980x240-ohmbet

MMA-Panelen: Det var den bästa Alexander Gustafsson vi sett i UFC

MMA-Panelen Alexander Gustafsson

I veckans avsnitt av MMA-Panelen är fokuset på den gångna helgens UFC-gala i Globen, där svenske Alexander Gustafsson till hemmafansens stora jubel besegrade Glover Teixeira via knockout. Panelen diskuterar även de resterande svenskarnas insats, där Jack Hermansson lyckades ta hem en seger medan Reza ”Maddog” Madadi, Oliver Enkamp och Nico Musoke dessvärre förlorade.

Vi blickar även framåt mot lördagens UFC 212, där Jose Aldo tar sig an Max Holloway.

Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins

Glöm inte bort att ni kan lyssna på hela avsnittet som Podcast i länken nedan eller i appen, Acast.

Det här inlägget postades i MMA Panelen, Nyheter, Videor och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.
 • Frantic

  http://i.imgflip.com/1pvls2.gif

  Mortal Kombat Alex :)

  • Styrbjörn
   • Frantic

    Lyssnade på dem live medans jag såg galan. var riktigt bra :)

    • Styrbjörn

     Lyssnade den efteråt, hade blivit störande annars eftersom de skenar iväg ibland och pratar om annat. Riktigt bra snack dock.

     • Dg

      14:45 cringe hessi, rumble slår vem som helst i sverige, han är en sjukt dålig matchning för alex, han kastade fighten mot DC, lyssna på jre podcast så som dom vid ett moment att rumble var omotiverad och tränade knappt inför DC för 210.

     • E

      Och bara för att en pseudointellektuell pundare som Rogan säger det så är det sant? Visst, Rumble är farlig vem han än möter men jag anser att Alex är den bättre fajtern i de flesta aspekterna utom just rå styrka.

      Det spelar ju sällan roll om du har KO-power om den är förbrukad efter en rond och du sedan är en slö deg.

 • JoeRogan

  Skönt att hela panelen är samlad igen. Vägrar se ett avsnitt utan kung Hessi.

  mvh Joe

  • WILLIAM

   Hessi är ju helväck, han tycker alla fighters suger

 • Holythe83

  Ni sa att folk snabbt sågar Alex tränare å säger att han inte kan bli champ OM han inte byter camp medans efter en sån här insats så jublar alla å säger champ. Men kollar man på dom utgångarna han hade denna fight hade han mot DC också och det fungerade inte ändå hade han samma taktik denna match. Det jag tror att många menar är sättet han tar sig ur press mot buren inte kommer fungera mot varken DC eller Jones och att det behövs ett byte av tränare för att få en annat synsätt på det.

  Med rätt gameplan så har Alex all möjlighet att slå både Jones och DC men frågan är om dom svagheterna man sett kommer kunna jobbas bort inför ett möte nr 2 mot båda dessa herrar. det är ju frustration och besvikelse när svenskar förlorar som ter sig på det sättet när det inte går svenskarnas väg. men jag hoppas att dom bitarna kan jobbas bort nu inför titelchans, heja heja heja Alex!!!

  • Styrbjörn

   Enda anledningen jag sa så var för att han fuckade upp Rumble-fighten. Bor man och jobbar i Sverige och har gjort det ett x antal år bör man åtminstone ha lagt manken till och lärt sig svenska flytande. Desto mer om man jobbar som coach.

   • Eric

    Pratar vi om AM? Han kan svenska rätt bra men väljer att prata engelska.

    • Styrbjörn

     Fast jag måste säga att jag får ett annat intryck i intervjuerna men det kan väl vara att han inte är van att vara i spotlight kanske. Men tycker nästan det är värre om han kan svenska men inte väljer att använda det när han ropar instruktioner mitt i matchen.

     • Marsman

      Tror att det har med bekvämlighet att göra, samt kommunikation mellan individer. Det är nog lättare att bygga upp en filosofisk fasad bakom inarbetade repliker ifrån engelska b-filmer än vad det är att lära sig svensk prosa med metaforer. Svenska är i grunden ett analytiskt språk – Vem som helst kan låta som ett geni på engelska..

     • Eric

      Ja alltså, det är ju inte jättebra. Men han coachar Alex på svenska rätt ofta vill jag minnas och han slänger in svenska ord här och där på träning har jag för mig. Han skulle iaf kunna coacha mer på svenska om han ville, och bli rätt mycket bättre rätt fort tror jag.

     • Styrbjörn

      Ja, eller åtminstone se till att inte ryta på engelska under matcherna. Vet inte hur han har blivit efter Rumble dock, har inte tänkt på att lyssna. Det enda jag har hört är ”HÄNDERNA OOPP”, så det är ju en förbättring i alla fall.

     • Eric

      Ett problem är väl att många saker säger man samma sak till på svenska. Men man kan ju alltid hitta på egna namn på saker och kombinationer, som många tränare gör. Vi har t ex nummer på kombinationer, inte enskilda slag. Så säger vi ”testa en trea” så är det inte en krok, som många tänker.
      När Alex mötte AJ så var det väl ”Frontkick” han hörde och reagerade på, och det säger man ju på svenska också.

     • Styrbjörn

      Precis, och min poäng är: Använd för bövelen andra ord om man kan.

      Som du säger, olika kodord. Rashad körde ju på kodord vet jag, han ska tydligen ha varierat kodorden också mellan varje camp. ”Framspark” funkar lika bra om man implementerar det redan i campet så fightern liksom hinner vänja sig och koppla det.

     • WILLIAM

      Mark henry har väl också mycket kodord, nummer eller dylikt tror jag

   • Marsman

    Vi har engelska som andra språk, och folk byter till engelska generellt väldigt fort.

    • Styrbjörn

     Då kan man ju se till att inte göra det mitt i matchen iaf? Det känns ju som sunt förnuft enligt mig. Eller fixa kodord för saker.

 • Eric

  Kombination av väldigt fin insats och motståndare som passade bra stilmässigt. Men det såg helt klart lovande ut. Tror dock fortfarande jag tycker JBJ-matchen är hans bästa insats.

 • Marsman

  Jag gillar det faktum att hans tränare Aka. AM är s.k landslagstränare i boxning, men missat § 25; Turning one’s back on and walking or running away from the other
  boxer, may be cause for penalty or disqualification.

  Finns inga tveksamheter om Alex talang, ifrågasätter inte deras vänskap, men som tränare har AM för många frågetecken.

  Är väl övertygad om att reglerna kommer justeras

  • Eric

   Tror du på riktigt att en tränare, eller professionell fighter, inte vet att man inte får vända ryggen till? Så som Alex gör det är ingen fara däremot (för MMA), regelmässigt dvs.

   • Marsman

    Såg en genomgång av sekvenserna när han sprang och ett flertal gånger när han sprang ifrån moståndaren – så visade han ryggtavlan, skyddade sig inte och fick ett flertal smällar.

    Det är flykt – han flyr ifrån motståndaren, du får jättegärna visa mig en kontaktsport där detta är tillåtet – I brottning får man varning.

    Jag tror på riktigt att AM är en självutnämnd kampsportstränare som råkade bli bundis med en vilsen individ. Jag tycker att Alex skall byta tränare, satsa på någon tränare som har en större erfarenhet av hur kroppen fungerar, inte fantasier av filosofier ifrån Hollywood.

    Jag vill ha en svensk världsmästare, jag anser att Alex är hästen men AM är en riktig dålig Jockey.

    • Eric

     Man ger ofta bort ryggen på många olika sätt i MMA. Det är inte per automatik flykt även om Alex absolut är och gränsar till det. Men att vinkla bort och kliva undan några steg för att direkt vända tillbaka och attackera är i de allra flesta fall helt okej. Anledningen till att det är okej är att det är en så mångsidig sport. Att göra det i boxning är att undvika det sporten går ut på, att göra det i MMA är att undvika den del motståndaren vill utnyttja och hålla dig till din. Hade Alex inte varit offensiv sen och bara backat och sen sprungit undan hade han nog fått varningar. Inte nödvändigtvis för han visar motståndaren ryggen men för han flyr och är inaktiv.

     Jag har inget till övers för AM. Tror dock inte det här är en taktik som kommer från AM eller något de drillar. Det är nog något som kommer naturligt för Alex och har funkat bra för att ta sig från buren och clinch.

     • Marsman

      Ge bort ryggen i grappling moment – är en sak, ge bort ryggen i stående – en annan sak.

      Eftersom det kommer per automatik i stående momentet så är det en drillad övning eftersom muskelminnet ser ut att sitta, människor per definition i det momentet blir drillade till att slåss eller i ovana – fly, när det inte finns en genomtänkt plan, ” Hur gör jag vid momentet – Press mot bur ”. Hade han blivit drillad till att undvika smällen genom att cirkulera runt, så hade det synts. Han har fotarbetet för att arbeta sig ut – inte fly, men det saknas en plan för det pga att AM inte har ”riktig erfarenhet”.

      AM är ingen visuell tänkare, det är medfött eller så saknar du det.

     • Eric

      Ja, det är det. Men man gör det även stående, även om det oftast betyder att det blir clinch i MMA för man tar ryggen eller att personen får käka slag så domaren bryter.

      Nej, bara för något kommer naturligt eller automatiskt betyder det inte att man drillar det. Jag gör mängder med saker jag aldrig drillar, men som känns naturligt i sparring och match. Rörelser och lösningar som blir av när det går fort och är hårt. Jag tror säkert han gör det i sparring men inte som drill och jag tror garanterat de tränar på att cirkla från bur på andra sätt, ha guarden uppe, arbeta bättre i clinch, inte slarva med slippar som han gör när han blir pressad och ska cirkla m.m. Men detta är det som blir naturligt och funkar bäst i match för honom. Svårt att se att någon skulle drilla att vända ryggen mot och springa därifrån. Tror det finns en risk att han blir straffad för det snart av motståndaren, en spark eller ett slag när han rusar iväg med armarna nere och lutar sig så är det över.

     • Marsman

      Han kommer bli straffad så fort en motståndare fattar att han kan bli träffad av en vänsterspark på väg ut, Hur klarar Alex en stående southpaw, hur anpassar man en gameplan efter motståndaren, ja just det det var ju,” We Are Confident with Alex ability, we do our thing ”.

      Det är skillnad på att vara i toppen, metodiskt arbete, lugn och harmonisk, inget jäkla krig för att man inte har en vettig tränare.

     • Eric

      Tror också han kan få problem med en duktig southpaw. Han slippar oftast åt sitt höger och så som han flydde mot Glover blir extra farligt. Men samtidigt tror jag han är smart nog att veta att han bör försöka cirkla mer åt vänster mot en southpaw. Man försöker ”alltid” placera sin fot utanför motståndarens om man har olika stance för att neutralisera deras ”power”-sida men ändå kunna använda sin. Så det skulle nog bli ett mycket mer naturligt rörelsemönster genom hela matchen att cirkla mer åt vänster, även när han flyr.

     • Marsman

      Sitter muskelminnet så är det ganska svårt att ändra, tar nästan 1,5 år att bryta ett invant mönster.

      Det enda JJ behöver egentligen göra är att köra ett camp som southpaw, för att bli sönderplockad, känns så jävla tragiskt att någon som Alex måste kriga i toppen för att tränaren inte fattar att han är – fel.

      Men jag ser gärna ett krig

     • Eric

      Delvis, och nog för han säkert är mer van att möta ortodoxa men att styra åt vilket håll man cirklar är inga jättekonstigheter och sker ganska automatiskt för många. Switchar dom fram och tillbaka mycket kan det bli förvirrande och fel däremot. Skulle vara i de där ”paniksituationerna” kanske man instinktivt gör ”fel”, men annars tror jag han både är erfaren, intelligent och har närvaro nog att kunna cirkla annorlunda. Får anta att han skulle träna mot southpaws med om han skulle möta en dessutom. Men vem vet! Tror iaf det kan ställa till det en del för honom.

     • Marsman

      Jag anser Alex vara inituativ och kör på bara.. Tränares jobb att analysera, göra en plan och jobba på svagheterna, men man ska ha en kompetent tränare till det.. Men men, går väl alltid och fantisera om att man blivit bortdömd

     • WILLIAM

      Men Jocke Karlsson och Alanfin~ är väl också hans huvudtränare, typ? AM är väl mest en overall coach och typ bästa polare känns det som

     • Eric

      Varför det? Folk som analyserar mycket brukar bli bättre. Ser inte varför det bara skulle vara tränarens jobb.

    • Thereisnojebus

     Jag förstår inte ens diskussionen. Det är väl bara i boxning som den regeln gäller så vad har det MMA att göra? Jag hittar i alla fall inte något förbud mot att vända ryggen och springa i Unified-reglerna för MMA.

     Och även om det nu finns en sådan regler så gör ju det där ordet ”may” tydligt att det handlar om en bedömningsfråga om huruvida en tävlande flyr för att undvika att slåss. Det gör ju inte Alex. Han springer för att undvika att bli avskuren mot burväggen, för att direkt ta mitten där fighten fortsätter.

     Vad spelar det liksom för roll om han gör det med ryggen mot motståndaren eller om han side-steppar med samma syfte?

     • Styrbjörn

      Precis, det är inte som Nate Quarry mot Khalib Starnes direkt.

     • Marsman

      Skillnaden?

     • Styrbjörn

      Att Starnes var rädd, har du sett matchen?

     • Marsman

      Jag kan nog inte göra en subjektiv bedömning, däremot kan jag göra en objektiv bedömning

     • Marsman

      Han springer för att undvika att bli avskuren mot burväggen, för att direkt ta mitten där fighten fortsätter.

      Det är där som gråzonen ligger, det är ingen sidestep

     • Thereisnojebus

      Hrm va? ”Gråzonen” borde ju vara om Alex sprang för att fly från att slåss eller om han sprang för att undvika att hamna i en viss position för att direkt efteråt ta en annan position som ger honom fördelar, och där tycker jag det glasklart att Alex INTE flydde från fighten.

      Hela resonemanget känns så random, och verkar mest vara baserat i hur vissa anser att man ”slåss som en man”. Varför skulle det liksom vara ”bättre” om han gjort samma förflyttning med kroppen vänd mot sin motståndare, och med hoppsasteg? Att springa är ju mkt mer effektivt

     • Marsman

      Han springer fortfarande ifrån sin motståndare, han visar ryggen, jag anser det vara flykt. Ifall han hade haft kroppen vänd mot motståndaren, flyttat sig åt sidan eller bakåt så är ju personen fortfarande beredd på anfall, guarden är nere och han springer.

      Om du går igenom sekvenserna på matchen så är det samma bedömning oavsett, jag får det till flykt.

    • elbobo

     Då tycker jag att du själv ska satsa på att ta mästartiteln istället för att lägga alla dina förväntningar på någon annan. Du blir så bitter när hen misslyckas. Låt Alex göra sin grej, måste säga att dt går ganska bra för honom trotts allt… eller?

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Bästa fight någonsin vet jag inte. Me en väldigt grym fight iaf.

 • Donovan

  Varför så mycket snack om alex tränare ? Alex kommer aldrig byta tränare har han ju sagt? Med sin tränare har alex skrivit svensk historia i mma. Vad är det folket fastnar på, om han pratar engelska eller svenska eller kinesiska. Det är bara i sverige folk har problem med honom. Kan vi inte bara vara nöjda med att ett bra team har lyckast bäst i Sverige. Dom kommer slåss om titeln en 3e gång, vilket team har lyckats bättre än dom? Vilka tränare har tagit sin fighter högre upp än vad Alex tränare tagit honom. Tydligen har han ju något som funkar, ni påstår att det är för att dom är så bra vänner? Nejdu så funkar det inte hade alex själv inte trott på honom då hade han lämnat honom vare sig dom är bästa vänner eller inte. Att vara en bra tränare handlar inte bara om vad som händer i matchen och vad man säger och inte, resan är mycket längre än så. Ni som pratar så mycket förstår ni inte något om coaching alls. Släpp nu det här hatet och inse bara att dom är ett dream team och fy på er som bara letar efter fel istället för att hylla och skydda våra team som sätter Sverige gång på gång på kartan. Ps. även gym där det går sämre för ska försöka glädjas av andras framgångar, er tid kommer med ;)

  • Marsman

   Kan dra en parallel till TJ och Team Alpha, en av tränarna byggde upp en vänskap istället för mentorskap.

   För min del så kvittar det vem som är Alex polare, men jag vill inte se en bortkastad chans för att någon inte fattar att personen i grund och botten är en polare – inte tränare.

   Självklart behöver Alex trygghet i sin vardag, men Alex är en talang med ett driv som är unikt framförallt i Sverige, en oslipad diamant – du blir inte världsmästare i din comfort zone.

   • Donovan

    Men efter många år som hans coach bygger man mer än bara coaching, Förstår inte vad det spelar för roll. Vad har hans karriär med det att göra?
    Alltså dessa åsikter håller inte, dom är för lama. Undrar vad som händer med era åsikter när Alex håller i ett titelbälte sen, Vad kommer ni att säga då?
    Och sen undrar jag vad säger ni om att den väldigt duktiga Ufc fightern David Teymur vill och tränar med Alex team och med AM som huvudtränare?
    Vad säger ni om Jimi Manuwa som reser till Sverige för att träna med Alex team och även där ha AM som huvudtränare? Vad säger ni om Jimis två senaste matcher där AM var med honom och coachade?
    Han är helt klart sveriges bästa coach enligt mig, alla får vi så klart tycka vad vi vill. Men med facit i handen, vem eller vilka andra team har lyckats bättre? det svaret har jag ännu inte fått?
    Och då finns det tränare som pratar bättre svenska och har en massa ”kodord” i sitt register ;)

   • Donovan

    Och en sak till som jag undrar?
    Ingen kritiserar dom andra klubbarna som fick vara med i ufc sverige och visa framfötterna. Allstars har levererat gång efter gång men ändå får dom mest kritik av alla(bara detta året har dom fått 3 stycken bonus i ufc) Det är väl ganska mäktigt? var det så omöjligt för alla andra svenskar där att vinna? Man ska självklart inte prata ont om andra, alla kämpar och gör sitt bästa. Sverige har grymma fighters och vi borde supporta dom och sluta vara så negativa. Och snälla om vi tvunget ska kritisera med våra ”expert” råd varför inte kritisera alla utan bara Allstars? Allstars får alltid skit vare sig dom vinner eller förlorar. Fortfarande säger jag en sak, inget team har lyckats bättre än AMs team, många stör sig på honom och när dom inte har något bättre att komma med kritiserar dom till och med hans svenska för annat kan vi inte säga, resultaten pratar för sig själv och det kan ingen ta ifrån honom och hans team.
    Allstars har lagt Sverige på proffs-mma kartan och slutar alla därifrån imorgon kommer proffs-mma gå tillbaka till stenåldern som det var innan.

 • Richierichierich

  Aldo vs Holloway är som favelan mot missionärskören, tror inte Holloway kommer stå hela matchen mot UFCs vassaste bensparkar. Skulle vara tufft om Aldo visar sin BJJ men tror inte det blir så. Ruskigt fina odds på Aldo.

  Måste hålla med om att det var Alex bästa match. Har noll förståelse för snacket om hans springande in i centrum. När Ingemar Johansson började med att söka mitten var han först med det och fick inte många smällar genom hela karriären. Tror Alex har ett psykologiskt övertag mot Jones och kan bli en ännu bättre match än den här. Håller inte med om att det är en bit kvar till dom Hessi, han vann två ronder var i titelmatcherna och han är redo för båda IMO.

  Jack såg fan grym ut. Och vad hände med Cirkunov ? La han sig eller har han en skada ?

MMA Panelen

Fler MMA Panelen: