UFC

Missa inte Josefine Lindgren Knutssons match inför Dana White

Av

Alexander Clausson

21/08/2023
Josefine Lindgren Knutsson träffar med en spark

Under veckan kan vi få se en ny svensk fighter i UFC. Supertalangen Josefine ”Thunder” Lindgren Knutsson går match i samband med veckans avsnitt av Dana White’s Contender Series.

Josefine Lindgren Knutsson ställs mot Isis Verbeek

Natten till onsdag kommer ”Thunder” gå en av karriärens viktigaste matcher. 27-åringen från Stockholm kommer gå match  framför UFC-presidenten Dana White och ett kontrakt med världens största MMA-organisation kommer stå på spel.

Lindgren Knutsson, som har en bakgrund inom thaiboxning och kickboxning, genomförde sin professionella MMA-debut så sent som i mars, 2021. Då hade hon endast en amatörmatch inom sporten med sig i bagaget. Debuten ägde rum under Fight Club Rush 8 och drabbningen resulterade i en vinst via ett dominant domslut. Sedan dess har det blivit ytterligare fyra vinster och svenskan har ännu inte fått känns på en förlust inne i buren. Senast kommer ”Thunder” från karriärens, hittills, tuffaste match. Den då obesegrade Jacinta Austin (4-1-0) stod för motståndet och Lindgren Knutsson kämpade sig till vinsten via ett delat domslut.

I veckan ställs ”Thunder” mot Nederländernas Isis ”Fight Queen” Verbeek. 28-åringen har gått 4-1-0 som professionell MMA-fighter, men har likt Lindgren Knutsson en lång erfarenhet av kampsport bakom sig. Hon har tävlat i både kickboxning och bare-knuckle MMA.

Eventet drar igång 02:00, svensk tid, natten till onsdag. Programmet sänds exklusivt via UFC Fight Pass.

DWCS 59: Fullständigt matchkort

  • Eli Aronov vs. Zachary Reese
  • Kaik Brito vs. Oban Elliott
  • Isis Verbeek vs. Josefine Lindgren Knutsson
  • Luis Pajuelo vs. Robbie Ring
  • Felipe dos Santos vs. Luciano Pereira

I klippet nedan kan läsaren ta del av några höjdpunkter från ”Thunders” karriär.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök