MMA-Panelen: ”Rätt av UFC att frånta Conor McGregor fjäderviktsbältet”

mma-panelen-ufc-conor-mcgregor

MMA-Panelen återvänder efter två veckors uppehåll, där vi diskuterar först de två svenska förlusterna, Magnus ”Jycken” Cedenblad och Jack Hermansson, som ägde rum den 19:e november. Vi pratar även de tre UFC-galorna som vi missat att prata om under de två veckor som vi inte synts till.

Panelen ger sin syn på UFC:s val att frånta Conor McGregor hans fjäderviktsbälte, samt valet att göra Anthony Pettis mot Max Holloway till en match om interimbältet.

Ni ser avsnittet i videoklippet nedan.


Det här inlägget postades i MMA Panelen, Nyheter, Videor och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.
 • BigMcCarthy

  Det är löjligt hur UFC numera slänger ut interimbälten till höger och vänster. Att DC drog sig ur UFC 206 har ingenting med fjäderviktsdivisionen att göra, men hans skada ledde till att UFC tog ett förhastat beslut som kan kosta dem i det långa loppet. När GSP skulle släppa ifrån sig bältet förut så höll de en presskonferens, men i det här fallet så annonserade man nyheten på en UFC-gala via kommentatorerna, vilket indikerar att Conor inte var med på detta. Annars hade man vid det här laget hört Conor uttala sig om nyheten. Och nu har till och med John Kavanagh uttryckt sitt missnöje, och han lär knappast ha en annorlunda åsikt än Conor.

  De som tror att det här beslutet är genomtänkt är otroligt naiva. Det här är ett bevis på desperation. Den rätta vägen hade varit via Conor och UFC tillsammans, inte bara genom UFC. Det hade varit perfekt om de satt tillsammans på en presskonferens, där Conor förklarat saken enligt följande: ”Jag ser mig inte fightas i fjäderviktsdivisionen inom en snar framtid, därför lämnar jag ifrån mig bältet.” Men när man nu utannonserade detta utan ett uttalande från Conor kan man ha hällt bensin på elden. För nu har UFC inte ens uttalat sig om varför man tog det beslutet. Och de kan absolut inte försvara sig med Conors inaktivitet i den divisionen. För det var blott elva månader sedan Conor vann bältet mot Aldo. För att få en återblick i hur tidigare/nuvarande mästare har hanterat diverse situationer kan följande presenteras:

  1. Dominick Cruz (27 månader) och Frank Mir (14 månader) fick båda längre tid än Conor innan UFC tog deras bälten ifrån dem.

  2. DC har inte försvarat sitt bälte på över ett år, och i och med hans skada nu kommer det ta ännu längre tid innan han försvarar det.

  3. GSP gick 19 månader utan att ha försvarat sitt bälte vid ett tillfälle.

  4. Randy Couture gick 14 månader utan att ha försvarat sitt bälte vid ett tillfälle.

  5. Cain Velasquez gick 13 månader utan att ha försvarat sitt bälte vid ett tillfälle.

  6. Anthony Pettis gick över 15 månader utan att ha försvarat sitt bälte vid ett tillfälle.

  7. Aldo har vid två tillfällen spenderat över ett år innan ett titelförsvar. Ena gången tog det 13 månader, och andra gången tog det 15 månader innan han försvarade sitt bälte.

  Med andra ord kan det knappast handla om Conors inaktivitet, och Conor kan knappast ha gått med på detta. För han och hans team är medvetna om ovanstående fakta. John Kavanagh har till och med påpekat detta i självförsvar.

 • leo

  Här är intervjun med Bäckström.
  https://youtu.be/KXdxxJOefUg

  • gästjävel

   herrejävlar vilken kung bäckström är.
   helt klart min favorit inom svensk mma, never change homeboy.

 • leo

  Tack för en bra episod.
  Heder till David och Hessi för att de inte vek ner sig för feministerna efter förra programmet och även till er andra som inte petade någon av dem.

  Det var alldeles på sin plats när Zlatan markerade damlandslagets avundsjuka med att dem kunde få en cykel med hans autograf på istället för en bil. Det handlar helt enkelt om olika nivåer som naturligtvis även skall märkas ekonomiskt.

  Att behandla alla olika är mer rättvist än att behandla alla lika!

  • jonzyjonzy

   ??

   • leo

    I know…

  • ivey2

   Feminist eller inte, vilket fullkomligt idiotisk inlägg. Pinsamt.

  • Ruthless

   Bra sagt.

   • leo

    Grattis till att du tippade rätt angående Bäckis senaste match, han blev skadad som du förutspådde.

 • Cuddlebag

  Mycket tråkigheter att ta upp i veckans avsnitt men det blev bra ändå. Måste bara hålla med Izabelle och säga att Bäckström är härlig. Ett litet leende smög sig på mina läppar och vägrade lämna mig under hela intervjun.

 • chris

  Det var sesång fyra av tuf, sesång tre var Ortiz shamrock.

 • azgore218

  Bader Vs Gustafsson hade varit logiskt. Tror dock inte Alex har det längre. Inte samma fart o glöd som förr. Tror Bader vinner både stående o på marken. Tyvärr har Alex varit borta från fight för länge. Tråkigt som fan och hoppas verkligen jag har fel! Då Alex 100% kan vinna bältet!

 • Timpa

  Nu har det hänt igen. Benjamin? Seriöst, du ”blir glad över att Max och Anthony får mer betalt för att dom är huvudkortet?” – Vi andra kollar oxå på mma houre.
  Testa göra så här, sänd detta programmet innan Ariel sänder. Om Ariel blir glad kan man förstå det. han har ju en relation med dessa pojkar, han intervjuar dem 1,2,3 ja hur många gånger som helst under i hur många år?

  Våga vara duktig och stå på egna ben, ni kommer undan med att rakt upp och ner kopiera andra mma sidor (dagligen) och det är OK, men när ni väl gör en egen produktion som ”mma panelen” så är det tråkigt att se hur detta inträffar gång efter gång.

MMA Panelen

Fler MMA Panelen:

3

MMA-Panelen: UFC 215

David visar effektiv nedtagning, reportage med svenske talangen Tobias Harila och analyser inför lördagens UFC 215