Nico Musokes blogg: lite svar på frågor!

Shoo!

Tränar på som vanligt och dagarna går som dom ska. Hade ett hårt sparringpass igår på klubben. Något jag ser som en styrka med hur Andreas lägger upp träningen är att var sak har sin tid och plats. Pass med mer teknik och inte så hög intensitet har sin plats och ges sitt uttrymme. Pass, där blodet bokstavligen flyter, har också sin plats och igår kväll var ett sådant. Det är självklart tufft men den största vinningen som jag ser det är att man verkligen tränar på det som behöver tränas på. Är det sparring, så är det sparring. Det är ös, tempo och det blir så matchlikt som möjligt. Finns inget utrymme att bara glida igenom passet utan du tvingas till att hålla dig skarp och det blir tydligt vad som funkar och inte funkar för dig. Idag blir en lättare dag sett till intensitet. Som sagt-var sak på sin tid och plats.

 

Tänkte även svara på lite frågor som kommit under tidigare inlägg.

Träningspolarna på klubben – hur är dom osv.

Dom är as hela bunten!:) Nej, finns nog ingen i gruppen som jag heller inte skulle kunna hänga med vid sidan om träningen. Vi spenderar många timmar i veckan tillsammans och driver varandra åt rätt riktning.

Hur det går att komba jobb och träningen.

Det är ett pussel. Utan tvekan. Samtidigt skulle jag inte kunna tänka mig göra något annat. Det låter som en klyscha men det är verkligen sant- utan de jag har omkring mig skulle det nog inte gå. Familj, tränare, träningspolare, vänner och inte minst sponsorer bidrar alla till att göra det möjligt. I vissa perioder kan det köra ihop sig men med planering och framförhållning går det mesta att lösa.

Hur du bantar/håller vikten.

Strax inför match och invägning har jag lärt mig vad som funkar för mig med tiden. Det finns principer att gå efter och mot slutet gäller det veta hur kolhydrater och salter binder vätska i kroppen. Lika viktigt för att sen fylla på. Jag håller vikten emellan dessa tillfällen genom att äta tillräckligt för att stödja långsiktig hälsa och prestation. Det finns egentligen inget jag inte äter. Det gäller dock att balansera och välja sina tillfällen;) Mycket grönsaker, frukt, protein från djurriket, bra fetter och stärkelserika kolhydrater med måtta.

Roliga historier från galor/matcher och träningar.

En rolig berättelse kommer från Finland. Jag var med Alex i Åbo inför någon av hans allra första matcher som proffs. Vi sitter och väntar på att invägningen ska dra igång och det pratas rätt mycket bland de övriga i rummet. Alex och jag sitter mest för oss själva och väntar av tiden. Det börjar spekuleras (på finska självklart) om hur gamla vi är och frågan kommer riktigt med halv-knackig engelska : ”How old are you guys?” Vi svarar och det möts av leenden. Dom diskuterar vidare och sen tyckte en att vi visst ändå bara var ”unga pojkar”.  Efter den kommentaren sträckte jag på mig och kläckte ur mig att vi kanske var unga ”men vi får se vad unga MÄN kommer göra imorgon kväll” på hel-knackig finska. Det pratades inget mer under den samlingen. Skönt också att Alex vann på knock i första minuten:-)

Jag är intresserad av att få reda på vilka tillskott–även om få–du tar och varför.

På senare har jag även börjat med mer kosttillskott. Fiskolja äter jag året runt sedan ett tag tillbaka. Proteinpulver, aminosyror och postworkout-blandningar med snabba kolhydrater är det jag främst hållit mig till. Det är utan tvekan mycket enklare och smidigare med kosttillskott. Aminosyror strax innan/under pass, shake med protein och kolhydrater snabbt efter och protein oftast när jag behöver få i mig det snabbt  tillsammans med något annat.

Jag undrar hur det går att hålla vätske- och salt/mineralbalansen i kroppen när man tränar så ofta och så hårt som ni gör. Så det vore intressant att få veta om du tar något tillskott för att lösa det, eller om det fungerar bra med bara mat och massa vatten?

Rikligt med vatten (lätt över 3.5 liter) under dagen och under passen känner jag funkar tillräckligt. Har inte upplevt att jag blir uttorkad. På sommrarna har jag blandat i lite Resorb i träningsvattnet och när jag var i USA och tränade 2009 under hög värme och luftfuktighet hade jag i någon eloktrolytblandning i träningsvattnet. I stort tror jag det för våra förhållanden är lugnt så länge du sköter vad du stoppar/häller i dig under timmarna innan och efter dina pass.

Ha det fint alla! Nu är det dags för lunch!

Det här inlägget postades i Blogg och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.
 • Ras

  Kan du finska? Berätta mer.

 • Kalle Balle

  Ras har rätt berätta om finne talket

 • Danne

  som dem andra två sa här hur fan kan du finska?

 • Jaser

  Hahahahahahahahaha bästa :)

 • Malik

  Haha

 • Nico

  Dolda talanger;)

  Nejrå, min mamma är finsk.

 • Ras

  MMAns Näääk in the building ;)

Fler :

3

Nico Musokes blogg: Nytt år och god fortsättning.

Shoo! Hoppas ni alla fått en strålande start på det nya året! För min del startade det rätt skönt med att ta körkort på årets andra dag. Inte tagit tag i det förrän nu och det känns riktigt skönt att ha det gjort. Vi glömmer att jag nästan

7

Nico Musokes blogg: Alliance!

Shoo! Mycket har hänt och många mil har flugits. Är just nu på Alliance med många av grabbarna från klubben. En perfekt resa som del av mina förberedelser inför nästa match på Vision i Stockholm 1/12! Ska inte ens börja berätta hur taggad jag är. Hoppas att många

15

Nico Musoke: På väg!

Shoo!

Vill börja med att tacka ALLA för det otroliga stödet. Det värmer. Påbörjat resan till Vegas