17 June, 2024
Nyheter

Muay Thai legendaren Buakaw signerar med BKFC

Av

Hugo Lindström

15/07/2022
Buakaw

Buakaw Banchamek siktar på nya erövringar. Det är nu officiellt att han signerat med Bare Knuckle FC.

Har gått 276 proffsmatcher i Thaiboxning

För de som följt Thaiboxning genom åren så är namnet Buakaw lika etablerat som Maradona är för fotbollen. Med ett record på 240-24-12 är han en av de absolut högst ansedda utövarna inom sporten. Vinster över legendarer som John Wayne Parr (99-34), Nieky Holzken (94-17, 1 NC) och Andy Souwer (161-22-1) har satt ett tydligt avtryck på kampsportsvärlden. Nu har han signerat med BKFC och är redan bokad för att gå match den tredje september. Vem han får möta är ännu inte bestämt. Men med de många MMA-ikoner organisationen har värvat är det inte otroligt att Buakaw får möta en före detta UFC-fighter.

Buakaw BKFC

Buakaw är 40 år gammal och påbörjade sin karriär redan 1999. Efter en paus på tre år så återvände han denna månaden till ringen och plockade hem en domslutsseger mot Dmitry Varats. Han har pendlat mellan olika viktklasser men de största bedrifterna har skett i fjäder- till weltervikt. På BKFC’s hemsida står det att han väger 158 pounds (cirka 71 kg) vilket pekar på lättvikt som det troligaste alternativet. Där hittar vi bland annat den före detta UFC-fightern Chad Mendes (1-0 i bare knuckle boxning).

BKFC värvar flera stora namn

Buakaw är en av de många som valt att signera med BKFC efter långa karriärer inom kampsporten. Flera fighters har talat gott om organisationen, särskilt påpekat är lönerna som enligt många är högre än det dom tidigare fått. Exempel på fighters som funnit medvind i BKFC är Hector Lombard (3-1 i BKFC) och Mike Perry (1-0 i BKFC). Paige VanZant (0-2 i BKFC) skapade rubriker när hon annonserade sin flytt från UFC till den då kontroversiella nysatsningen. Trots att hon ännu inte lyckats ta hem en seger har hon bara varit positiv inför den nya karriären.

Kontroversen kring BKFC

Trots de många lovord som yttrats så är Bare Knuckle boxningen inte utan sina kritiker. Utan handskar att skydda både händer och förebygga jack i ansiktet så har bilden av sporten blivit en brutal och enligt samtliga motbjudande sådan. Debatten sträcker sig till det om den ens borde vara laglig. Det är svårt att få en faktisk grund till huruvida den är farligare än MMA eller vanlig boxning. Folk är oense och ännu nekar flera stater galor att anordnas.

2021 uppstod det ytterligare konflikt då Justin Thornton dog i samband med BKFC 20.

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök