Nyheter

MMA Galla Roskilde: Tuff kväll i Danmark för svenskarna

Oskar Jaskari 4

Under lördagskvällen hade vi sex svenska proffsfighters som gick match på nordiska galor. Fyra i samband med CAGE 55 i Helsingfors och två i samband med MMA Galla i Roskilde.

Tunga förluster för svenskarna på kortet

Nedan följer matchrapporter och resultat från svenskarnas matcher i samband med Roskildegalan MMA Galla.

Mack Promanee besegrade Oskar Jaskari

Rond 1

Jaskari gick på offensiven tidigt och Promanee försökte stänga distansen. Svensken träffade bra och med volym. Promanee sökte en nedtagning utan att lyckas. Promanee hade inget svar när det kom till striking. Den sistnämnda gick i clinch. Promanee skickade iväg ett par armbågar som träffade. Promanee fullföljde en nedtagning. Promanee hoppade upp på Jaskaris rygg och avfyrade slag från positionen.

Rond 2

Vi fick se fokus på striking i samband med den andra rondens inledning. Jaskari hade ett övertag både gällande volym och kraft. Promanee stängde återigen distansen. Den sistnämnda fick se sig upptryckt mot burens vägg och utövarna separerade. Promanee stängde distansen igen och Jaskari kunde ta ner sin motståndare till kanvasen. Den sistnämnda tog sig upp och stod själv för en lyckad nedtagning. Promanee tog full mount och fick iväg ett par slag från positionen.

Rond 3

Promanee gick i clinch och träffade med en fin armbåge. Därefter fällde hemmafightern sin motståndare. Promanee tog full mount och försökte platta ut Jaskari så mycket som möjligt. Jaskari lyckades vända på steken och hamnade själv i topposition. Jaskari lyckades inte åstadkomma någonting offensivt och befann sig strax därefter med ryggen mot kanvasen ännu en gång. Jaskari lyckades genomföra en reverse igen och kunde skicka iväg ett par slag innan matchens slut.

Resultat

Mack Promanee besegrade Oskar Jaskari via enhälligt domslut. Jaskaris professionella matchfacit lyder nu 1-1-0.

Oskar Biller fick det tufft mot Rick Gangia

Rond 1

Gangia säkrade en nedtagning i den första ronden. Dansken sökte en rear-naked choke, men position var inte tillräckligt stark för att avslutet skulle sitta. Gangia övergick till ground and pound och Biller försökte svara med en triangel. Biller kämpade sig till sidokontroll. Gangia kunde dock snabbt genomföra en reverse och dansken tog toppkontrol.

Rond 2

Gangia tog ner Biller tidigt och skickade iväg slag från topposition. Dansken flyttade ut fighten till burens mitt och avfyrade ett antal – till synes – hårda slag. Biller kröp ihop och Gangia sökte ryggen. Biller drog nytta av situationen och rullade sig till en topposition. Gangia genomförde en reverse. Under rondens sista minut skickade Gangia iväg ett stort antal obesvarade slag. Det såg ut som att matchdomaren var på väg att kliva emellan under en relativt lång stund. Till sist avbröts fighten och drabbningen var därmed över.

Resultat

Rick Gangia besegrade Oskar Biller via slag (ground and pound), rond 2. Billar har förlorat två raka fighter och hans record lyder nu 2-2-0.

Föregående artikel

UFC Paris: Marvin Vettori vs. Robert Whittaker gick till domslut

Nästa artikel

CAGE 55: Fernando Flores vs. Markus Rytöhonka gick till domslut

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök