Nyheter

Biaggio Ali Walsh vinner sin proffsdebut på PFL vs. Bellator

Av

Hugo Lindström

24/02/2024

På underkortet av PFL vs. Bellator såg vi Biaggio Ali Walsh gå sin proffsdebut mot Emmanuel Palacio.

Biaggio Ali Walsh vs. Emmanuel Palacio

Rond 1

Ali går direkt in till clinch, lyckas koppla grepp och lyfta upp Palacio för att sedan ta det till marken. Palacio kommer på fötter men hamnar igen med ryggen mot buren. Ännu en gång får Ali ner det till marken. Palacio stänger sin guard försöker hålla fast Ali, förmodligen för att bli uppdömd. Ali passerar till side control, försöker jobba sig vidare till en crucifix. Trots att han ligger på rygg får faktiskt Palacio in en del slag. Ali ställer sig upp och Palacio följer efter. Ali skickar ett hoppknä, men blir något vårdslös och blir träffad av två hårda slag från Palacio. De fortsätter utbyta slag efter att gonggonen gått. Inget poängavdrag då båda skickade.

Rond 2

Palacio ser vass ut i det stående. Ali han med, men han tenderar att slarva lite med sin gardering. Båda får in hårda träffar. Ali blandar upp det med sparkar, först mot benet sedan mot huvudet. Palacio får in en hård smäll och Ali ser nästan ut att bli lite skakad. Ali går på nedtagning och lyckas. Det kan ha varit så att Palacio hoppade till guard, men då Ali påbörjade aktionen lär det räknas som en nedtagning på poängkortet. Palacio håller fast Ali och domaren ställer dom upp. Båda utbyter svingar, Ali tar emot en del men svarar med ännu ett hoppknä. De clinchar och Ali får återigen det till marken. Ali lyckas nu hitta bättre in med sin ground and pound, framförallt mot kroppen.

Rond 3

Palacio är mer aggressiv. Skickar en benspark och följer upp med en ett-tvåa som sitter rent. Ali får dock in en fin nedtagning utan något vidare motstånd. Palacio försöker räka ut, lyckas hindra Ali från att avancera position. Efter en stund av inaktivitet dömer domaren upp de två igen. Ali får snabbt en nedtagning igen. Matchen slutar med de två på marken.

Resultat

Biaggio Ali Walsh besegrar Emmanuel Palacio via enhälligt domslut (30-27 x3)

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar