Nyheter

Fight Club Rush 17 får en huvudmatch – inte fighten som många förväntade sig

Renato Vidovic

Fight Club Rush har bokat in en titelmatch för nästa gala. Det blev dock inte den flugviktsmatchen som många förväntat sig.

Renato Vidovic möter Jonny Touma i Uppsala

I början av juni ägde det efterlängtade flugviktsmötet rum. Stockholms Amir Malekpour (4-2-0 1 NC) ställdes mot Göteborgs Renato Vidovic (4-1-0 1 NC). Drabbningen tog dock slut i matchens första rond. Malekpour fick in en oavsiktlig ögonpetning på sin motståndare och Vidovic vred sig i smärta på kanvasen. Läkare klev in i buren och efter en stund avbröts matchen permanent. Efter matchen delade Vidovic med sig av otäcka bilder på skadan.

Nu har Fight Club Rush bokat in en ny titelmatch i flugviktsklassen. Vidovic kommer fortfarande gå match, men mot en annan motståndare. Istället kommer en annan talang i form av Jonny Touma stå för motståndet. Touma blev diskvalificerad i samband med sin senaste match. Dessförinnan hade 29-åringen radat upp två raka vinster och hans totala matchfacit lyder 5-2-0.

I en kommentar till Kimura  berättade organisationens Zlatko Ostrogonac varför Touma kommer stå för motståndet istället för Malekpour.

Så här är läget. Amir kände att han inte ville gå ner den sista one pound till championship weight. Han tyckte att det var för mycket att gå ner ett halv kilo extra. Han valde att ta en match utomlands istället och vi önskar honom lycka till där!

Enligt rykten på sociala medier kommer även Nabbe Malki gå match på galan.

Toni Lampinen återvänder

I den delade huvudmatchen kommer Finlands Toni Lampinen ställas mot Gävles Christian Stigenberg. Lampinen kommer senast från ett blodigt krig mot Andreas ”Bane” Gustafsson”. Lampinen förlorade den fighten via slag, men klev verkligen ut ur buren med hedern i behåll. Finländaren står med ett totalt matchfacit som lyder 8-5-0. Stigenberg kommer senast från en vinst i samband med Fight Club Rush 15 och hans totala matchfacit lyder 4-2-0.

Galan kommer äga rum den 9 september på Fyrishov Arena. Biljetter till eventet går att hitta här.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av FCR-Fight Club Rush (@fcr.mma)

Föregående artikel

Conor McGregor trycker händerna i Michael Chandlers ansikte

Nästa artikel

Bellators Cris Lencioni tar sina första steg efter hjärnskadan

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök