Nick Diaz avstängd i 5 år och får böta 1,4 miljoner kronor

Jaser Davari

Under måndagen meddelade Nevadas Idrottskommitté (NSAC) att den forne Strikeforce-mästaren Nick Diaz stängts av fem år för att ha testat positivt för marijuana i samband med hans match mot Anderson Silva i början av året. Utöver avstängningen får Nick även betala 165 000 dollar (ca: 1,4 miljoner sek) i böter för sitt snedsteg.

Det var den 31 januari i år som Nick och Anderson möttes på UFC 183, där det framkom efter matchen att båda fighters hade testat positivt för dopningsklassade preparat. Silva testade positivt vid tre olika tillfällen för bl.a. två olika typer av steroider. Silva fick 1års avstängning och böter på drygt 3,3 miljoner kronor för att testat positivt.

Nicks advokat Lucas Middlebrook, som var närvarande under NSAC förhör, tyckte att domen var en personlig vendetta mot hans klient då Diaz vid flera tillfällen uttalat sig negativt om kommittén. Vidare var Middlebrook oförstående till att man valde att bestraffa Diaz, då två av testerna som analyserades var negativa.

Detta är den tredje gången Diaz testar positivt för marijuana i samband med en MMA-match, de två tidigare tillfällena dels 2012 efter sin match mot Carlos Condit på UFC 143 dels efter matchen mot Takanori Gomi på PRIDE FC 33 i februari 2006.

Då straffet är retroaktivt och räknas från 31:e januari i år innebär detta att Nick tidigast kan återvända 2020 till MMA-scenen. Vid den tidpunkten är Nick 36 år gammal.

Bör Alexander Gustafsson möta Anthony Smith?

0
Dana Sad
Dana Happy
Christian Stigenberg
PFL 8 – Christian Stigenbergs match går till domslut
kimura
Hett
Jack Hermansson ler mot kameran
Jack Hermansson förväntas återvända i december – möter topprankad amerikan
kimura
Hett
Bellator 284: Fullständiga resultat från nattens gala
kimura
Hett
Dana White
Dana White ger sällsynt intervju om allt möjligt
kimura
Hett
Luke Rockhold
Luke Rockhold sågar UFC:s bonussystem inför återkomsten
kimura
Hett