980x240-ohmbet

Michael Johnson är intresserad av ett möte med José Aldo

ufcfightnight-london-michael-johnson02

Michael Johnson har visat intresse för att byta viktklass och ta sig an nya utmaningar i fjädervikt. Johnson har under de senaste åren tävlat mot topprankat motstånd i UFCs lättviktsdivision där han har haft blandade resultat.

Under en Q&A i Rotterdam uttryckte Johnson ett intresse av att möta José Aldo i fjädervikt, videon där han sa detta återges nedan:

Om Johnsons planer realiseras så skulle detta innebära att han för första gången får möta en som har varit mästare i UFC. Johnson hade fyra raka vinster i lättvikten under 2013-2015 och var en av UFCs främsta lättviktare men han har enbart vunnit en av hans fem senaste matcher. Johnsons två senaste matcher var förluster mot Khabib Nurmagomedov och Justin Gaethje.

Aldo, den forne fjäderviktsmästaren, sågs senast i UFC när han blev knockad i titelmatchen mot Max Holloway.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.
 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Bara för honom att jobba sig upp. Värst vad många lättviktare som vill möta Aldo nuförtiden. Barbosa, Tony och nu MJ. Låt killen vara, han är på sin egen jakt på bältet igen. Frågan är om han fortfarande har hungern och orken att go for it.

  • Pancho Villa

   Det mesta tyder på att Holloway kommer att möta Frankie Edgar i sitt första titelförsvar. Detta rapporterades tidigt i somras. Men därefter finns det inte många namn som kan blanda sig i diskussionen.

   Om Aldo vinner mot Ricardo Lamas på UFC 217 så kommer han att vara högst en match från ny titelchans.

   https://www.mmanytt.se/senaste-nytt/jose-aldo-avslojar-klar-for-ny-toppmatch-pa-ufc-217-york/

   Den ende som möjligen skulle kunna blanda sig i diskussionen om titelchans är Cub Swanson. Aldo är, sett till ranking och tidigare meriter, den mer värdig av de två. Men ufc kan eventuellt anse det vara för tidigt att ge Aldo ny titelchans förhållandevis kort tid efter det att han förlorade titeln.

   • Batman

    Jag tror att Mirsad Bektic kan utmana om titeln inom 2 år om han håller sig skadefri. Han är dock inte redo ännu.

    • Dakoo

     Driver du? Han förlora sist via KO. Och han kör i snitt 1 match per år! Han kommer aldrig att ha något att göra med titeln.

     • Hoobabalooba

      En match han totalt dominerade dock. Sen att Elkins är för tuff för sitt eget bästa är en annan sak men..

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

    Tråkigt att Cub inte tog fighten.

  • Holythe83

   Tror mer att det är ett svar på att Aldo tjatat om att han vill gå upp till den viktklassen. jag menar kollar du i topp 10 i lättvikt… så finns det ju en hel del fighters som inte varit speciellt intresserade av att möta varken Tony,khabib lr Lee vid olika tillfällen. Antar att dom greppar efter andra halmstrån. Det e ju inte enbart Conor som skjutit upp möten i den viktklassen.

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

    Nja MJ ville ju hoppa in i sista sekunden mot Tony. MJ mötte Khabib och sen mötte han Justin. Så han har iaf varit aktiv. Sen att de inte vill möta Lee eller Tony har jag inte heller hört. Chiesa skulle ju möta Tony men skadade sig sen mötte han Lee vid senare tillfälle och Barbosa trodde att en vinst över Lee inte skulle leda till något därför tog han inte den fighten, han utmanade istället Tony. Barbosa sägs dessutom ha utmanat Khabib men de ska ha tackat nej till den fighten sägs det. Så jag tror inte att fighters inte vill möta Khabib, Tony eller Lee. Sen vad gäller Khabib så är det svårt att engagera sig vid en fight emot honom.

    • Holythe83

     jag skrev vid olika tillfällen… inte sagt att folk skyggat undan från fighter mot dom hela tiden.men antar att du missade att jag skrev vid olika tillfällen. vi kan gå 6 år tillbaka i lättvikt å jag kan visa dig så många tillfällen när det skett i den divisionen.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Skulle gärna vilka se. För jag har inget minne av det.

    • Holythe83

     Dana har ju vid flera tillfällen sagt att det varit svårt å hitta matchningar för just dom 3 fighters. sen var det lättviktsdivisonen generellt jag menar för som du vet var ingen av dom ett namn för så länge sen… men du har ju nate diaz som både nu å långt tillbaka tackat nej till fighter. när khabib var på väg upp så var det flertalet fighters som tackade nej till den matchningen. Du lär ju inte få höra om alla ggr men när Dana behöver gå ut å säga att man har svårt å hitta en mathcning åt någon då antar jag i alla fall att det e flertalet som tackat nej. kan nog dra upp lite exempel men divisionen klarade ju sig mycket bättre när den hade Cerrone som kunde hoppa in lite hursom. där har du ju ytterligare en fighter som vissa tackade nej till å möta.

 • Metallica

  Hahaha fyra förluster på fem fighter och utmanar en legend….lägg ner

 • Val Venis

  1-4 på sina senaste 5, har svårt att se Aldo tacka ja till den fighten eftersom det är ju en fight som han har allt att förlora och inget att vinna på.

Fler Nyheter: