980x240-ohmbet

Michael Bisping om rasism i UFC: ”I haven’t seen any evidence of it”

012815-UFC-Fight-Night-Michael-Bisping-PI-CH.vresize.1200.675.high.34

UFCs welterviktsmästare, Tyron Woodley, har tidigare uttryckt att rasism existerar och är ett problem inom MMA.  Bland annat har Woodley uttryckt sig på följande sätt följande via hans podcast:

Then I’ve had people call me ‘n***er’ and monkey and all this racist stuff. And I delete the people so they’ll create another page and just go back out. People are willing to take so many hours of their day to be so negative… Some people, I look at their page and all they do all day is go against African-American athletes and try to racially slur them.

Woodley har även uttryckt att han och andra fighters blir behandlade sämre på grund av deras etnicitet:

Who’s the best pound-for-pound fighter in the world? Demetrious Johnson. African-American male- completely a Tasmanian Devil. Why doesn’t he have the big endorsements? Why isn’t he making the most money? What’s the difference? Think about it- the second Jon Jones slips on a banana peel and do something- now he’s his own worst enemy- but, they can’t wait to throw him under the bus, but people of different races are given so many chances.

UFCs mellanviktsmästare, Michael Bisping, menar att han inte har upplevt rasism som ett problem i UFC. Bisping kommenterade nyligen Woodleys åsikter om rasisms verkan i UFC, via Bloody Elbow:

We’re going off on a tangent here, but still, I’m saying Nick and Nate Diaz are white. You know, we were talking about Tyron Woodley before, they might say, ‘Look at this guy, entitled white guy living in Orange County, saying, ‘Racism doesn’t exist.’ How on earth does he have a clue? How is he ever going to consider anything like that, because he could never ever come close to experiencing it?’ And you’re absolutely right. So, if I’m wrong, then I apologize. I’m just saying, in my experience, I haven’t seen any evidence of it. In fact, I’ve seen the opposite. I’ve seen black athletes being pushed. I mean, Rampage Jackson, when he came over from Pride, got a huge push from the UFC and the list goes on. Jon Jones, Daniel Cormier as we just said. But, if I did offend anybody I apologize. But there really wasn’t any need for offense. But, you know how some people like to twist shit and say whatever.

Woodley är inte den enda fightern i UFC som har yttrat åsikter om att mörkhyade fighters inte ges samma förutsättningar. Kevin Lee har också sagt att UFC inte gör tillräckligt för att marknadsföra mörkhyade fighters.

Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins
Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.
 • BigMcCarthy

  Woodley har rätt i att rasism existerar ute i världen idag, tyvärr. Men att påstå att mörkhyade drabbas i UFC är att skapa rubriker ur ingenting. DJ är inte bäst betald eftersom han inte drar in mest pengar. Han må vara bäst på det han gör, men i tider som dessa bör vem som helst förstå att lönen inte enbart baseras på sportsliga prestationer, utan att det handlar om en kombination mellan kändisskap och sportsliga prestationer. UFC har försökt pusha DJ, de skapade till och med en TUF-säsong för honom. Men likt förbannat är det låga siffror (antalet tittare) när han ska fightas.

  Sedan finns det många mörkhyade i UFC som ”pushas” väldigt mycket och drar in väldigt mycket pengar. I slutändan är det här bara ett försök från Woodley att göra sig hörd, att skapa rubriker. I slutändan spelar det ingen roll om du är vit, svart, brun, gul, rosa, röd eller blå. Drar du in mycket pengar till UFC kommer du belönas, vare sig du är DJ, DC, Jones, Conor, Khabib, Alex, Cain… Eller någon annan för den delen.

  • Ric _Ohet

   Om jag skulle möta DJ i buren skulle jag med anta färgen av vit, svart, brun, gul, rosa, röd och blå.

   • BigMcCarthy

    Jag hänger tyvärr inte med.

    • Ric _Ohet

     ”För i slutändan spelar det ingen roll om du är vit, svart, brun, gul, rosa, röd eller blå.”

     Jag skulle bli ”blåslagen” och sönderslagen ^_^

 • snabelmannen

  Om nu både UFC och fansen är nassar allihop, hur kommer det sig då att Jon Jones är en av de populäraste bland fansen och en av de som promotas mest av UFC.
  Anledningen att Woodley inte får de stora rubrikerna är för att han är så oerhört tråkig både som fighter och i intervjuer, han har noll personlighet. Woodley borde sluta böla och tänka på hur han kan bli mer underhållande istället. Sluta tänka på att bältet ska behållas till varje pris utan ge fansen lite valuta för pengarna istället.
  Woodley va en underhållande fighter fram till han blev champ, sen har han blivit rena sömnpillret.

  Anledningen att Mighty mouse inte är nån superstjärna är för att han är stor som en mus, kan inte ens knocka en mus, och har inget motstånd längre nu när han mött alla redan ett par gånger. Johnson blir också ansedd som tråkig eftersom han bara tänker på sig själv och bestämt sig för att ta ett rekord som ändå ingen kommer bry sig om sen eftersom han tagit det genom att tacka nej till bättre motstånd.

  • Flash_is_still_here

   När och var påstods att ”UFC och fansen är nassar allihop”?

  • Barge

   Håller med om att Woodley är tråkig. MEN att han ska ut och riskera både hälsa och ekonomi för att underhålla dig är ju bara skruvat. Om han förblir mästare så får han en del av PPV kakan, sen att hans PPV inte säljer så jättebra är en annan femma. Men ekonomiskt sett är det en jätteskillnad att vara Champ eller inte. Han gör vad som behövs för att vinna, vilket inte är underhållande men jag är den sista som kritiserar det. Spolade genom hela Maia fighten för jag på förhand fattade hur tråkig den skulle vara MEN tycker inte man kan begära krig just pga det ekonomiska och deras hälsa. Det är väl tur för oss fans att där finns folk som startar underhållande krig i buren så att vi blir nöjda. Men aldrig att vi kan kräva det.

 • Val Venis

  Är ju rätt självklart att det tyvärr fortfarande finns rasism ute i världen MEN sedan finns det som drar i rasse-kortet så fort som dom inte riktigt får som dom vill.

  • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

   Sen finns det dom som säger att alla drar i rasistkortet fast än de varit rasistiska. Så som det finns de som drar upp rasistkortet så finns det dom som anklagar andra för att göra det för få vara rasister. Så din kommentar va lite onödig även fast den är rätt så självklar.

 • Krille Krokodil

  Absolut existerar det rasism i USA. Enligt attitydundersökningar i USA är latinamerikaner och… afroamerikaner de mest rasistiska. Undersökningarna är utförda av högskolor/universitet. Googla.

  • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

   Counterattack

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Så här enkelt är det. Om Woodley menar allvar med det han säger och tycker att det existerar osv då ska man ta det han säger på allvar. Om det är så att han säger dessa kontroversiella uttalanden för att bli älskad och hatad så att han må tjäna mer pengar då är det lågt. Om han pratar av ren frustration utan att ha någon vidare koll då är det bara klumpigt.

  Kontentan av det hela är att rasism är något allvarligt och ska bekämpas på alla sätt och vis. Rasistkortet är också något som måste bekämpas så att den riktiga kampen kan bekämpas. Därför är det skillnad när Martin Luther King eller Nelson Mandela säger det från när Floyd Mayweather Tyron Woodley säger det. Med de förstnämnda så tar man det på fullaste allvar pch med de sistnämnda så vet man inte riktigt hur man ska ta det.

  Rasism börjar tyvärr bli modernt igen och därför kan vi tyvärr även se rena rama rassarna snart bli majoritet i mitt land. Det blir dom även fast deras partiledare har gamblingsproblem och pga det hamnade i skulder för över 400 000 kr. Sen för att inte tala om the defence leauge i England och Le Penns parti i Frankrike.

  #ViÄrMångaViÄrStarkaKrossaRasismenNu

 • Tnk

  Folk sprider hat och det infinner sig i många former, det är klart svarta får uppleva rasism, men vet ni vad det får även vita göra och alla andra och många andra typer av elakheter. Folk har tyvär en tendens att döma, vara spydiga och elaka på internet det är otrevligt och ingen blir glad av att bli drabbad. Det har ingenting att göra med vilken hudfärg man har, det har att göra med att folk är elaka och dömande. Ta bort aspekten av hudfärg så kommer folk vara elak emot dig för nånting annat. Så det är inte särskilt synd om de som är mörkhyade och får hat för det. Det som är synd är att människor uttrycker hat och att människor får uppleva hat. Det är lågt att människor säger sådana saker, det är såklart endast en frustration av vad de själva för det mesta fått utstå. Och det kommer inte sluta, folk hatar och säger elaka saker, det är synd, men det är bara att inte ta åt sig och köra vidare, stå över det och vara sitt bästa jag. Det är min åsikt i alla fall.

 • jari edvardson

  sverige är bäst ,,floyd patterson var minst lika poppis här som ingemar johansson
  och dom blev åxå goda vänner champ champ

  många hejade ju åxå på floyd

Fler Nyheter: