980x240-ohmbet

Ngannou siktar på supermatch i boxning enligt tränaren

francis-ngannou-ufc-fight-night-86UFC’s stjärnskott i tungviktsdivisionen, Francis Ngannou, förväntas ta sig an mästaren i divisionen Stipe Miocic som näste titelutmanare. Det fransk-kamerunska kraftpaketet besegrade senast Alistair Overeem i första ronden med en knockout som gått till historieböckerna.

Enligt Ngannous tränare, Dewey Cooper, är Ngannou redo för att ta sig an Anthony Joshua eller Deontay Wilder, två mycket framstående boxare i tungviktsklassen:

 Whenever we get the date, he’ll be ready. I like to let things simmer down, refresh yourself, and go again.

I och med att tungviktsbältet ligger nära, tror Dewey Cooper att Ngannou har all potential att bli en boxare i världsklass:

This isn’t some jock-type guy. He’s really smart, he really studies, he really studies, and he really believes what he’s going to accomplish. Everything is coming to fruition right now.

Cooper fortsätter:

He has punching power. Anyone that has that equalizer will fare well. If he spends more time and takes it seriously, trains hard, he could be a champ in boxing also. Everyone was so enthralled about the Conor McGregor – Floyd Mayweather fight. I’d like to see Francis, about one year from now, fight whoever the heavyweight champion is, whether it be Deontay Wilder or Anthony Joshua. That would be a real fight, where an MMA fighter could go in there and upset a current boxing champion.

Francis Ngannou har säkrat en plats som förste utmanare i och med utskåpningen av Alistair Overeem. Hans senaste vinst var i januari där han knockade erfarne Andrei Arlovski, också i första ronden. Ngannou har ett facit på 6 vinster och inga förluster i UFC.

Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins
Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.
 • Sebbe

  Först Jimi Manuwa sen denna snubbe. Man vinner nån match och det börjar pratas om en och så får man hybris och vill möta världstoppen i boxningen. Lägg av.

  • jan

   Jimi är den mest oförtjänta och den sämsta att ens få en boxningsmatch mot ett stort namn som david haye, haye hade knockat honom under 15 sekunder och då överdriver jag inte.

 • Val Venis

  Ngannou i all ära men toppen av tungviktarna inom boxningen skulle inte ha några större problem med denna herre. Jag tror dom skulle jabba sönder honom.

 • Picknickname

  Tröttsamt! Vad är det med dessa killar? Har dom fått hybris? McChicken, Manua, Silvia och nu Ngannou skall boxas fast dom sysslar med MMA… Det är ingen sju/tiokampare som är dum nog att tro dom tillhör världstoppen i någon individuell gren. Dom är givetvis chanslösa precis som dessa grabbar är i boxning. Men det är klart att om alla andra snubblar så finns ju en microskopisk chans. Helt idiotiskt kan jag tycka då McChicken är den enda av dom som kan promota ett sådant spektakel och ta hem dom riktiga pengarna. Där var han ju trots allt duktig… Fast det tror jag är en svunnen tid. Han är snart bara Mr Conor McNothing.

  • Ithinkyoureallfuckedinthehead

   Det kan dock vara värt att nämna att Ngannou från början har velat satsa på en proffsboxningskarriär. MMA var mest tänkt som en grej vid sidan om men det utvecklades till något mer.

   • Picknickname

    Absolut! Men nu valde han ju ”sjukamp” som karriär vilket medför sina begränsningar i dom individuella grenarna. Ibland kan det vara sunt att vara medveten om sina egna begränsningar om Du förstår hur jag tänker!? :-)

    • Ithinkyoureallfuckedinthehead

     Jodå, jag är helt och hållet med på hur du menar. Tyckte bara det kändes lite fel att lumpa ihop honom med de andra nissarna som proffsboxning på hjärnan då Ngannou alltid verkar ha haft ett intresse för en karriär inom det och förmodligen fortfarande har.

  • Holythe83

   Måste nog inflika att det faktiskt funnits sju/tiokampare som varit världstopp i enskilda grenar…men förstår resonemanget.

   • Picknickname

    Sju stycken? Det var värst. Imponerad av Dina kunskaper i tiokamp. :-)

    • AA

     Han menade nog 7- och 10-kampare. Damerna kör 7-kamp. Jackie Joyner-Kersee vann OS guld 1988 i både 7-kamp och längdhopp. Det handlar alltså om kunskaper inom friidrott

     • Picknickname

      Såklart! Fel tolkat av mig. Usch vad dum jag är…

     • Holythe83

      under längre tid har resultaten i längdhopp bland 7 kampare till o med varit längre än vad du vinner OS VM guld i längdhopp på. det finns några enstaka andra grenar också… fanns ju en ryska som hoppa 50 cm längre i längdhopp i 7 kamp än vad man tog OS guld på året innan. snackar man kast grenar har det funnits nått enstaka exempel också men det e framför allt längdhopp 3 steg och höjdhopp som nivån varit på välrdstopp nivå. Löp grenarna finns det ju enstaka atleter som presterat på också men det var ju mestadels varit löpare som gått över å bara gör resultat i dom grenarna.

     • Erik

      Om vi nu ska vara sådana… Så skrivs det väl 7- och 10 -kampare? Eller ännu bättre; sju- och tiokampare.

    • Holythe83

     hehe fair play missade bindestrecket :)

 • Marsman

  Det är tungvikt – D. Wilder är inte speciellt teknisk.

  https://www.youtube.com/watch?v=41XXzUQyOdQ

  • Ithinkyoureallfuckedinthehead

   Ja jävlar.. Jag kollade på videon först utan att se vad du skrivit och tänkte komma tillbaka här och säga att hans boxning inte såg alltför vacker ut. Uppenbarligen är jag inte ensam om denna åsikten dock. Windmill hade varit ett mer passande nick med tanke på hur killen vevade emellanåt. :)

  • Totte

   Känns som Ngannou skulle kunna släcka den galningen, riktiga rallarsvingar.

 • diddle

  Vad hände med Rico Verhoeven? Han har ett gyllene läge nu. Jag tror Verhoeven kan ta Ngannou i MMA. Dels Verhoevens gigantiska ben borde göra honom väldigt svårt att ta ner med lite träning, så vinner Ngannou över Stipe så borde Verhoeven ”call him out” eftersom Ngannou kommer vilja stå upp för att det är det han blivit hypad för och att han nu börjar snacka om matcher utanför sporten.

  • tojo77

   Ja vore kul, vinner han mot Jamal på lördag så har han 10 vinster i rad (inkl 1 mma-match). Bra läge indeed!

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Gulligt och lugn nu tiger.

 • Eric

  Alltså. Han slår hårt. Men det är oftast yvigt och slarvigt. Se bara på slaget som knockade Overeem. Han kanske skulle vara mer noggrann med tekniken i boxning för han kan ju så annorlunda, men njae. Mot toppboxare tror jag inte hans slag kommer vara först alla gånger. Jag tror, tyvärr, snart hans hype är över. Kan tänka mig att han blir HW’s Anthony Johnson, fast AJ hade renare teknik och bra brottning. Hoppas jag har fel, gillar honom och det är en frisk fläkt i HW.

 • howling dog

  Det är inte utan att man funderar på vad som definierar en bra boxare. Rogan snackar om att Ngannou är en ny Tyson. Som jag ser det var Tyson en oändligt mycket bättre boxare än Ngannou. Men Tyson kanske inte skulle ha vunnit. Han är ju för fan 1.78. Vad som var unikt med Tyson var just att han kunde spöa så mycket större fighters trots sitt handikapp, om man nu ska kan kalla hans relativt korta längd för handikapp. Hade Tyson haft Ngannous kroppshydda skulle han ha varit ett oövervinneligt monster i ringen. Tyvärr är det så. Är man kort i rocken åker man för det mesta, inte alltid, på stryk, just på grund av det.

Fler Nyheter: