Nyheter

Nina Back skriver flermatchkontrakt efter avslutet i december

Nina Back, med flera fina landslagsmeriter, genomförde sin proffsdebut tidigare i år. Nu har hon skrivit under ett flermatchkontrakt.

Nina Back skriver kontrakt med Battle of Botnia

Battle of Botnia är sedan 2023 tillbaka på den svenska MMA-scenen och hittils har två galor gått av stapeln. En i Umeå och en i Luleå. I februari, nästa år, arrangeras en tredje gala. Den gången i Boden. Nu har Back skrivit på ett flerkontraktsmatch med organisationen. Enligt organisationen har en kvinnlig MMA-fajter i Sverige aldrig skrivit under ett liknande kontrakt.

Back gick sin första match i samband med Fight Club Rush 17. Då tog Josefine Modig hem segern via en rear-naked choke i drabbningens första rond. Backs andra proffsmatch gick av stapeln under Battle of Botnia 8, tidigare i december. Då ställdes Back mot internationellt motstånd i form av Englands Indy Briar (0-4-0). Den sistnämnda förlorade via en rear-naked choke i drabbningens första rond. Den svenska stråviktaren står nu alltså med ett totalt matchfacit som lyder 1-1-0.

Via ett pressmeddelande uttalade sig organisationens Ronnie Bergstrand om värvningen.

Detta är ett naturligt steg i vår satsning, där ett av målen i vår treårsplan är att lyfta fram kvinnliga förebilder inom MMA i Sverige. Det är viktigt att varje gala har inslag av båda manliga och kvinnliga tävlande, både på amatör och proffsnivå. Vi är jättestolta över dealen med Nina. Hon är en bra ambassadör som delar vår vision.

Även Back, som utgår från Söders Fight Gym i Gävle, uttalade sig om värvningen i samma pressmeddelande.

Jag är otroligt glad för denna möjlighet och ser framemot vad 2024 har att erbjuda. Detta håller mig aktiv och bygger mitt eget varumärke. Det är dessutom väldigt roligt att få göra det inför den norrländska publiken.

Battle of Botnia satsar på att anordna, åtminstone, fyra galor under 2024.

Föregående artikel

Liam Pitts inför lördagens tuffa match på Allstars Fight Night 4

Nästa artikel

Högst rankade MMA TV-spelen

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök