Nyheter

Mike Tyson grät innan varje match – ”Blir någon jag inte gillar”

mike tyson wba

Mike Tyson öppnar upp om karriärens mörka sida.

Mike Tyson bröt ihop innan matcher

Han var sin tids mest fruktade boxare. Enligt många ansedd som tidernas bästa. Mike Tyson var känd för explosivitet och slagkraft trots sin relativt korta längd. Genom karriären avslutade han 44 av sina 50 matcher med vinster mot namn som Larry Holmes och Frank Bruno.

Men utanför ringen var livet allt utom lätt. Tyson kämpade länge med mentala problem, missbruk och hade flera missöden med lagen. Detta är något han på senare år varit öppen med och pratat om vid olika tillfällen.

Under en intervju med skådespelaren William Shatner berättar Tyson om att han ständigt kämpade mot nervösa sammanbrott innan han gick in till buren. Detta då han kände att han blev tvungen att ändra sin personlighet till någon han inte tyckte om. Han menar att den Tyson som stod i ringen var samma som orsakade de många problem i hans liv.

I always cried before I fight. I don’t know. That’s just who I am. I’m getting ready to change into somebody I don’t like.

Shatner var förundrad över kommentaren och frågade vad det var han ogillade med ’boxaren Tyson’.

No because he came more with fighting. He brought more than just fighting with him. He brought like jealousy, enviousness, guilt. He brought a lot of stuff.

Försökt ändra på sig själv

Tyson har som ovan nämnt varit väldigt öppen med de misstag han gjort i livet. Istället har han försökt vända på sitt liv för att använda sitt kändisskap till det bättre. Bland annat uppmärksammades han för sin välgörenhetsorganisation Mike Tyson Cares Foundation vars fokus är på barn i utsatta situationer.

För MMA-fans syntes han träna Francis Ngannou inför dennes match mot Tyson Fury.

Föregående artikel

Khamzat Chimaev skjuter ner ryktet om UFC 300

Nästa artikel

Sean Strickland accepterar influencerns utmaning med hotfullt svar

Hugo Lindström
Skriven av

Hugo Lindström

Hugo Lindström är verksam i Göteborg. Pluggar film till vardags men är även en av våra skribenter. Ni ser honom springandes med kamera på MMA-galor runt om i landet.

Relaterade Artiklar

Sök