Okategoriserad

Svensk MMA-fighter dömd till fängelse efter stort narkotikatillslag

Anonym fighter

Personen på artikelbilden har inget med nyheten att göra.

En svensk proffsfighter dömdes idag till fängelse efter att tre kilo droger hittats i utövarens hem.

Dömd till ett års fängelse och åtta månader

En svensk kampsportsprofil blev idag dömd för narkotikabrott. Klockan 12 offentliggjordes domen och straffet landade på ett år och åtta månader. Uppgifter via Gävle tingsrätt.

Personen i fråga är i 30-års åldern och blev häktad i juni förra året. Detta efter att polisen genomfört en husrannsakan, där över tre kilo droger (cannabis, kokain samt narkotikaklassade piller) hittades i fighterns hem. Utövaren har gått huvudmatch för en stor svensk organisation och har synts till i mainstream-media för att marknadsföra sporten till en större publik.

Polisen misstänkte att drogerna, som delvis hittades portionsförpackade, även användes för langning. En teori som stärktes då polisen också hittade en våg och förpackningsmaterial. Detta rapporterar Gefle Dagblad

Påstod att han använde cannabis för smärtlindring

Under förhör erkände profilen till att han haft narkotika i hemmet, men nekade att han ska ha langat. Cannabis menade han var till för smärtlindring efter träning och kokainet för att använda själv på fest.

Mannen är sedan tidigare dömd för misshandel.

Föregående artikel

Dana White vill se toppfightern gå titelmatch efter helgens seger

Nästa artikel

Teofimo Lopez går i pension – bara 25 år gammal

Hugo Lindström
Skriven av

Hugo Lindström

Hugo Lindström är verksam i Göteborg. Pluggar film till vardags men är även en av våra skribenter. Ni ser honom springandes med kamera på MMA-galor runt om i landet.

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök