Okategoriserad

MMA-världen reagerar på nattens gala – Hyllar den nya mästaren

Jamahal Hill, Glover Teixeira och Brandon Moreno

Nattens gala bjöd på många matcher samt individuella prestationer som väckte reaktioner runt om i MMA-världen.

Jamahal Hill hyllas

Jamahal Hill är den nya mästaren i lätt tungvikt. Efter fem ronder fanns det ingen tvivel om att Hill är här för att stanna. När matchen mot Glover Teixeira annonserades fanns en viss tveksamhet kring matchningen. Somliga var inte övertygade att Hill gjort sig förtjänt av en titelmatch riktigt än, iallafall inte mer än Magomed Ankalaev som nyss gått lika mot Jan Blachowicz. En match många tyckte att Ankalaev vann. Men med nattens vinst är det svårt att neka Hills plats i den absoluta toppen.

Flera fighters var imponerade med ”Sweet Dreams” dominanta prestation.

MMA-världen reagerar på Teixeiras pension

Efter förlusten berättade Glover Teixeira att detta var hans sista match. Han lade ner sina handskar på burgolvet och annonserade sin pension från MMA. En hjälte för många, vilket syntes tydligt då fighters och fans hyllade honom för allt han lyckats åstadkomma under karriären.

”Moreno is a savage!”

Det fjärde mötet mellan Brandon Moreno och Deiveson Figueiredo slutade med något av ett antiklimax. Efter tre ronder stoppade läkaren matchen då Figueiredo hade fått en stor svullnad i ansiktet. Trots det var många imponerade med Morenos prestation.

Den långa rivaliteten har nu fått sig en slutscen. Moreno med bältet kring sin midja, som vinnaren av tetralogin med Deiveson Figueiredo. Vad som började med en skrällartad match där Moreno lyckades kämpa mot oddsen och jämna ut mötet såpass att det slutade oavgjort, har nu över två år senare fått sig ett slut.

Michael Bisping levererade en syrlig kommentar mot läkarens beslut att stoppa matchen.

Föregående artikel

Rösta fram ”Årets Svenska Match” | Kimura Awards 2022

Nästa artikel

Glover Teixeira går i pension – Efter kriget mot Jamahal Hill

Hugo Lindström
Skriven av

Hugo Lindström

Hugo Lindström är verksam i Göteborg. Pluggar film till vardags men är även en av våra skribenter. Ni ser honom springandes med kamera på MMA-galor runt om i landet.

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök