Nyheter

Nassourdine Imavov tar hem vinsten – hamnar i bråk med Chris Curtis

Nassourdine Imavov - Photo Per Haljestam

Det hettade till i hörnan när Roman Dolidze besegrades av Nassourdine Imavov.

Nassourdine Imavov vs. Roman Dolidze

Rond 1

Dolidze etablerar bensparken tidigt. Imavov ligger med tyngden på sitt bakre ben, studsar lätt och lyckas skicka en snärtig jabb. Hårt knä från Imavov, men Dolidze får tag i honom och går till clinch. Trycker honom upp mot buren, Imavov svarar med en kort armbåge. De separerar. Dolidze har lite problem att hitta en bekväm distans. Det är Imaov som är den klart bättre strikern såhär i första ronden. Lyckas från utsidan hitta in med raka slag som skär genom motståndarens gardering. Imavov med en slagserie, får in ett fint knä och Dolidze faller till marken. Imavov skickar tung ground and pound, tar sedan rygg. Fortsätter mata på med slag men Dolidze är fortfarande aktiv. Försöker resa sig upp. Imavov håller på att glida av men kopplar armlås. Ronden tar slut, Dolidze klarar sig.

Rond 2

En något mer tillbakadragen Dolidze kliver in i ronden, får direkt käka en stum jabb från Imavov. Dolidze börjar skicka både slag och sparkar, men Imavovs distanshantering är i nuläget lite för bra för att något ska riktigt ge effekt. Dolidze initierar clinch, får honom mot buren. Imavov gräver in en underhook, lyckas vrida på Doldize och separerar. Clinch ännu en gång. Domaren tycker att det är för lite aktivitt och ber de två separera. Direkt utbyter båda hårda krokar, Imavov med fördel ur slagväxlingen. En klart jämnare rond.

Rond 3

Imavov börjar direkt med sin jabb, smyger in snabba bensparkar mellan boxningen. Dolidze går för clinch men blir vänd och Imavov tar kontroll mot buren. Dolidze vänder ryggen till och Imavov skickar en spark som ser ut att sitta i huvudet på Dolidze. De separerar. Fint tajmad högerkrok från Imavov. Ännu en ren höger. Dolidze clinchar. Imavov tar sig loss., skickar en hård kroppspark. Får in en snygg höger som ser ut att skaka Dolidze en aning. Clinch igen. De visar statistik och Imavov hade i första ronden ett övertag i striking på 66 slag mot Dolidzes 7. Andra ronden 9 mot 6 och i denna 23 mot 7. Vänsterspark som delvis blockeras av Dolidze.

Rond 4

Dolidze med en överhandshöger. En till höger, men Imavov duckar undan och svarar med en rak vänster. Efter en kort clinch tar Imavov rygg. Han skickar en spark mot huvudet men Dolidze hade en hand på marken. Han faller ihop och Herb Dean bryter tillfälligt. Chris Curtis som står i Dolidzes hörna börjar ropa på Imavov som blir irriterad och går mot honom. Dean blir tvungen att hålla honom tillbaka och hotar med en diskvalificering vid vidare bråk. Det blir poängavdrag för Imavov men matchen får fortgå. Dolidze kliver på, skruvar upp aggressivitet. Får in en kombo, men hoppar till guard när de två hamnar i clinch. Trots att Imavov hamnar överst vänds han i ett svep. Nu har vi Dolidze på topp. Imavov jobbar sig mot buren och kommer på fötter. Imavov tar rygg, släpper och skickar slag. De två utbyter svingar i burens mitt. Återigen är det Imavov som får in de renare träffarna, men Dolidze har lyckats jämna ut matchbilden. Imavov tar rygg igen.

Rond 5

Dolidze blir omkull knuffad, men verkar inte ha något emot att ligga på rygg. Imavov går dock inte ner för att brottas och domaren ställer honom upp. Imavov ökar sin press, tar rygg efter Dolidze misslyckas med en snurrarmbåge. De separerar, clinch igen och Dolidze hoppar på en kimura, men Imavov ställer sig upp. Återigen försöker Dolidze lägga sig i guard, greppar tag om Imavovs ben, men lyckas inte driva igenom en submission. De kommer på fötter. Dolidze med en ett-tvåa, clinchar sedan. Dolidzes bästa rond hittills. Imavov skickar knä mot kroppen, jabbar. Dolidze letar efter nedtagning, men stoppas gång på gång. Imavov hade stt stryp kopplat men valde att låta Dolidze ställa sig. Får in ett hårt slag och Dolidze försöker få ner det på marken igen.

Efter matchen tagit slut hörs Chris Curtis återigen ropandes. Oklart vad som sägs.

Resultat

Nassourdine Imavov besegrar Roman Dolidze via enhälligt domslut (49-44, 47-47, 48-46)

Föregående artikel

Mikaela Lauren gör comeback – ”Tycker att jag är galen”

Nästa artikel

Tyson Fury mot Oleksandr Usyk har fått ett nytt datum

Hugo Lindström
Skriven av

Hugo Lindström

Hugo Lindström är verksam i Göteborg. Pluggar film till vardags men är även en av våra skribenter. Ni ser honom springandes med kamera på MMA-galor runt om i landet.

Relaterade Artiklar

Sök