Nyheter

Miesha Tate ger sitt perspektiv på Cris Cyborgs förlust mot Amanda Nunes

Av

Johan Lorentzon

25/01/2019

2018 blev slutet för Cris Cyborg som ohotad drottning över UFCs damdivisionen i fjädervikt. Amanda Nunes blev nämligen den som plockade kronan på UFC 232 och gjorde det bara efter någon minut med en chockerande knock out-vinst över den (tills då) obesegrade fjäderviktsmästarinnan. Förutom att bli den första att slå Cyborg på 13 år blev hon även UFCs tredje så kallade ”Champ Champ”, mästarinna i två olika viktklasser samtidigt och kan sätta sig vid samma bord som Conor McGregor och Daniel Cormier.

Den före detta bantamvikts mästarinnan Miesha Tate pratade med MMAjunkie och vägde in om sin syn på vad som hände under UFC 232. Enligt henne handlar det om strategi, eller snarare avsaknaden av strategi från Cyborgs sidan.

“I said, if she lands that right hand – if Cyborg doesn’t respect the fact that Amanda has enough power to knock her out, she’s going to be in trouble,”

“I was like, ‘Cyborg needs a strategy.’ She’s never needed a strategy in a fight [before].”

Tate har själv historia med Nunes då det var henne som hon förlorade sitt mästarbälte i bantamvikt mot när de möttes på UFC 200. Nunes vann matchen på submission i första ronden så Tate är mycket väl medveten om hur farlig Nunes kan vara och att det krävs strategi.

“Her simple jab feels like a right hand, and then her right hand feels like you got hit by a truck,”

“I didn’t even know where I was half of that fight.”

Tate säger att hon aldrig mött någon annan fighter som haft sådan kraft i nävarna som Nunes. Hon hävdar även att Nunes slår så hårt att hon skulle kunna klara sig mot en professionell boxare.

“I think she’d be knocking girls out, for sure,”

Miesha Tate har sedan något år tillbaka gått i pension från tävlandet i MMA men har i nuläget ett kontrakt med ONE Championship som märkesambassadör och kommentator.

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök