Nyheter

Molly McCann briljerade i nya viktklassen – ”Vi ändrar målet”

molly mccann

Fanfavoriten Molly McCann hittade avslutet i sin stråviktsdebut.

Molly McMann tog hem vinsten

Efter en tuff tid i flugvikten, med två raka förluster, kom beslutet att ta sig neråt till stråvikten. Det visade sig vara ett lyckat val. Inatt ställdes Molly McCann mot Diana Belbita, en match hon kontrollerade från början till slut.

Det var en målmedveten Molly som satte press i och med gonggonens första läte. Med tunga slag, snurrattacker och flertalet nedtagningar lyckades hon snabbt etablera sin egen matchbild. Mot slutet av första ronden kunde hon inta full mount där hon sedan träffade med hårda armbågar. Belbita försökte komma ifrån sitt underläge, men blev aningen vårdslös när hon då gav upp sin arm. Detta snappade Molly upp på och kopplade därmed amrlåset som kom att avgöra matchen.

Det blev otäcka scener som följd då Belbita inte klappade i tid. Hon gav ifrån sig ett skrik och armen såg ut att hoppa ur led. Läkare sprang in i buren efter att domaren klivit emellan.

Tilldelades bonus

För sin prestation fick Molly McCann en bonus på 50 tusen dollar. Under intervjun efter matchen berättade hon planerna för framtiden i den nya viktklassen.

The plan was to be a world champion at 125-pounds, but [now we] work and change the goal and change the plan.

Med nya friska tag har hon siktet inställt på bältet. Den nuvarande mästaren är Kinas Zhang Weili.

Slutligen berättade hon att vi snart får se henne i buren igen. I och med den minimala skadan hon tog under nattens match är det mycket troligt att läkarna inte ger henne någon väntetid alls inför kommande match.

I’ll take every day as it comes, spend time with my family, have a Guinness … I’ll see you soon.

Vem vill du se McCann möta härnäst?

Föregående artikel

Robert Whittaker tror sig besegra Dricus Du Plessis i returmatch

Nästa artikel

Mikaela Lauren gör comeback – ”Tycker att jag är galen”

Hugo Lindström
Skriven av

Hugo Lindström

Hugo Lindström är verksam i Göteborg. Pluggar film till vardags men är även en av våra skribenter. Ni ser honom springandes med kamera på MMA-galor runt om i landet.

Relaterade Artiklar

Sök