Intervjuer, Nyheter

Nermin Mehmedagić inför proffsdebuten: Aldrig tränat såhär hårt

Av

Hugo Lindström

08/04/2022
Nermin Mehmedagic på IMMAF European Open 2019

Efter en framgångsrik karriär som amatör gör Nermin Mehmedagić på lördag sin proffsdebut. På Zone Pro League #2 i Göteborg möter forne landslagsmannen den också proffsdebuterande Tobias Bohlin. Kimura har intervjuat Nermin inför den kommande matchen.

Nermin om träningen inför debuten

Nermin Mehmedagić är 29 år och bosatt i Göteborg. Trots att han ska gå sin första proffsmatch, har en han en gedigen bakgrund inom både karate och MMA. Under sina år som amatör har han tävlat för landslaget och hunnit med cirka 20 matcher. Dessutom har han tagit World Cup brons i Kyokushin Karate. Nu är han redo för sin proffsdebut som går av stapeln på Lördag i Göteborg. På Trädgår’n kommer Zone Pro League #2 äga rum. Motståndet står Tobias Bohlin för. Bohlin som också tävlat för landslaget gör även han sin proffsdebut.

Detta hade Nermin att säga om känslorna inför matchen och träningen som lett upp till den.

Det känns bra! Det är väldigt efterlängtat, en livstid av träning ligger bakom det. Det känns helt rätt.

Träningen har varit intensivare och mycket mer planerad. Som amatör tränar man och tävlar med jämna mellanrum. Nu har jag haft ett datum i sikte och har för första gången haft ett riktigt fightcamp inför det. Aldrig tränat såhär hårt eller fokuserat i mitt liv.

Nermin om hur budo-tänket hjälpt honom

Nermin är en erfaren utövare av Karate. En sport som kategoriseras som Budo, en samlingsterm för de japanska kampkonsterna. De sporter som Budo omfattar brukar ofta sträcka sig utöver det rent tekniska och även lägga vikt på disciplin och sinne för moral. Nermin berättade vad budo betyder för honom och hur det hjälpt honom.

Jag skulle nog säga att det har gjort mycket för vem jag är och hur jag för mig. Budo för mig är mer än sparkar och slag. Det är också värderingar och principer man lär sig och förhoppningsvis tar med sig i livet.

Mål, följare och framtid

Trots sin stora skara följare på Instagram, hela 239 tusen, känner han ingen press utom den han sätter på sig själv. Säker på sin potential försöker han att fokusera på matchen framför honom, utan att distraheras av externa faktorer.

Jag tror att jag är den person i världen som tänker minst på hur mycket följare min instagram-sida har. Det blir uppenbart för mig inför The Zone att det är många som uppmärksammar det. Jag känner ingen press förutom den som jag själv sätter på mig. Jag vet vilken potential jag har och jag vill nå den.

 

Till frågan om vart han ser sig själv om ett år, berättar han att han vill hinna med tre till fyra matcher och därmed signera med en större organisation. Intresset finns och han har redan fått erbjudanden från olika håll.

Trots sin bakgrund inom striking så utesluter Nermin inte en vinst via submission. Han är säker på att det blir avslut, om de så kommer via slag eller submission spelar ingen roll.

Zone Pro League #2 börjar 18:00 på Lördagen. Galan kan ses på GP.

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök