Nyheter

Sage Northcutt skriver kontrakt med One Championship

Sage Northcutt 4

Den asiatiska MMA-organisationen ONE Championship har på senare tid visat sina framfötter. De har idkade byteshandel med UFC när de bytte Ben Askren mot Demetrious Johnson. Dessutom har de signat de den före detta UFC-fightern Eddie Alvarez till sitt stall och nu har ONE’s president Chatri Sityodtong gått ut via twitter att Sage Northcutt har skrivit på för organisationen.

Sage Northcutt plockades upp från programmet ”Dana White’s Lookin’ for a Fight” och var en av de fighters som UFC aggressivt marknadsförde som en av deras nästa stora stjärnor tillsammans med Paige VanZant och Conor McGregor. Det var den unge 22-åringens naturliga atletiska förmåga, hans gedigna karatebakgrund och personlighet som gav honom en chans i UFC. Trots att Northcutt för närvarande har tre raka vinster i UFC verkar det inte som UFC anser att han presterat så bra som de hoppats. Dana White besökte tidigare i veckan podcasten UFC Unfiltered där han bekräftade att UFC släppt Northcutt.

Northcutt har fått flertalet erbjudanden från bland annat Bellator och Combate Amercia, men valde i slutändan ONE. Ariel Helwani på ESPN har också rapporterat att UFC hade en chans att matcha ONEs erbjudande, men lät bli.

Föregående artikel

Kron Gracie klar för UFC – möter Alex Caceres i debuten

Nästa artikel

TUF 28 Finale: Resultat, statistik och avsluten

Skriven av

Johan Lorentzon

Relaterade Artiklar

Sök