18 juli, 2024
Days
Hours
Minutes
Seconds
Nyheter

Ny megavärvning av PFL – boxningsstjärnan Amanda Serrano ansluter

Av

Alexander Clausson

03/08/2023
Amanda Serrano 2

PFL MMA fortsätter värva stora namn till organisationen. Det senaste tillskottet är en av världens främsta kvinnliga boxare i form av 34-åriga Amanda Serrano.

Amanda Serrano tillhör nu PFLs Super Fight Division

PFL MMAs storsatsning fortsätter. Under årets gång har organisationen värvat både Jake Paul och UFCs tidigare tungviktsmästare i form av Francis Ngannou.

Serrano, med ett imponerande rekord på 44-2-1, varav 30 segrar via knockouts, har cementerat sin plats som en av de mest framstående kvinnliga boxarna genom tiderna. Hon har erövrat hela nio stora världstitlar i inte mindre än sju olika viktklasser, och hennes bedrifter har resultera i bälten som WBA, WBC, IBF, WBO, IBO, och The Ring i fjädervikt.


På lördag kommer Serrano att försvara sina titlar mot Heather Hardy i en efterlängtad returmatch som kommer att vara huvudattraktionen på Jake Paul mot Nate Diaz-kortet. Evenemanget äger rum på den anrika arenan American Airlines Center i Dallas.

Tanken är att Serrano ska tävla i PFLs Super Fight Division, vilket är organisationens kommande PPV-format. Fighten kommer däremot inte bli boxningsstjärnans första MMA-match. Hon har gått 2-0-1 inom sporten, varav den senaste matchen ägde rum 2021. Hon är även obesegrad inom No-Gi Jiu-Jitsu. Inom den sporten har hon tagit hem fem raka vinster.

Boxningsstjärnan gör Claressa Shield sällskap

Under 2022 ställde Serrano mot Katie Taylor. Det historiska mötet blev den första kvinnliga boxningsmatchen att agera huvudmatch på Madison Square Garden i New York. Många har hyllat detta möte som den mest betydelsefulla kvinnliga boxningsmatchen genom tiderna. Matchen slutade i en förlust för Serrano via delat domslut mot Taylor.


Av de tre kvinnor som, av många, anses vara de bästa kvinnliga boxarna just nu tillhör två PFL MMA. Serrano och Claressa Shield. Den sistnämnda har gått 1-1 i organisationen och har just nu fullt fokus på sin boxning, där hon har gått 14-0-0 som proffs. Den tredje giganten inom modern kvinnlig boxning, den ovannämnda Taylor, har inte visade något intresse för att sadla om till MMA.

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Jake Paul Paddy Pimblett
UFC-stjärnan vill möta Jake Paul
🥊 ”Vi gör det här för att få betalt”
Nina Back har fått motstånd att möta inför Battle of Botnia 11 i Skellefteå
🥊
Jake Paul Oleksandr Usyks
Oleksandr Usyk kan tänka sig möta Jake Paul i MMA – på ett villkor!
🥊 Usyk till MMA?
Merab Dvalishvili har nytt påstående angående fajten mot Sean O’Malley
🥊
Kimura Discord
Kimura skapar Ny community – Discord kanal
🥊 Ny community för alla
Johanna Persson tränar David Lehnberg
Johanna Persson klar för ny match i Stockholm efter världsmästartiteln – Möter historisk svensk fighter
🥊 Två fighters som skrivit historia

Här kan du söka!

Search