Nick Diaz närbild

Nick Diaz tror han kunde blivit dubbelmästare – ”I got fucked over my whole career.”

Hugo Lindström

Nick Diaz tittar tillbaka på karriären, som enligt honom kunde gått vädligt annorlunda om färre människor var emot honom.

Nick Diaz karriär i retrospekt

Idag är Nate den klart kändare av de två Diaz bröderna. Så var inte alltid fallet dock. Nick Diaz nådde nivåer bra mycket högre än de av brodern. Under sin karriär var han bland annat welteviktsmästare i Strikeforce, som då var en av UFCs största konkurenter. Där lyckades han försvara bältet tre gånger, vilket var och förblev rekordet tills det att organisationen köptes upp av Zuffa. Exempel på andra fighters som tävlade för Strikeforce är Daniel Cormier, Luke Rockhold, Ronaldo ”Jacare” Souza och Ronda Rousey.

Det fanns dock flera saker som satte käppar i hjulet för Nick. Mest känd är förmodligen då han blev avstängd i fem år efter att ha testat positivt för cannabis. Efter en stor kampanj för att slopa Diaz straff blev domen förkortad till 18 månader. Utöver det har andra problem med lagen också spelat en roll i karriärens fall. 2018 blev han anmäld för våld i nära relation. Fallet blev dock nedlagt senare samma år.

Tror själv att han kunde varit dubbelmästare

Nyligen laddade han på sin Instagram upp ett inlägg där han påstod att han kunde blivit en dubbelmästare i UFC, alltså hålla bälten i två olika viktklasser, men att han hela tiden hade människor som jobbade mot honom.

These motherfuckers are lucky. I got fucked over my whole career. Otherwise I have the UFC belt by now maybe both of them.

-4
Dana Sad
Dana Happy
malin hermansson, cornelia holm och pfl
Allt du behöver veta inför PFL Europe 1 – Två svenskar debuterar!
kimura
Hett
Wolf Fight Promotion Bur
Allt du behöver veta inför Wolf Fight Promotion 6 – Matchkort, sändningstider och info
kimura
Hett
Kevin Lee
Kevin Lee ser ut att gå rematch mot ”El Cucuy”
kimura
Hett
Robin Enontekiö
Robin Enontekiö inför Zone Pro League 5 – ”Bjuder gärna upp till dans”
kimura
Hett
Muhammad Mokaev benlås
Jafel Filho: Muhammad Mokaev klappade tre gånger – vill överklaga
kimura
Hett