Nyheter

Najib Adams om proffsdebuten och att träna med ”The Mauler”

Av

Alexander Clausson

16/04/2024
Najib Adams

Under en intervju med CM Andersson berättar Najib Adams, bälteshållare i Allstars Fight Night, om din professionella debut.

Najib Adams delar med sig av planerna inför framtiden

Adams har gått som tåget under sin amatörkarriär och har tagit hem vinster båda i IMMAF:s världsmästerskap, Fight Club Rush och Allstars Fight Night. Någonting som blir extra imponerade när man har i åtanke att karriären inleddes först i februari, 2023. Senast kommer han från en vinst i samband med Allstars Fight Night 5. Eventet ägde rum i mars, tidigare i år, och organisationens amatörbälte i lätt tungvikt stod på spel. Adams mötte Malik Haziyev och tog hem segern via en huvud spark i första ronden. Ta del av Kimuras intervju med Adams efter den ovannämnda segern här.

Under sin intervju med Andersson berättar 27-åriga Adams att han nu tar klivet över till proffs eftersom det är svårt att hitta amatörer som är villiga att möta honom.

Adams utgår från Allstars Training Center i Stockholm. Med tanke på vilka andra profiler som utgår från gymmet känner sig talangen ofta mer nervös inför ett träningspass än en tävlingsmatch.

Jag går in med Khamzat (Chimaev), (Alexander ”The Mauler”) Gustafsson, Volkan (Özdemir). Karl Abrektsson till exempel också. Det finns många där som är skitgrymma på marken. Jag känner mig skitdålig på marken, men sen tänker jag att jag ska gå och köra med någon som inte har lika mycket mark som dom. Då blir det en bra utdelning också. Jag jobbar på min mark, jag jobbar på mitt stående, jag jobbar på allt.

Vidare berättar Adams om hur han föreställer sig de närmaste tre åren. Först och främst vill stockholmaren växa tillsammans med Allstars Fight Night. Därefter siktar han mot större europeiska organisationer som exempelvis ARES FC i Frankrike eller Cage Warriors i England. Därefter möjligtvis en vända i någon turnering som arrangeras av PFL MMA och kanske ett kontrakt med UFC.

Kolla in intervjun i sin helhet i videon nedan.

Skribentens kontakt

alexander.clausson@kimura.se

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök