20 June, 2024
Nyheter

Mikaela Lauren gör comeback – ”Tycker att jag är galen”

Av

Hugo Lindström

04/02/2024
Mikaela Lauren

I förrgår blev det officiellt att forne världsmästaren Mikael Lauren är klar för en comeback.

Mikaela Lauren går match i Köpenhamn

Med flertalet titlar är Mikaela Lauren en av Sveriges mest meriterade boxare genom tiderna. Under sin karriär gick hon 38 matcher, varav 32 slutade med vinst. Med över fyra år från ringen är hon nu klar för en comeback.

Lauren är 48 år gammal och gick sin senaste match mot Paty Ramirez på Svenska Mässan i Göteborg. Det blev en vinst och verkade då vara svenskans sista match. Men i fredags stod det klart att den sexfaldige världsmästaren är bokad att gå match på Danish Fight Night.

Hittills har ingen motståndare blivit officiell. Galan äger rum den 24:e februari på Royal Arena i Köpenhamn. Mer information kommer att släppas inom kort.

”Jag har hållit igång sen jag la handskarna på hyllan”

Lauren skrev om nyheten på sin Instagram. Där kommenterade hon de många kommentarer folk kan förväntas ha i samband med återkomsten. Däribland saker som hennes ålder samt att hon är småbarnsmamma. Till detta ville hon klargöra att enda sedan karriären tog slut har träningen fortsatt.

Get ready for this! Då bomben redan är släppt lite här och där kan jag lika bra gå ut med det: Comeback är på g.

För vissa kanske det kommer som en chock och tycker att jag är galen, att jag har gjort mitt i ringen och är för gammal och borde fokusera på min mammaroll! Medans för vissa kanske det inte överraskar speciellt mkt om man känner mig och vet att jag har hållit igång sen jag la handskarna på hyllan. Det viktigaste för mig är dock att jag fortfarande älskar denna sport och känner mig redo och taggad trots mina 48 år och att jag blivit mamma. Mer info kommer…..

Vände på livet och blev världsmästare

Efter en lovande karriär som simmare, med 16 SM-guld, blev Lauren gripen efter att polisen hittat anabola steroider i hennes lägenhet. För detta dömdes hon till fängelse i ett år och två månader. Under tiden hon satt inne började Lauren studera närings- och träningslära. Kunskaper hon tillsammans med sitt förflutna inom simning förvaltade genom att leda träningen för de andra kvinnorna på anstaltet.

I maj 2006 blev hon släppt. 29 år gammal flyttade hon till USA och jobbade där som personlig tränare. Det var även där som boxningen gjorde entré i hennes liv. 2009 gick hon sin proffsdebut och under de följande åren kom hon att plocka hem sex världstitlar, däribland det prestigefulla WBC-bältet i superweltervikt.

Vad är ditt favoritminne från Laurens karriär?

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök