Martin Svenssons blogg: Nu är jag tillbaka!

Då var det ett tags sedan man bloggade.

Nu har jag varit med om en tråkig sak gällande min mmakarriär. Det är tragisk för alla som har varit inblandade, Bäckström, Vision och mig.

Jag vill tacka alla som har stöttat mig och tror på mig.

Det jag gjort den senaste tiden är först och främst vilat. Kroppen återhämtar sig snabbt men det tar desto längre tid för huvudet och det mentala. Min medicin är aktiv återhämtning. Det gäller både kroppen och det mentala. Aktiv återhämtning göres genom att vara nere på klubben och hålla pass, rulla lite försiktigt även om det blir aldrig så försiktigt. Det är ju trots allt så att, mma är det roligaste och bästa som finns. Nu när man är lite nedstämd och får göra det bästa man vet, är bara bra för själen.

Efter vilan har jag börjat träna på som vanlig, mma är mitt jobb och man kan inte strunta i att jobba bara för man varit med om något tråkigt. Trodde aldrig jag skulle säga det, men att jobba är fantastiskt roligt.

Nu försöker jag tänka så lite som möjligt på framtiden och bara jobba för att det är kul. Jag ska börja fundera på mina mål under 2013, men de kommer bli åtråvärda det är jag säker på.

Registrera dig hos Unibet via Kimura.se och få 120% bonus

Gilla oss på facebook för snabba nyheter

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.
 • Calle K

  Frågan som nog alla vill ställa. Har du bestämt dig för om du vill fortsätta tävla i fjädervikt eller kommer du gå upp någon viktklass efter denna händelse?

 • Martin

  ”har varit med om en tråkig sak”? Det var ju du själv som orsakade den? Låter som att du ser dig själv som offer för omständigheter?
  ”tragiskt för alla inblandade”? Det är synd om Niklas och Vision, du har bara dig själv att skylla.

  Du verkar vara en trevlig kille och är en duktig fighter – varför atar du inte ansvar för ditt beteende?

  • Spöket

   Nu känner ju iofs inte du till anledningarna till den misslyckade bantningen. Ibland går det inte som planerat och det är mänskligt. Absolut är det synd om Niklas och vision men även om Martin. Han satt i sjukdomstillstånd och bjöd bort sitt gage för att få igenom matchen trots allt. Han hade inte sista ordet

   • Emil Karlsson

    Spöket du försöker förfina hans misstag och det är bara löjligt. Han kommer till invägningen och väger 5 kg för mycket. Han är en ju en grym fighter, helt klart en av Sveriges bästa, men det finns inga ursäkter. Han ska inte vara i den viktklassen, punkt.

    Vad menar du med att han inte hade sista ordet? Att han gick med på att ta matchen om han fick väga, vad var det, 78kg? just innan match eller 5 kg för mycket där o då? Kallar du det sista ordet eller vad?

    Nåväl. Hoppas han byter viktklass, hade varit kul att se han i 70,3kg.

    • Sakuraba

     Vadå ta hans sida? Har du koll på vad som hände med Martin? Var han sjuk? Hade han feber? Om du har så bra koll på hans fysik så kan du gärna berätta för mig vad som hände. Han har klarat den vikten flera gånger och vilken fighter som helst skulle ha fightas i en lägre viktklass om du hade kapaciteten.

     • Emil Karlsson

      Han var väl varken sjuk eller hade feber förrän han gick ner så pass mycket vikt att kroppen sa emot.
      Jag har inte så bra koll på hans fysik, hur och varför skulle jag kunna ha det? Men jag kan ändå berätta det för dig om du inte förstår. Han hade gått upp för mycket i vikt, säkert lagt på sig lite för mycket muskler än innan. Inte lätt att basta bort dem. Japp de håller jag såklart med om, men nu har han bevisligen inte längre den kapaciteten. Han ska upp en viktklass. Du får tro annat om du vill (och ha fel, hehe). Tack för mig.

     • Marsman

      Spelar inte så stor roll längre om han vill fortfarande köra i samma viktklass elr inte, elr för den delen om han klarar av den elr inte flera ggr.
      Han missade vikten grovt, tom över viktklassen över. Det är sånt som kan hända, men nu handlar de om vilka organisationer som vågar chansa om han klarar vikten elr inte, hade det bara varit något kilo så hade nog ingen brytt sin nämnvärt.
      Men blir svårt att hitta någon som signar kontrakt med honom för 66kg för att det inte finns de marginalerna och går han upp en viktklass så tappar han i gag och får en extremt mycket lägre ranking. Så hoppas verkligen Martin hittar någon som vågar chansa och visar att det var kroppen som i ett engångsfall sa ifrån. Tack å natti

  • Anton

   Håller med, varför skall du cutta typ 2 viktklasser. Du hör inte hemma i Fjädervikt

   • Spöket

    Kenny florian cuttar två viktklasser. Dennis Siver klipper två viktklasser. Manny gamburyan klipper två viktklasser. Skulle nog säga att majoriteten av ufc fjäderviktare ligger på över 77kg. Martin hade klarat det sju ggr på raken. Fler än Bäckström ens gått matcher i sin karriär. Uppenbarligen var det något som gick snett. Men döm inte den svenska toppfighter som har gått flest matcher i viktklassen på ett enstaka misstag. Skulle det upprepas skulle jag förstå det bättre

   • Erik

    Så du menar att Martin ska gå i mellanvikt? för då klipper han ingen vikt alls och således borde det vara den viktklassen han hör hemma i?

    • Anton

     Han kanske borde gå i weltervikt de är ju inte mening att en som väger 90 kg skall tävla i fjädervikt

     • Spöket

      Han har aldrig vägt 90 vart har du fått det ifrån?

     • Erik

      Nej det har du helt rätt i. Men nu pratar vi om Martin va? håll dig till ämnet är du snäll

  • Christian

   Så bara för att det var Martin som inte klarade vikten så var det inte tråkigt för honom? Han är självklart en bov i situationen, men det är ändå synd om honom med allt som hände.

   Du antar från den här texten att han inte tar ansvar. Det tycker jag inte att du bör göra. Frågan härnäst bör vara vilken viktklass Martin skall tävla i framöver.

   • Martin

    Jag antar ingenting – det är intrycket jag får bara

 • Sakuraba

  Kör hårt Martin, det är inte bara du som har missat vikten i mma. Folk här i Sverige verkar tro att detta är något extremt ovanligt och att inte sjukdomar osv påverkar bantningen.
  Jag stöttar dig vad du än bestämmer dig för.

 • Hannes

  Gnällsjukdomen sprider sig över Sverige. Alla gör misstag så är det bara, så knip igen käften.

  Kör hårt Martin och lycka till framöver.

 • banjoman

  Alla kan fucka upp…man blev ju lite grinig ett par dagar då matchen inte blev av. Jag önskar lycka till i fortsättningen….ba kör bre :-)

  • Brocowich

   Agree

 • Crixus

  Du borde helt klart köra i lw, du väger ju 82-84 kg innan du börjar banta (rätt mig om jag har fel) det är också bra mycket för lws. Bäst du går upp i viktklass annars kommer du sluta som rumble och kommer behöva slåss i ww

 • lexcom

  Vad jag förstod så berodde väl hela problemet på att kroppen reagerade negativt på mängd som skulle cuttas snabbt. Kroppen tar enormt med stryk och risken att det händer igen ökar. Titta på Rumble som efter samma typ av problem inte ens klarar mw lkängre utan kör i lhw (han körde i ww tills problemen började).

  Dags att tänka om i tid.

  Att cutta två viktklasser är inget ovanligt (ca 10 kg) men om jag förstått saken rätt så cuttar väl Martin närmare 20 kg än 10 kg.

  • Erik

   14 pannor är väl närmre sanningen

 • MMALMÖ

  Enligt en ganska ingående artikel om Martin och hans bantning i Faktum (hemlösas tidning i Malmö) stod det att han bantade ca 13 kg till match, dvs. att han till vardags ligger runt 78-80 kg. Knappast några 90 pannor / cutta 20 kg…

  Det är inget extremt ovanligt att gå från 79kg till 65,8 för match. Skillnaden mot de flesta andra FW är ju att hans ram är större. Det är upp till han själv att avgöra vad som är bäst för honom. Precis som alla andra fightas han under gällande regelverk. Känns som diskussionen om hans storlek kontra viktklass har hängt lite i luften, speciellt inför mötet mot Bäckström (som ju själv kommenterat det). Det han gör är inget ovanligt och det är upp till han själv att göra bedömningen om han klarar av det i fortsättningen. Missar han vikten igen kommer ju ingen matcha honom i FW… kanske var det ett undantag och något som gick snett, kanske är han fel på det… Som sagt, det är helt upp till honom att avgöra.

  • lexcom

   Det är helt upp till honom men fortfarande extremt oprofessionellt att inte klara vikten. Det finns inga försvar. Nu klarade han inte cutten så uppenbarligen cuttar han för mycket. End of story!

   • https://www.youtube.co/watch?v=Rk3jYmZlaD8 Men tjut då

    ja fy bubblan jag håller med dig prusseluskan han missade 1 av 7 pga en infektion helt sanslöst det är lika bra han börjar med balett

 • Brocowich

  En gång ingen gång, finns fler som missat vikten. Det har ju gått bra tidigare.

  . Kör på men händer det igen bör du ta dig en funderare.

  • mrt

   Håller med! Kör på Martin!!

 • http://www.frontiermma.se relaxer

  Skönt att se att du är tillbaka Martin, ta tid på dig att återhämta dig så du är helt frisk. Skit i alla 14åriga haters som inte ha en aning om vad som krävs av en fighter

 • http://www.ufc.nu kristofer

  Anderson silva klipper två viktklasser. Wanderli silva också. Det är inte många som klagar på att Jycken är ”för” lång för sin viktklass.

  • lexcom

   Vad har Jyckens längd med saken att göra?? Man får cutta hur mycket man vill men så fort man är så oprofessionell att man inte klarar det är man fel ute. Att komma till match i form och i rätt vikt är elementärt. Har du någonsin sett AS missa vikten?

 • Mastah

  Respekt! hoppas att allt går bra i fortsättningen. din Hälsa är viktigare än din karriär! och f*ck alla internett krigare som playa hatah dig.

 • Hiltikoskesh

  Du kan cutta hur mycket vikt du vill, du är ändå så jävla dålig! Jag fattar inte vad vissa människor (klubbkompisar) ser i dig! Du är och förblir den sämsta MMA fightern (om man nu kan kalla dig det) i sverige. Gör oss alla (förutom dina klubbkompisar) en tjänst och lägg ner!

  • Spöket

   Säger niklas rumpstötta hiltipolare

  • banjoman

   Vad taskig du är :-)

  • Sakuraba

   Hilti XD

  • https://www.youtube.co/watch?v=Rk3jYmZlaD8 Men tjut då

   aaaa nu fattar jag du snackar så mycket skit pga du har tungan så långt upp i röven på Nicklas mmm marabou GOD JUL !

 • https://www.youtube.co/watch?v=Rk3jYmZlaD8 Men tjut då

  Hiltikoskesh dra tungan ur niklas röv nu o skaffa dig ett liv kanske börja träna ? Kör hårt martin

 • Larma

  Vad tråkigt de är med människor som måste
  få ut sina frustrationer på andra.Så är det inom alla branscher.
  Det är sådana människor som inte kan skilja på vad som är vad.
  Om de älskar en såpa på tv och det inte blir enligt förväntningarna av den.Då går de till angrepp på skådespelaren.Det kallas att man inte har någon verklighets förankring i vuxen världen.
  Det som kan rädda dessa vilsna själar är att de får något meningsfullt att leva för.
  Martin ,Zlatan eller någon annan som lever och brinner för sina drömmar.
  De satsar hela sin själ på att nå sina mål och leva i sina drömmar.
  Men de vilsna Zlatan hatarna står och stampar kvar på samma plats.
  Negativitet och ondska leder bara åt ett håll.
  Carpe Diem

 • Larma

  Jag glömde säga!
  Martin det är stort av Dig att behålla fokus på det som är positivt och viktigt för dig.
  Du har inte försökt övertyga alla mörka krafter där ute som vill sänka dig.
  Det spelar nämligen ingen roll hur du gör eller gjort.
  Du har svaret på alla frågor och det räcker.
  För det viktigaste är att du vet,för det är bara du som kan leva ditt liv

Fler :

3

David Häggströms blogg: Nya tag.

Hej! Jag ber om ursäkten för tystnaden, det är för att jag inte riktigt klarat av att formulera mig. Jag har tagit ett tag och reflekterat över min situation sedan jag förlorade på Cage Warriors. Det är mycket jag inte riktigt är nöjd med, och som jag försöker

8

David Häggströms blogg: Cardiff

Har anlänt till Cardiff, Wales. Jag befinner mig just nu på hotellrummet tillsammans med min käre vapendragare Thomas Bäck. Viktnedgången är ett faktum, jag känner mig avmagrad och ser ut som en skugga av mitt forna jag

4

David Häggströms blogg: En ny start!

Förlåt för tystnaden. Det slår mig att jag har varit en dålig bloggare, det har varit mer tystnad än liv på den här bloggen. Men förhoppningsvis kan jag få en nytändning nu. Jag har nyligen kommit hem från en resa med min flickvän och bror. Det är min

9

Jonatan Westin blog: boka träningslägee

Nu finns det chans att träna och komma iform till sommaren eller kanske hålla formen under sommaren alternativt starta ett nytt liv. Vare sig man är helt grön eller i bra fysik passar träningen dig. Lägret kommer bestå av en mix av crossfit, styrkelyft, ketterbell, kampaportafys, kardio. Högintensivt,