Nyheter

Misstankarna mot Conor McGregor har släppts

Av

Alexander Clausson

13/05/2019
conor-mcgregor-sparkar-sönder-mobil

Åklagaren har släppt åtalet mot Conor McGregor (21-4-0) och irländaren är därmed inte längre misstänkt för händelserna som ägde rum i Miami. Det var i Mars tidigare i år som den före detta dubbelmästaren greps av polis efter att en man anklagat honom för att slagit dennas mobiltelefon ur handen på honom, för att därefter stampa den mot asfalten. Händelsen skulle enligt målsäganden skett helt utan tidigare provokationer eller utfall.

Målsägande har slutat samarbeta

Representanter från statsåklagarens kontor gjorde under måndagen ett uttalande om utvecklingen i målet, någonting som  Associated Press rapporterade om.  De menar att målsägande i fallet, alltså den man som tidigare anklagat McGregor, har dragit tillbaka sin berättelse samt slutat samarbete med utredarna i fallet. Anledningen till målsägandes ändrade inställning tros vara en ekonomisk uppgörelse som ägt rum mellan denna och MMA-stjärnan. Åklagaren  Khalil Madani gav följande kommentar under förhandlingarna.

The victim of the crime does not wish to return to the United States and prosecute this case

McGregor har sedan händelsen ägde rum alltjämt förnekat anklagelserna och irländarens advokat Samuel Rabin var nöjd med åklagarens beslut.

I think this was the appropriate resolution of this case.

Har inte vunnit en match sedan 2016

Den tidigare dubbelmästaren i UFC har under de senaste åren mestadels figurerat i sammanhang som rör händelser utanför buren. Det har rört sig om allt från dopinganklagelser mot tidigare motståndare, verbala påhopp mot Khabib Nurmagomedov (27-0-0) med team eller försäljningen av hans egen whiskey – Proper no. Twelve. Senast vi såg ”Notorious” i buren var oktober 2018 då han klappade på grund av  Nurmagomedovs ”neck crank” i rond nummer fyra. Senast McGregor gick hem med segern i anknytning till match var i samband med att han erhöll benämningen dubbelmästare. Då besegrades Eddie Alvarez (29-7-0 1 NC) via slag i andra ronden. Den matchen ägde rum på UFC 205, i november 2016. McGregor har i nuläget inte gjort något uttalande om det nedlagda åtalet, varken till pressen eller via sina sociala medier.

Skribentens kontakt

alexander.clausson@kimura.se

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök