Las Vegas, USA.

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök