Max Holloway och Alexander Volkanovski

Max Holloway hintar om en trilogi mot Alexander Volkanovski

Elin Sundqvist

Den före detta fjäderviktsmästaren i UFC Max Holloway (23-6) ser ut att återvända till oktagonen för match mot Alexander Volkanovski (24-1) om allt går i lås. 

Holloway låter glimta en trilogi mot Volkanovski via Twitter

Holloway väntar fortfarande på att få gå ut i oktagonen 2022. Efter ett framgångsrikt 2021 där Holloway plockade hem vinster mot Calvin Kattar (23-5) och Yair Rodriguez (13-3), inledde han det nya året med en titelmatch på bordet. Matchen mot Volkanovski, från början bokad inför UFC 272, blev offentlig i januari. Holloway tvingades dock dra sig ur mötet bara dagar efter att nyheten släppts på grund av en gammal skada som gått upp.

Medan den Hawaiianska fightern tog tid att återhämta sig utanför oktagonen, klev istället ’The Korean Zombie’ Chan Sung Jung (17-7) in och stod för huvudmatchen med Volkanovski på UFC 273. Holloway meddelade strax innan matchen 9 april att han var skadefri och kunde stå som reserv på kortet. Men det blev till slut Zombie som tog titelmatchen enligt plan, och fick se sig besegrad i fjärde ronden via TKO.

Holloways erbjudande hintade dock om att det inte skulle dröja länge innan vi får se en tredje match mellan de två fjäderviktskungarna, och i dagarna glimtade ett stundande möte till via ’The Blesseds’ Twitter.

Båda lägren uppges fortfarande vilja ha ett tredje möte

MMA News anger att det bara minuter efter Holloways tweet kom rapporter om pågående diskussioner lägren emellan. Volkanovski och Holloway möttes första gången under UFC 245 i december 2019. Efter fem jämna ronder blev det till slut Holloway som föll kort via domslut, vilket gjorde Volkanovski till den nya fjäderviktsmästaren.

Sju månader senare kom returmötet på Fight Island i Abu Dhabi. I en om möjligt ännu jämnare match, gick eliten i fjäderviktsdivisionen tiden ut och totalt tio ronder senare stod det klart att Volkanovski fortfarande var den bästa fjäderviktaren i UFC, den här gången via delat domslut.

Nu, efter att de båda tävlande säkrat två vinster vardera på varsitt håll, verkar det som om en unik 0-2-trilogi närmar sig. ESPN MMAs Brett Okamoto bekräftade via Twitter att både Volkanovski och Holloway är intresserade av att få till det tredje mötet.

Är Volkanovski påväg mot lättvikt?

Ända sedan hans senaste titelförsvar har Volkanovski uttryckt en önskan om att få chansen att ta lättviktsbältet och uppnå mästarstatus i dubbla divisioner. Om ett tredje datum med Holloway bestäms, så kommer australiensarens medlemskap i champ-champ-klubben att sättas på paus.

Oavsett det har Alexander ’The Great’ vid upprepade tillfällen visat vilja att dela oktagonen med Holloway en tredje gång, trots att han redan har 2-0 genom deras tidigare möten. Men givet Volkanovskis önskan att få möta de bästa i sporten är de senaste rapporterna kanske föga förvånande ändå. För vem har mer legendstatus än Holloway i de lättare viktklasserna idag?

0
Dana Sad
Dana Happy
dominick cruz
UFC on ESPN 41: Fullständiga resultat från nattens gala
kimura
Hett
Marlon Vera
Marlon Vera ett steg närmare en titelmatch
kimura
Hett
Rory MacDonald
PFL 8 – resultat: Rory MacDonald avslutad i matchens första rond
kimura
Hett
Sadibou Sy vinner
PFL 8 – Sadibou Sy är en seger ifrån turneringsvinsten och 1 miljon dollar
kimura
Hett
Christian Stigenberg
PFL 8 – Christian Stigenbergs match går till domslut
kimura
Hett