Niclas Danielsson: ”Bordeller och strippklubbar så långt ögat kunde nå”

Jaser Davari

Niclas Danielsson på väg in till buren vid Vision Fight Night 1

Pontus Tillberg, Kimura.se: Senast vi såg dig tävla vann du över Dennis Erdogan via TKO. Med tanke på att du genomgått ett hårt träningscamp inför mötet, hur förvånad blev du när avslutet kom i första ronden?

Niclas Danielsson, GBG MMA:

Det kändes skönt att vinna på det sättet. Jag hann nog inte riktigt bli förvånad. Så fort han träffade marken följde jag efter för att avsluta matchen. Det var nog en reflex av all träning och det skedde rent instinktivt. Jag hade som mål att vinna matchen på GnP och det blev ju så. Som du säger hade jag tränat väldigt hårt för den matchen. Jag visste att Erdogan var en riktigt stark brottare och trodde att det skulle bli lite av ett brottarkrig. Har sett hans förra match och han var farlig i alla tre ronderna.

På ett sätt kändes det som matchen tog slut lite väl fort, men samtidigt är det MMA med små handskar och allt kan hända. Och jag tar hellre en snabb vinst framför en utdragen match där jag kanske åker på ett liknande slag själv.

PT: Och nu möter du Håkon Foss, som också vann sin senaste match i första ronden. Vad förväntar du dig från honom?

Han känns som en fysad kille som är bra på brottning och thaiboxning. Jag tror det kommer bli ett krig från första sekunden. Och jag känner mig förberedd på vad som helst. Han avslutade som sagt sin förra motståndare och jag har alltid som mål att avsluta mina matcher. Jag har tränat hårt, jag har en bra haka och bra tryck i mina nävar samtidigt som jag känner mig väldigt bekväm på mattan. Jag är redo för fight och förväntar mig inget annat än att min motståndare också är det.

 

Jag strävar självklart alltid för att avsluta matcher men är även redo att gå tiden ut om det skulle krävas. Jag är alltid inställd på tuffa matcher oavsett vem jag möter.

PT: Och hur har du tränat inför matchen mot Foss?

Jag har förberett mig med hjälp av mina bröder och systrar på GBG MMA. Tränat mycket med Joakim Engbergsom är en sjukt bra fighter och tränare. Han har hjälpt mig otroligt mycket med den tekniska delen. Och till min styrke- och konditionsträning har jag Anders ’Biologen’ Bjärmyr, som har stenkoll på allt sådant.

 

Har inte blivit någon utlandsresa för mig inför denna matchen. Trivs bra på min klubb och kände inget behov att åka iväg och träna inför den här matchen.


Niclas följer Erdogan ner till mattan i jakt på avslutet

PT: På tal om matchförberedelser. Har du någon intressant träningsanekdot att dela med dig av?

Har inte så mycket roligt att berätta om träningen, men hela historien om när jag gick match i Danmark är ganska intressant.

Vi blev placerade på ett hotell i något som måste vara ett av Köpenhamns värsta områden. Låg bordeller och strippklubbar så långt ögat kunde nå samt att folk missbrukade tunga droger helt öppet på gatan. Under kvällspromenaden kvällen innan matchen blev vi erbjudna att köpa droger och jag fick en flaska kastad mot min skalle helt utan anledning. Den missade huvudet med någon meter, men hade den träffat kan jag säga att matchen inte hade blivit av.

Hotellet, där invägningen även skulle ske, saknade såklart bastu och vi fick gå ganska långt för att basta och sedan gå tillbaka till hotellet för invägningen. Vilket inte är det roligaste när man är helt uttorkad. Och min motståndare var självklart inte ens i närheten av att klara vikten på invägningen, men jag tog matchen ändå.

Matchen gick i en sunkig skolgympasal utanför Köpenhamn och det verkade som man inte blev insläppt som publik om man hade en promillehalt lägre än 1,5. Och om någon mot förmodan skulle vara för nykter såg de till att supa ner sig inne i hallen där det såldes friskt med starksprit.

Läkarkontrollen innan match bestod av frågan ’Mår du bra?’ Jag svarade ’Ja’ varpå jag hade klarat kontrollen.

Och det skulle komma att bli ännu värre:

Jag fick otroligt mycket stryk i den matchen av en betydligt större och starkare motståndare. Men lyckades ändå klämma ut en vinst via submission efter att ha blivit misshandlad i drygt 9 minuter.

Efter matchen fick man tränga sig igenom den berusade hemmapubliken in till omklädningsrummen. På väg till omklädningsrummet med bruten näsa, nerblodad och igensvullet öga har jag en av arrangörerna hack i häl som skriker att jag ska ta av mig handskarna. Tydligen skulle de handskarna, som för övrigt var begagnade redan när jag hämtade dem, användas i matchen efter då de hade ont om handskar. Jag menar, vem skulle kunna förutse att alla fighters behöver varsitt par MMA-handskar på en gala?

Stoppningen var i princip bortslagen och det var ganska mycket blod på dem. Och eftersom handskarna var tejpade, och jag var ganska groggy, gick det inte tillräckligt snabbt för arrangören. Och mitt i allt skrikande utbröt nästan slagsmål mellan en av mina sponsorer och arrangören. Mitt i omklädningsrummet där övriga fighters värmde upp inför sina matcher. Det var verkligen kaos.

Efter matchen åkte jag raka vägen över till Sverige. Jag brydde mig inte ens om att hämta mina grejer på hotellet utan bad istället min bror göra det och möta upp mig på hemmaplan. Jag åkte över för att söka sjukvård i Malmö och jag såg verkligen förjävlig ut. Tullen stannade oss och jag fick förklara vad jag hade gjort och varför jag såg ut som jag gjorde. Fick även glädjen att visa min välförtjänta pokal för tulltanten. När den andra bilen med min bror och hans följe hade hämtat vårt bagage på hotellet och skulle över till Sverige blev de också stannade i tullen varpå tulltanten hade sagt något i stil med ’Ni skulle sett för ett litet tag sen, jag stannade en bil och en kille var verkligen helt sönderslagen’.

Det kommer nog dröja innan jag går match i Danmark igen…


Niclas vann matchen mot Dennis Erdogan i första ronden

PT: Det är förmodligen ingen som klandrar dig över att undvika matcher i Danmark efter en sån upplevelse. Men nu har vi till sist nått fram till slutet av intervjun, är det någon/några du skulle vilja tacka?

Jag skulle vilja tacka alla killar och tjejer på GBG MMA som har hjälpt mig med förberedelserna inför denna match, särskilt Joakim Engberg som lagt ner mycket tid på mig. Anders Bjämyr som hjälp mig med styrka och kondition. Mina sponsorer Jabb.se, PSG Bevakning och Epic Fighting. Tack Kimura.se för intervjun också.

PT: Tack själv Niclas, och lycka till i Fryshuset!

Vinn en resa till Seattle inkluderat VIP biljetter för att se Alex match här

Spela på att Alex vinner på Submission (11,00) på Unibet

0
Dana Sad
Dana Happy
Badou Jack
Badou Jack vinner via knockout i första ronden – Se avslutet här
kimura
Hett
Conor McGregor och Tony Ferguson
Conor McGregor känner ånger över hur han behandlat Tony Ferguson
kimura
Hett
Khabib och Cain
Khabib försvarar Velasquez – ”Anybody with self-respect would do the same”
kimura
Hett
Juliana Peña och Amanda Nunes
Juliana Peña vs. Amanda Nunes 2 officiell inför UFC 277
kimura
Hett
Michel Pereira förklarar utmaningen mot Jorge Masvidal
kimura
Hett