Nyheter

Nomineringarna för Årets Svenska Gala

Av

kimura

26/12/2020
Kimurapriset - Nomineringarna för årets bästa gala 2020

Året lider mot sitt slut och trots att en pandemi härjat världen över har vi ändå haft ett par grymma galor i vårt lilla avlånga land. I den här artikeln går vi igenom de nominerade till utmärkelsen, Årets Svenska Gala.

Tre galor nominerade till Årets Svenska Gala

Vi har nedan valt ut tre av årets bästa galor där ni läsare ska få välja eran favorit. Två grundläggande kriterier för att kunna nomineras är att galan ska ha ägt rum i Sverige samt att den ska ha arrangerats av en svensk organisatör. Med det sagt så kommer här årets nominerade galor i alfabetisk ordning.

BRAVE CF 39

I BRAVE Combat Federations tredje svenska gala på tre veckor fick vi se ett par ordentliga smällkarameller. BRAVE är baserade i Bahrain men organiserade galan tillsammans med den svenska organisationen Bulldog Fight Night och uppfyller således kriterierna för att bli nominerade.

De svenska höjdpunkterna på proffssidan var göteborgarna Zvonimir Kralj och Sahil Sirajs vinster följt av Tobias Harilas seger över Göteborgsbaserade Rafael Macedo via TKO då ”The Butcher” skadat handen och inte kunde fortsätta i tredje ronden. Efter det bjöds vi på Andreas Gustafsson Bergs Fight of The Year-match mot Miro Jurkovic. Sedan avslutades kortet med en stående batalj mellan greken Giannis Bachar och algeriern Tahar Hadbi.

Andreas Gustafsson Berg träffar med en höger i matchen mot Mirko Jurovic

Fight Club Rush 6

Galan inledes med högkvalitativa matcher i A-klass där nästa generations fighters fick chansen att visa upp sig. Bland dessa fick vi se några bekanta ansikten som Daniyal Shamkalov och Eladio Bravo.

Därefter väntade fem proffsmatcher som alla levererade grym underhållning. Först ut fick vi se Oskar ”Killer” Biller besegra Oskar Sivard med en triangel. Därefter var det dags för Malmös Ali Taleb att ta sig an VM-bronsmedaljören Hoger ”One More Round” Salih. Taleb drog det längsta strået och vann med en armtriangel. Efter det fick vi se Amir Malekpour visa otroligt hjärta när han lyckades avsluta Malmös Ilaz Zabeli med en RNC trots att han brutit armen till följd av en spark tidigare i matchen.

I co-main event ställdes svenska Arman Popal på test mot bosniern, Ahmed Vila. Matchen slutade jämnt till svenskens fördel efter att han tilldelats ett delat domslut efter en väldigt jämn match. Och i finalen fick vi se uppgörelsen för det svenska Bad Boy-bältet mellan Årets Talang, Tobias Harila och Fernando ”El Toro” Flores. Harila inledde året starkt när han skickade Flores i backen med några sekunder kvar i den första ronden.

Staredown mellan Tobias Harila och Fernando Flores på Fight Club Rush 6

Superior Challenge 21

Årets sista gala ägde rum i Älvsjömässans A-hall där vi bjöds på sju proffsmatcher i en unik miljö. Under kvällen fick vi se Fernando Flores utöka till två raka vinster efter förlusten mot Harila tidigare under året. Karl Albrektsson var tillbaka i Sverige efter en turer till Rizin i  Japan och Bellator USA när han stod för en säker insats mot UFC-veteranen Amilcar Alves.

Robin Roos, Moraad Moreno och Shoeb Karar fick alla tre påbörja varsina nya vinstsviter efter att ha vunnit mot Cristian Corujo, Oskar Biller och Fadi Asfar. Och i kvällens huvudmatch fick vi se en av Sveriges bästa MMA-matcher genom tiderna när talangerna Tobias Harila och Adam Westlund gjorde upp i ett intensivt krig mellan två strikers. När tiden gått ut blev Harila tilldelad vinsten på delat domslut.

Tobias Harila träffar Westlund med en vänster

Rösta på din favorit här!

Med det sagt så återstår bara en sak, omröstningen. Välj den gala du tycker var bäst i år nedan. Omröstningen avslutas den 28 december klockan 18:00.

Vilken svensk gala tycker du var bäst?

  • Superior Challenge 21 78%
  • BRAVE CF 39 16%
  • Fight Club Rush 6 6%

Antal röster 440

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök