980x240-ohmbet

Mike Winkeljohn om Conor McGregors chanser i mötet med Floyd Mayweather: ”Conor has a chance early on”

Conor McGregor UFC 6

Det är många som har uttryckt sig om utgången i mötet mellan Conor McGregor och Floyd Mayweather. De flesta är övertygade om att McGregors chanser inte kommer att vara särskilt goda. Detta är inte särskilt överraskande i och med att Mayweather är 49-0 under karriären och att McGregor inte har någon erfarenhet av professionell boxning.

Men under måndagen uttryckte sig den välkände tränaren Mike Winkeljohn via The MMA Hour och han sa att han kan se ett scenario där McGregor segrar:

Oh, I think if I was to put money on it I’d put Mayweather. But I think Conor has a chance early on. I think if Conor can come in with some different things that Floyd hasn’t seen, off-angle things that he can attack so Floyd can’t hide behind his shoulder as such, he could pull off a surprise. But that would play out real quickly if Conor’s thinking those thoughts.

Winkeljohn var i Singapore under helgen för att stötta Holly Holm i hennes match mot Bethe Correia. Holm var en framgångsrik boxare innan hon påbörjade MMA. Winkeljohn har varit i anknytning till boxning under hela hans liv och han är medveten om komplexiteten att hantera oortodoxa fighters. Det är ett av orsakerna för varför Winkeljohn tror att McGregor kan skapa problem för Mayweather:

He’s got to come to the table with something that Floyd hasn’t seen much before.  And those are the things Conor can do. Conor’s very athletic. Conor’s got a great understanding of angles and footwork.

But to do those things, that takes a lot of energy. And in a world title fight do you hold back because you’re worried about running out of gas, or do you just let it go? And that’s tough. That’s a hard call to make on the outside, trying to figure out what’s going on in a fighter’s mind.

Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins

 

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.
 • Grodanboll

  Undrar hur snacket på Kimura kommer att gå efter fighten?

 • Ric _Ohet

  Finns en sak jag verkligen håller med DW om, även om han var tvungen ta tillbaka det uttalandet senare (det var väl inte politiskt korrekt):

  -SPORTKILLERS

  Och för er som tror Winkeljohn/Greg Jackson är bra tränare kan jag berätta för er att de är ett av de sämsta ”toppgymmen” i UFC. De har inte ens 50% vinster och av de vinsterna har de mindre en 25% på avslut, nästan allt går ronderna ut…..

  • Coyote

   Vad grundar du vad som är bäst/ sämst på? Antal titelhållare? Är Jackson och Wink inte bra tränare säger du? har du insikter som ingen annan verkar ha? Då Jackson Wink har kanske det bästa anseendet och ständigt rankar bland de absoluta toppgymmen?

   Borde man inte se till hur olika fighers presterat i olika gym?

   • Ric _Ohet

    Bara statistik jag samlat på mej genom årens lopp. Statistik säger igentligen inte allt men det ger en fingervisning.

    Jag kan säga det jag säger pga statistik. Jag vet inte vilket anseende de har bland utövare, jag har inte ”frågat de som är där” Men vill man vinna en match och på vilket sätt och är med i UFC är det jag säger rätt. Undantag finns så klart arlovski är ett av de visst men han var lika bra och bättre även utanför deras träningscentre Ska man se till vad du säger är faktiskt deras statistik ennu sämre ” Borde man inte se till hur olika fighers presterat i olika gym?”

    Klart de är bra tränare för allmänheten men jag bygger det jag säger på statistik från UFC och bara mot de bästa gymmen i UFC

    Men jag ska ge dej nått ”antal titelhållare” är de jäkligt bra på

   • WILLIAM

    Jycken sa i en podcast att han tyckte Greg Jackson va en ”skit dålig” tränare, men han kanske har en mer mental roll jag vet inte

  • WILLIAM

   Vissa svenskar som tränat på Jacksons har ju också sagt att det har varit kefft

  • KallesPappa

   Har gått bra för Overeem dock.

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Time for history now! Conor Mcgreatest knocka out Chicken Floyd Maywanker. Om någon ska stå för det historiska så är det Conor Mcgreatest. Kung!

  • https://www.youtube.com/watch?v=ScjdwjXzL2w leosutthiprapa

   Skaffa en avatar please, ibland undrar jag om andra använder ditt namn.

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

    Vet faktiskt inte vad en avatar är för något. Jag är Old School. :)

    • http://www.wakeupandsmellthecoffee.nu/ Visdomsmannen

     Det är en sån lång blå utomjording, som i filmen Avatar.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Har inte sett filmen faktiskt.

     • http://www.wakeupandsmellthecoffee.nu/ Visdomsmannen

      Du har inte missat något :)

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Tack för info. Nu vill jag inte ens se den heller.

    • Hoobabalooba

     En profilbild

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Aha ok. Ska tänka på det.

 • http://www.wakeupandsmellthecoffee.nu/ Visdomsmannen

  Vem som är den bättre boxaren är det inget snack om på samma sätt som det inte är något snack om vem som är den bättre MMA-fightern.
  Förmodligen är det så att på 1000 matcher så hade Mayweather vunnit 999 gånger och McGregor haft tur en gång.
  Vill man tro på något annat så får man väl ta till halmstrå så som att Mayweather är pensionerad och betydligt äldre medan McGregor är i sin bästa ålder och fortfarande ”aktiv”.
  Jag förstår att de båda tar matchen, kommer generera en hel del pengar men jag hade mycket hellre sett McGregor fightas i MMA.

 • http://www.wakeupandsmellthecoffee.nu/ Visdomsmannen

  Personligen så tror jag faktiskt att just en promilles chans är vad han har, chanslös är han ju givetvis inte, det hade inte jag varit ens för alla kan ha tur.
  Boxning är ju dock en helt annan grej än MMA, i MMA kan du ha tur och få in en helt ren träff som han fick på Aldo och så blir det godnatt direkt, chansen att få in en sån träff dels mot världens bästa boxare genom alla tider som är känd för att vara svår att träffa och dels med boxningshandskar ser jag som minimalt liten.
  Jag anser det vara en stor sensation ifall Conor vinner en enda rond.

 • http://www.wakeupandsmellthecoffee.nu/ Visdomsmannen

  Ja Aldo var tur.

  Personligen tror jag att Conor enbart tänker pengar och kan han dra hem typ 100.000.000 dollar så är det ju bara att gratulera såklart, han har lyckats med det han ville helt klart.
  Men inför boxningsmatchen så tror jag inte han har tänkt så mycket, antingen vet han om att han kommer förlora och verkligen inte ha en chans men bryr sig inte för att han kommer tjäna så mycket pengar och i princip inte har något att förlora på denna matchen eller så tror han på fullaste allvar att han kan vinna och kanske till och med gör det enkelt och då har han gått på sin egen hype.

  • DonaldNorman

   Ja du tycker det var tur ja. Det är som att zlatan sätter en frispark, bara tur.
   Ganska säker på att Conor tror att han kommer vinna. Det planeras och studeras jävligt mycket i Irland just nu. De kommer försöka hitta en lucka hos Floyd, precis som mot nate och aldo. Han borde tro att han ska vinna. Även om pengarna finns i tankarna tror jag att han kommer göra sitt bästa.

   • http://www.wakeupandsmellthecoffee.nu/ Visdomsmannen

    Självklart kommer han göra sitt bästa, han har inget att förlora, pengarna rullar in, vinner han så blir väl det hysteriskt och förlorar han så kommer alla säga att det inte var så konstigt eftersom det dels var mot Mayweather och att det dels var boxning och inte MMA.

Fler Nyheter: