UFC

Michael Chandler och Conor McGregor kommer inte mötas i lättvikt

Michael Chandler vs Conor McGregor

Under den gångna helgen stod det klart att Michael Chandler och Conor McGregor kommer mötas senare i år. Nu står viktklassen för drabbningen klar. 

Conor McGregor går sin fjärde match i weltervikt

Under den gångna veckan offentliggjorde UFC presidenten Dana White att Chandler och McGregor kommer agera huvudtränaren i samband med årets säsong av The Ultimate Fighter. Serien kommer sändas från maj till augusti och efter säsongens slut kommer de båda utövarna ställas mot varandra inne i buren. McGregor har ännu inte återinträtt i antidopingbyrån USADAs testningspool. Därför behöver irländaren vänta åtminstone sex månader innan matchen kan bli av.

Båda utövarna kommer senast från fighter inom lättvikt, men enligt MMA journalisten Ariel Helwani kommer de båda utövarnas möta varandra i en welterviktsdrabbning.

McGregor har klivit in i buren som welterviktare vid tre tidigare tillfällen. Två gånger mot Nate Diaz och en gång mot Donald Cerrone. Irländaren gick 1-1 mot Diaz och tog hem en övertygande seger mot Cerrone. Chandler i sin tur inledde karriären som welterviktare, men har hållit till i lättviktsdivisionen sedan 2011.

Både Chandler och McGregor blev besegrade av Dustin Poirier i deras senaste match. McGregor kommer kliva in i buren med två raka förluster mot amerikanen i ryggen. Poirier skojade till det på sitt Twitter-konto när UFC offentliggjorde den kommande säsongen av The Ultimate Fighter.

TUF all my children edition
Chandler står med ett totalt matchfacit som lyder 23-8-0. McGregors motsvarighet lyder 22-6-0.
Föregående artikel

Wolf Fight Promotion 6: Allstars Sevan Madenjian gör proffsdebut

Nästa artikel

Sean O’Malley förlänger med UFC – ”Ingen manager hade klarat av det”

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök