Nyheter

Nomineringarna till Årets Svenska Gala – Kimura Awards

Kimura Awards Årets Svenska Gala

2021 var ett riktigt spännande år för den svenska MMA-scenen. Nu är det dags att rösta fram årets bästa gala.

Nomineringarna till Årets Svenska MMA-gala 2021

Trots pandemi var det ett väldigt spännande år för svensk MMA där hela fem olika svenska organisationer höll svenska proffsmatcher i MMA. Nu har det blivit dags att utse vilken gala som var årets bästa. Nedan finner ni de nominerade galorna.

Bulldog Fight Night 9

Niko Konventaus åker in på Hummer till BFN9

Bulldog Fight Night anammade lite av den amerikanska kändisboxningskulturen när man bokade ett uppmärksammat möte mellan den kontroversielle Joakim Lamotte och Youtube-profilen Victor de Almeida i thaiboxning.

På MMA-fronten fick vi se Rahmads Stromanis, David Jacobsson, Sahil Siraj och Samuel Bark plocka hem svenska segrar under kvällen.

På kortet fann vi även framstående svenska boxare och thaiboxare med bland annat Marianne AhlborgSanny DahlbeckHamza Barka och Costas Nanga.

Sist men inte minst toppade man kortet med en brottningsmatch mellan en av världens starkast lysande stjärnor på MMA-himlen, Khamzat Chimaev och Jack ”The Joker” Hermansson. En sannerligen minnesvärd kväll.

Fight Club Rush 9

Fight Club Rush 9 Bur

Fight Club Rush höll tre galor under året som alla levererade, men den som stack ut lite extra var Fight Club Rush 9. Kortet bjöd på Årets Svenska Match mellan Jonny Touma och Zoran Milic, två av de nominerade matcherna till Årets Svenska Knockout och ytterligare en magisk prestation från Josefine Lindgren Knutsson.

Hela kortet var späckat med lovande svenska prospekts som fick möjligheten att synas på UFC Fightpass.

Egentligen var det ett snudd på perfekt kort där det enda som drog ner snittbetyget lite var huvudmatchen mellan Sahil Siraj och Arbi Mezhidov som inte riktigt levde upp till vad den hade kunnat vara. Men åtta av nio riktigt underhållande matcher är inte fy skam!

Superior Challenge 22

Superior Challenge bur på Cirkus

Anrika Superior Challenge höll återvände till Cirkus för att hålla sin tjugoandra gala i ordningen. Kortet blandade yngre och etablerade förmågor. Den svenska stjärnan Karl Albrektsson återvände till den svenska galan i väntan på nya matcher hos Bellator. Simon Sköld mötte Fernando Flores i ett uppmärksammat svenskmöte och så fick talanger som Christan Stigenberg, Christopher Bajo, Robin Roos och Moraad Moreno visa vad de gick för.

I huvudmatchen såg ni Norges Håkon ”Döden” Foss knipa organisationens welterviktsbälte med en välplacerad huvudspark. Nu är scenen upplagd för en nordisk titelkamp mellan Foss och Roos, Sverige mot Norge.

Wolf Fight Promotion 3

Wolf Fight Promotion Bur

Halmstadsorganisationen Wolf Fight Promotion återvände efter pandemiuppehåll och bjöd på en riktigt fet show. En titelmatch i A-klass mellan tungviktarna Kevin Munje, som nu går över till proffs efter en relativt kort men väldigt lyckad amatörkarriär mötte Sveriges starkaste man, Ola Nilsson i en kort men explosiv match.

Samuel Bark gjorde succédebut med sin virala knockout mot Baysangur Makaev. I huvudmatchen fick vi se hemmasonen Robert ”Fat Bobby” Nyström kriga hem en seger via en knockout i den första ronden mot Hamid Sadid efter en tuff inledning på ronden.

Zone Pro League 1

Zone Pro League Bur

Zone Pro League har återuppstått ur askan av The Zone FC som höll 14 galor i Sverige mellan 2008-2015. Tillsammans med Superior Challenge var de med och byggde upp den svenska scenen till vad den är idag.

ZPL 1 var en blandgala där totalt nio MMA- och thaiboxningsmatcher hölls inne i buren på Trädgår’n i Göteborg. Det blev en fartfylld kväll då alla MMA-matcher avslutades innan full tid genom knockouts, diskvalificeringar och submissions.

En minst sagt lyckad återkomst till den svenska MMA-scenen för gänget bakom Zone Pro League. Nu gäller det att hålla bollen i rullning och ZPL har likt de flesta andra galorna i listan reda planer på galor i början av 2022.

Läsarna röstar fram Årets Svenska Gala 2021

Det är ni läsare som väljer den galan ni anser var årets bästa. Ni röstar fram er favorit nedan. Omröstningen stänger söndagen den 9 januari klockan 12:00.

Vinnarna i Kimura Awards 2020

Förra året var det Superior Challenge 21 som tog hem utmärkelsen efter sin unika gala i Älvsjömässan med Harila vs. Westlund i spetsen, som kom att utses till Årets Svenska Match.

Föregående artikel

Tyson Fury vs. Francis Ngannou nära att bli verklighet! – ”Efter min titelmatch möter jag dig i vilka regler du vill”

Nästa artikel

UFC 272: Aljamain Sterling försvarar titeln mot Petr Yan i returmatch

Skriven av

Daniel Schälander

Relaterade Artiklar

Sök