Nyheter UFC

Michael Chandler signerar nytt kontrakt med UFC

Den tidigare Bellator-mästaren Michael Chandler (23-7, 3-2 UFC) avslöjade nyligen att han skriver på ett nytt kontrakt med UFC. 

Michael Chandlers kontrakt sträcker sig åtta matcher med UFC

I UFC-debuten kunde Chandler glänsa med ett förstaronds-avslut mot Nya Zeelands Dan Hooker efter bara två minuter. Men Chandlers raketstart i UFC tog slut när han mötte tidigare lättviktsmästaren Charles Oliveira.

Chandler samlade på sig ytterligare en förlust mot Justin Gaethje, innan han tog sin senaste seger mot Tony Ferguson via en frontkick mot Fergusons huvud som gick viral efter galan.

Med tanke på vilka matcher Chandler bjudit på hittills i UFC så är det allt annat än överraskande att organisationen väljer att förlänga avtalet med 36-åringen.

Mötet mot Dustin Poirier blir det första i det nya kontraktet

När Chandler pratade med MMA on Point avslöjade han att att det nya avtalet avser åtta matcher för UFC. Med Poirier bokad For UFC 281: Adesanya vs. Pereira 12 november återstår sju matcher. Om Chandler håller samma tempo som hittills så har han ungefär tre år kvar i organisationen som det ser ut nu.

I said when I came to the UFC I wasn’t here for a long time, I was here for a good time. Well, turns out I just signed another 8-fight deal, so we’ll see how long I’ll be here.

Med tanke på Chandlers ålder så är det troligt att avtalet blir det sista i hans karriär, eftersom få lättviktare fortsätter att tävla när de passerat 40. Med det sagt så kommer Chandler att fortsätta att tävla mot de absolut bästa i sporten så länge han vill och orkar – förutsatt att han håller sig frisk och skadefri.

Föregående artikel

Tyron Woodley inte längre ”The Chosen One”

Nästa artikel

Jake Paul utmanar Nate Diaz efter helgens backstagebråk

Skriven av

Elin Sundqvist

Relaterade Artiklar

Sök