24 juli, 2024
UFC

Matt Brown vill att poängställningen ska offentliggöras efter varje rond

Av

Alexander Clausson

31/03/2022
Matt Brown

I samband med den gångna helgens UFC-gala ställdes Matt Brown mot Bryan Barberena. Den förstnämnda känner sig missnöjd över domslutet och vill nu se en förändring.

Matt Brown anser att han vann matchen mot Bryan Barberena

Efter tre hårda ronder tog Baberena hem segern via delat domslut. Två av poängdomarna såg Barberena som vinnare med siffrorna 29-28. Den tredje domaren gav Brown två ronder och satte slutsiffrorna 28-29. Under en intervju med Ariel Helwani berättade Brown om sin syn på domslutet. Transkribering via MMA Fighting.

I definitely thought I won. I think the common consensus was that I won …

Jag tänkte definitivt att jag hade vunnit. Jag tror att det råder allmän konsensus om att jag vann …


Det verkar dock inte råda konsensus kring att Brown tog hem segern i matchen. MMA Decisions har sammanställt hur 21 representanter för MMA-media dömde matchen. 15 stycken gav segern till Barberena, två stycken ansåg att drabbningen slutade i ett oavgjort resultat och resterande fyra gav segern till Brown. 53.7% av röstande fans på hemsidan har gett segern till Barberena.

Vidare berättade Brown att han vill se open scoring i framtiden. Det innebär att utövarna får reda på den aktuella poängställningen efter varje rond. Under amerikanens samtal med Helwani förundrades han över att open scoring inte används i UFC redan nu.

It’s kind of ridiculous. In any other sport you get to see the score, right? Other than boxing, I guess, not necessarily combat sports, but in wrestling or if you’re playing football and it’s the fourth quarter, you know that you’re down by a touchdown, you’ve got to go for it. You’ve got to throw the Hail Mary.

Det är löjeväckande. I vilken annan sport som helst får man ta del av ställningen, eller hur? Förutom boxning, jag antar att det inte nödvändigtvis behöver vara så i kampsport, men om du brottas eller spelar amerikansk fotboll. Om det är sista kvarten och du ligger under med en touchdown, så måste du satsa på vinsten. Det är bara att köra och hoppas på det bästa.

En kritik som har lyfts fram emot open scoring är att en fighter som vunnit matchens två första ronder, möjligtvis, skulle gå in med ett mycket defensivt förhållningssätt i den tredje ronden. Brown låter sig dock inte imponeras av det argumentet och kallar det för ”löjligt”


”Jag har varit aktiv i 20 år och vet fortfarande”

Vidare berättade Brown att han fortfarande inte vet exakt vad det är som poängdomarna grundar sin bedömning på, trots att han har en lång karriär i UFC bakom sig.

I think there’s a lot broken with the entire scoring system altogether. I’ve watched my fight a few times. That’s just one example. I’ve had a couple of other fights that I’m very sure that I won a decision, but they gave it to the other guy. I don’t know exactly what they’re scoring. I’ve been in this sport for 20 years, I’ve been in the UFC 14 years now, I don’t know exactly what they’re scoring.

Jag anser att det finns mycket som inte fungerar med hela systemet kring poängbedömning. Jag har sett min match några gånger. Det är bara ett exempel. Jag har haft ett par andra matcher där jag är väldigt säker på att jag vann via domslut. Men dom har gett segern till den andra killen. Jag vet inte exakt vad det är dom bedömer. Jag har varit aktiv inom sporten i 20 år. Jag har tillhört UFC i 13 år nu. Jag vet inte exakt vad det är som domarna poängsätter. 

Brown står med ett totalt matchfacit som lyder 25-19-0.


Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Paddy Pimblett och Leon Edwards får specialkläder inför UFC 304
🥊 UFC 304 i Manchester närmar sig
Jon Jones
Jon Jones reagerar på stora regelförändringen inom MMA
🥊 ’Vi måste radera det här ur historieböckerna’
saul canelo alvarez
Canelo Alvarez går match i Vegas samma datum som UFC Sphere
🥊 Två stora galor krockar med varandra
Muhammad Mokaev – ’UFC gillar inte min stil’
🥊 Går sin sista match på kontraktet med UFC
Francis Ngannou "The Predator"
Då återvänder Francis Ngannou till buren efter sonens död
🥊 Kan gå av stapeln i Saudiarabien
Belal Muhammad vs Leon Edwards
Belal Mujammad smutskastar Leon Edwards inför UFC 304
🥊 ”Han håller bara i bältet”

Här kan du söka!

Search