MMA-Panelen: Bellator har blivit ett seniorboende för forna UFC-fighters

quinton jackson tito ortiz mirko crocop

Är Bellator ett ‘seniorboende’ för forna UFC-fighters? I dagarna blev det bekräftat att en sann MMA-veteran i Mirko ”CroCop” Filipovic kommer att ställas mot en annan UFC-veteran, nämligen Roy Nelson. De är duktiga på att snappa upp tappade UFC-talanger och rekrytera forna UFC-talanger, bland annat Rory MacDonald och Gegard Mousasi som båda har lyckats väl i organisationen. Kanadensaren MacDonald har klivit in i buren två gånger, i hans Bellator-debut ställdes han mot Paul Daley, en match han vann genom rear-naked choke i den andra ronden under Bellator 179. Senare ställdes den forne titelutmanaren i UFC mot Bellators welterviktsmästare, Douglas Lima. En match han vann genom enhälligt domslut, men dock inte problemfritt.

Frågan är om Bellators koncept att ta in gamla UFC-veteraner kommer löna sig i längden och på allvar kunna konkurrera med UFC?

Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.
 • Arash

  ”Frågan är om Bellators koncept att ta in gamla UFC-veteraner kommer löna sig i längden och på allvar kunna konkurrera med UFC?”

  Har Bellator några andra val? Unga talanger vill ju helst dra till UFC och de bästa i världen finns ju i UFC. Desutom så är marknad en mycket komplicerad grej. Ett företags framgång handlar inte bara om produktkvalitet. Majoriteten av befolkningen tycker att McDonalds inte har världen godaste snabbmat men företaget är ändå absolut störst i väröden. Alltså, Bellator framgång handlar inte bara om kvalitet på deras fighters utan mycket annat. Vilka marknader de kommer in i, hur de promotar sina fighter etc. Exempel: tänk att Bellator går in i ett nytt land = ny marknad. De håller massa galor i det nya landet och signar många fler fighter från det landet (mer än UFC). Nu dominerar de den marknaden mer än UFC.

  • Johan Wittenström

   Helt rätt. Så är det med med mycket i produkt väg. Långt ifrån alltid är det den bästa eller billigaste produkten som vinner marknaden och tjänar mest, men den lättast tillgängliga och bäst marknadsförda.

  • Ric _Ohet

   De måste distansera sig bättre. Göra om så de inte liknar UFC med förredettingar. Tycker de kan återgå mer till deras turneringsstil och utöver det ha ”überfights” Göra om till rep istället för bur. Ta in lite strikeforce ideer som Scott hade förr tx Strikeforce Challengers ShoMMA grejen. Kanske catchfights för att se vilka som är bäst. De måste promota sig bättre oxå och visa vad som skilljer med fighter sponsorer, inget usada, inga obligationer som UFC har

   Finns mye att göra men de kan inte gå in på samma marknader å köra samma grej med UFC’dettingar. UFC kommer vinna en sån fight.

  • Gunnar Gråskägg

   Intressanta synpunkter och exemplet med McDonalds är bra , men frågan är om det går att överföra till idrott.

   Tror det är lite annorlunda när det kommer till idrott på hög nivå. Man kanske kan acceptera viss skillnad i kvalitet men blir det för dålig nivå är det ointressant. Iaf för casual fans.

  • rizin forever

   Dessutom är det ju bemötandet också och konceptet bakom Bellator som gör det till en mer humanare arbetsplats än UFC.

   Alla får chansen att bli sedda och att supermatcher kan faktiskt ske i Bellator, så bli inte förvånad om Rory vs Mousasi blir av om de båda vinner, när såg vi en rejäl supermatch senast i UFC? Det närmsta jag kan komma är Bisping mot GSP och det är endast EN

   Precis som du nämnde är UFC som McDonalds medan Bellator är mer som O learys , dvs dyrt som fan att äta där men det finns bra bord och tillgång till nattklubb.

   Varför Kimura är anti-Bellator har mer med att de är betalda för att lobba UFC och inget annat, just därför vi ser Unibet i bakgrunden i deras videos.

   Jag hoppas att Bellator kommer att komma till Sverige.

 • Mr Couch

  Gillar Bellator och förstår satsningen på äldre fighters från den gamla skolan. Profiler är helt avgörande för att ens tänka på att konkurrera om unga förmågor. UFC har stött på växtvärk och framstår som en identitetssökande nästan pubertal organisation. Ranking och matchningar är helt godtyckliga och tycks inte följa någon logisk sportslig princip. Om då Scott Coker och Bellator utgör ett alternativ…..varför inte tänker jag?!

  • Ric _Ohet

   Jag har knappt kollat på Bellator sen de övergav sitt turneringsformat. Jag kan lika gärna kolla på UFC isåfall? Allt är bättre där. Inget skiljer sig ju från de båda längre eller de står inte ut från varandra iallafall.

   Att rankingen är skit hjälper inte så mycket när alla de bästa redan finns i UFC. Nått annat måste till, nått annat måste hända och göras.

   Scott å Bellator måste börja tänka lite annorlunda – Out Of The berömda Box.

Fler Nyheter: