MMA-Panelen: UFC 204 och Superior Challenge 14

mma-panelen-ufc-204

I veckans avsnitt av MMA-Panelen diskuteras den gångna lördagens UFC-gala där John Lineker och John Dodson gick en jämn match. Panelen diskuterar även Linekers problem med att klara av sin matchvikt.

Panelen pratar även om den senaste tidens skador som de svenska UFC-stjärnorna råkat ut för samt Jack Hermanssons kommande match i Sao Paolo.

Slutligen tar vi en titt på lördagens två stora MMA-galor, Superior Challenge 14 och UFC 204.


Glöm inte att ni kan lyssna på oss via vår Podcast på antingen Soundcloud eller i Acast-appen! länk nedan:

Det här inlägget postades i Kimura rekommenderar, MMA Panelen, Nyheter, Videor och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.
 • JoeRogan

  Detta jag skriver nu tror jag stensäkert på och jag kan sätta min tånagel på att det kommer bli såhär:

  Conner pensionerar sig efter matchen.

  Alt talar för det.
  1. Han har pensionerat sig innan. Visst PR och förhandlingsläge, men ingen rök innan eld.
  2. Dana har gått ut och sagt att Conner kommer att komma med en stor nyhet efter matchen. Helt seriöst, vad skulle det kunna vara förutom att han ska pensionera sig?
  3. Conner har i tidigare intervjuer hintat om att han är i sporten för pengarna och vill spara på hälsan, vilket såklart är ett förnuftigt resonemang.
  4. Vinner Conner mot Eddie får han sina två bälten, kan knäppa lite bilder, sen drar han på obestämd semester.
  5. Anledningen att UFC inte tvingar ner honom mot Aldo är att Conner har sagt, ”OK grabbar, jag kör en match till, sen pensionerar jag mig”. UFC bara ”okey, du skulle möta Aldo, men sista matchen, klart vi vill ge dig den matchen som genererar mest pengar, du får gå titelmatch i lättvikt!”.

  Om 4-5 år kan Conner komma tillbaka och köra 1-2 moneyfights mot Diaz eller någon annan moneyfight.

  Kom ihåg, ni hörde det här först!!

  mvh Joe

  • Sebbe

   Lär dig stava din amatör. Han heter Conor.

   • JoeRogan

    Det är en metafor. Dessutom heter det Sebastian.

    mvh Joe

    • Thereisnojebus

     Hur är ”Conner” en metafor? Förklara eller bli för all framtid ihågkommen som killen som slänger sig med ord och termer som han inte riktigt förstår ;)

     • JoeRogan

      Har förklarat det innan men tar det gärna igen! :) I all connerhype där alla avgudar conner gör jag ett medvetet stavningsfel som en metafor för hur mycket jag bryr mig om att stava killens namn rätt.

      Enligt kulturmarxistisk nyfeministisk teori är stavnings- och uttagningsfel av namn en form av mikroaggressioner som privilegierade individer använder sig av för att förtrycka minoriteter. Enligt denna teori ser jag alltså ner på conner då jag stavar hans namn fel.
      Allt detta är precis lika löjligt som det låter, men jag kan rekommendera dig en googling för att få dig en underhållande läsning av människor som är så pass lättkränkta att det hittar kränkt i precis allt. Nykelorden ”microaggression mispronouncing” borde leda dig rätt.

      Jag slår alltså två flugor i en smäll då jag gör narr av både conner och denna absurda politiska teori.

      Frågor?

      mvh Joe

     • Thereisnojebus

      Jaha, jag förstår din avsikt fast i så fall är det ju en extremt dålig metafor om det ens kan räknas som en metafor. En metafor är ju när man överför ett begrepp till ett bildligt begrepp som taget ur kontexten inte hade varit förståeligt men nu istället ger nya egenskaper till ursprungsbegreppet. Alltså är en viktig förutsättning att sammanhanget måste vara underförstått klart för mottagaren.

      Ditt exempel är mer en ordlek med dold baktanke eller ett symboliskt uttryck.

     • JoeRogan

      Är du en sådandär besserwisser? ;)

      mvh Joe

     • Thereisnojebus

      Absolut. Hur skall man annars få livskraft om man inte får besserwisra anonymt på internetforum ;)

    • Pancho Villa

     Ariel uttalade sig i måndagens MMA-hour (han brukar vara hyfsat välinformerad) och enligt honom skall Conor definitivt inte pensionera sig.
     - Min gissning; Han blir nog farsa.

     • JoeRogan

      Okey! Ariel brukar absolut ha koll på det mesta, men jag tror fortsatt på pension. Ser inte varför ett föräldraskap skulle göra att man blir tvungen att fightas i lättvikt istället för fjädervikt? :) Dessutom inga bilder på någon ”babykula”, och med tanke på hur kända Conner är borde han och hans brud ha en och annan paparazzi efter sig!

      mvh Joe

    • Op

     Öh, förklara gärna hur ”Conner” är ett bildligt uttryckssätt?

     mvh Hoe

     • JoeRogan

      Hallå horan, se gärna mitt svar nedan. Min felstavning är till för att personer som du ska kunna bilda er en uppfattning om min bild av conner.

      mvh Joe

  • walkofknockout

   Jag hoppas för din skull att du har fel för tycker inte det är värt att offra din lilltå för en analys som förmodligen är fel. Större chans att han ska bli pappa.

   • JoeRogan

    Tånagel! Den växer ut…

    mvh Joe

 • Josh

  Verkar vara en anstrangd panel nar det pratas Alex formodade skada. Vet Kimura nagot som vi inte vet?

  • jonzyjonzy

   Riktigt. Det gicks hastigt över till Madadi. Vad jag vet är Gustafsson opererad för någonting i ryggen, som Kostelic också uttryckte. Tror det handlade om en disk i ländryggen, – L4-L5?. Om det skulle vara fallet lär vi inte se Gusty förrän 2017.

   • Josh

    Ja fast det va ju ett tag sen. De sa att han slagit upp en gamal skada men kanske inte ar nagon skada alls utan andra grejor darav udda beteendet.. kastat in handduken?

    • jonzyjonzy

     Nja, gjorde han inte också en knäoperation, som tvingade honom att ge upp matchen med Jones…? Det finns för lite information för att dra slutsatser. Men märkvärdigt att redaktionen ”slätade över” Gustys skada. Det skapar frågor om Sveriges enhälliga MMA Super Star.

     • Josh

      Sant att han gjorde det. Horde dock igar lite rykten om att traningsdosen inte varit speciellt hog samt tveksam motivation. Far hoppas att det inte stammer.

     • jonzyjonzy

      Va, har han fortfarande problem med motivationen?

      Om så är fallet. Han måste röra på stjärten. Inte bara Camp, men också sig själv. Typ flytta till USA och börja om, tvingas simma för att inte sjunka.

 • JoeRogan

  Fet tröja Isabelle! Vart köper man en sådan?

  mvh Joe

  • Rille
  • Izabelle Flonko

   tack! köpte den inne på arenan i hamburg nu under alex match. Dock är den från reebok så testa googla, finns säkert någonstans att hitta :)

 • Op

  Matchen som aldrig blev av:

  Chael Sonnen v Wanderlei Silva!

  • Frantic

   Den och Jones vs. Rumble

  • Larsnas Kristensson

   Sonnen har utmanat honom på Bellator, men jag tror att Silva hela tiden kommer att ideligen komma med nya ursäkter till att inte ta fighten.
   Han vågar troligen inte.

MMA Panelen

Fler Kimura rekommenderar:

5

Söndagskrönikan: Slåss som en kvinna

Veckans söndagskrönika handlar dels om svårigheterna att som tjej slå sig fram i fightbusiness, men även om ljuspunkter i form av de möjligheter som kvinnliga fighters ges i mma:n

7

Söndagskrönikan: Aloha to the Max

Veckans söndagskrönika handlar om hur ett gäng fightande hawaiianer, med fjäderviktsmästaren Max Holloway i fronten, ivrigt försöker att locka UFC ända ut till ögruppen i Stilla Havet