19 June, 2024
Nyheter

Moraad Moreno om sin kommande fight och sparringen med UFC mästaren

Av

Simon Tingberg

10/05/2021
Moraad Moreno

Moraad Moreno (2-1) har fightats troget på Superior Challenges senaste galor. Den 29 maj är det dags igen på Superior Challenge 22 i Stockholm. Där ställs han mot finnen Niko Skonbäck (3-1) i ett nordiskt derby. Welterviktaren har i en intervju med Kimura berättat om den kommande fighten och sin bakgrund inom kampsport, där han bland annat tränat med en UFC-mästare.

Moraad Moreno om uppväxten

Moraad Moreno är 32 år och tränar på Pancrase i Stockholm har en bakgrund inom boxning. Men sadlade sedan om till MMA.

Jag började på MMA för att jag kände att MMA är det ultimata testet inom kampsport. Och eftersom jag hade en bakgrund inom boxning sedan tidigare så har jag alltid varit intresserad utav MMA.

Moreno deltog under förra veckan i Paul Del Valles podcast Öppet Sinne. Där pratade han om en uppväxt präglad av en frånvarande far och en ensamstående mamma som kämpade ekonomiskt för sina tre barn. Sin uppväxt är något som Pancrasefightern berättar är något han bär med sig i sin kampsportskarriär.

Det var en stor anledning till varför jag började med kampsport och det är något jag alltid tar med mig när jag tävlar.

Tränat med UFC-mästaren

Innan Moraad började träna på Pancrase så tränade han på Allstars, som haft flera fighters i UFC. Då framförallt den trefaldige titelutmanaren i lätt tungvikt, Alexander Gustafsson. Men när Moraad tränade på Allstars så var även polske Jan Blachowicz där och gästtränade. Polacken som numera är lätt tungviktsmästare i UFC. Moreno berättar att han fick några ronder mot Blachowicz men att denne skulle bli en framtida mästare i UFC var inget han kunnat ana då.

Jag körde på Allstars då och han var där & gäst tränade. Jag hann få till några få ronder med honom. Han var väldigt duktig då men jag trodde inte han skulle ta sig så långt som han har gjort. De visar att hårt arbete lönar sig.

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Moraad Moreno (@moraadmoreno)

På Pancrase så finns det också flera namnkunniga fighters som Oliver Enkamp och Karl Albrektsson i Bellator. Men också Zebaztian Kadestam i ONE och Sadibou Sy i PFL. Moraad berättar att hans ambition också är att representera en stor organisation men att fokuset nu ligger på sin kommande fight.

Absolut vi har väldigt många duktiga i vår klubb. Mitt mål är att komma till en större organisation och kunna livnära sig på sporten men just nu är all fokus på 29 maj och de finns inget annat just nu i mina tankar.

En vinst betyder allt

Med ett record på 2-1 varav den senaste fighten var en imponerande seger över Oskar Biller så siktar nu Moraad på att utöka sin vinstsvit. Där han tränar på för fullt och har trots pandemiläget lyckats få till lite träning även på andra klubbar.

Som sagt man lägger alltid press på sig själv men i slutändan gör jag detta för min egen skull. Jag ska gå in och ge allt. Varje match jag går är lika viktig och för mig är vinsten det som betyder allt

Eftersom det är en pandemi vi lever i & inte lättaste sättet att ta sig runt träningen så har jag gjort en del träning på min hemmaklubb Pancrase med boysen där men även på andra klubbar där jag fått bra utbyte utav sparring/träning.

Moraad Moreno ground and pound

Möter tufft motstånd

Motståndaren från Finland berättar Moraad är en tuff motståndare som kommer att gå in aggressivt.

Jag har kollat igenom min motståndare & de är en tuff finne som jag möter, som har tävlat en hel del. Han är en aggressiv fighter som slår hårt & går framåt hela tiden.

Pancrasefightern menar dock att han kommer att vinna fighten då hans vilja att vinna är starkare än motståndarens.

Det som gör att jag kommer stå som vinnare mot Skonbäck är att jag vill ha segern mer än vad han vill.

Moraad Moreno vs. Niko Skonbäck poster Superior Challenge 22

Nordiska motståndare

Pancrasefightern är inte ovan vid motståndare från Finland. Hans proffsdebut var också mot en finne. Då mötte han Mika Kuronen och där gick Moraad ut som segrare genom TKO i den andra ronden. I övriga proffsfighter har han ställs mot motståndare från Sverige och Norge. Att i framtiden ställas mot danskt motstånd också är inget han utesluter.

Haha! Vem vet, allt kan hända i framtiden.

 

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök