Yaroslav Amosov och Michael Page

Michael ”Venom” Page går titelmatch mot obesegrade sambomästaren!

Hugo Lindström

Den omtalade Michael ”Venom” Page (20-1) är klar för titelmatch. Yaroslav Amosov (26-0) får därmed chansen att försvara welterviktsbältet för första gången sedan han tog det från Douglas Lima (32-10) förra året.

Michael Page möter Yaroslav Amosov om titeln

Michael Page har länge varit ett stort namn inom Bellator som lockat publik med sin unika stil. Efter sin första förlust i karriären mot Douglas Lima, som han senare fick revansch mot, har han samlat på sig sex raka segrar. Nu liggandes i toppen av viktklassens ranking får han en match mot den regerande mästaren. Amosov är obesegrad och har vunnit 19 av sina 26 matcher via avslut. Med en bakgrund i combat sambo så är han ett hot stående som på marken.

Page slåss på hemmaplan

Matchen blev officiell idag och blir av den 13 Maj på Bellator London, . Det blir alltså fientligt territorium för den ukrainske mästaren då Page är född i London. Men trots medvind så underskattar Page inte sitt motstånd. I en intervju med Sportsmail (The Daily Mail) hyllar han Amosov och kallar honom den bästa MMA-fightern just nu.

He’s the best guy in MMA right now, that’s how I see it, the best record in MMA, the only person who has topped him was Khabib but he’s no longer in the game

Han är den bästa inom MMA just nu, det är så jag ser det. Han har bäst matchfacit i MMA. Den enda som har toppat honom var Khabib, men han tävlar inte längre.

Båda har vunnit över Lima

Både Page och Amosov kommer från en domslutseger mot den före detta mästaren Douglas Lima. Medans ”Venom” vann på delat domslut var Amosovs prestation alltmer övertygande med en enhällig seger.

Vem tror ni vinner matchen?

+7
Dana Sad
Dana Happy
Badou Jack
Badou Jack vinner via knockout i första ronden – Se avslutet här
kimura
Hett
Conor McGregor och Tony Ferguson
Conor McGregor känner ånger över hur han behandlat Tony Ferguson
kimura
Hett
Khabib och Cain
Khabib försvarar Velasquez – ”Anybody with self-respect would do the same”
kimura
Hett
Juliana Peña och Amanda Nunes
Juliana Peña vs. Amanda Nunes 2 officiell inför UFC 277
kimura
Hett
Michel Pereira förklarar utmaningen mot Jorge Masvidal
kimura
Hett